Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Σέρρες: Πλημμύρισαν από τόνους λάσπης τα σπίτια της Βέργης!

Σε... λίμνη λάσπης μετατράπηκε το χωριό Βέργη, του δήμου Βισαλτίας, μετά την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε, αργά το απόγευμα στην περιοχή. Για περισσότερο από δύο ώρες δυνατήβροχή και χαλάζι έπλητταν το μικρό χωριό προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις και πλημμυρίζοντας ισόγειες μονοκατοικίες και αυλές σπιτιών.

Ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης για τις μητέρες ανηλίκων

Σύνταξη ακόμα και σε ηλικία 50 ετών δικαιούνται υπό προϋποθέσεις οι μητέρες ανηλίκων, με μεγάλες κερδισμένες όσες θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010. Μεταβατικές διατάξεις ισχύουν τη διετία 2011-2012, ενώ τέλος στο ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων μπήκε από το 2013 (για όσες ασφαλισμένες δεν πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα).

Δείτε τις αλλαγές που έρχονται για τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά που θα ξεκινήσει επιφυλάσσει πολλές αλλαγές για τους μαθητές, αφού εκτός ότι θα ξεκινήσει πέντε ημέρες νωρίτερα από ότι ίσχυε (δηλαδή στις 6/9), παράλληλα το Λύκειο θα επιστρέψει στο προηγούμενο σύστημα, με ορισμό ύλης με βάση τα κεφάλαια του σχολικού βιβλίου.

Περιοδεία Διαμαντή Λιάμα στη Δημοτική Ενότητα Αρέθουσας

Σε οικισμούς του ορεινού όγκου του δήμου Βόλβης θα περιοδεύσει την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 ο δήμαρχος Βόλβης και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» Διαμαντής Λιάμας.

Αιματηρή Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον 138 άνθρωποι συνελήφθησαν και 51 άλλοι τραυματίστηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ανέφερε μια ένωση δικηγόρων.

Χειροπέδες σε 46χρονο που έκλεβε μηχανές και αυτοκίνητα μέσω... αγγελιών

Ο 46χρονος κι ένας 25χρονος, που αναζητείται, “παγίδευαν” ανυποψίαστους πολίτες και τους έκλεβαν ταοχήματα.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 46χρονος επικοινωνούσε με πολίτες που είχαν βάλει στο ίντερνετ αγγελία για την πώληση των οχημάτων τους.

Πώς τίμησαν την Πρωτομαγιά ανά τον κόσμο

Με εκδηλώσεις και πορείες τίμησαν την ημέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς σε διάφορες χώρες του πλανήτη.


Στην Ευρώπη, όπου πολλές χώρες παραμένουν αντιμέτωπες με τις κοινωνικές συνέπειες των πολιτικών λιτότητας, οι διαδηλώσεις αναμένεται να λάβουν πολιτικό χαρακτήρα λιγότερο από ένα μήνα από τις ευρωεκλογές.

Επιστολή Αντιστρατήγου ε.α. Συναδινού Ελευθερίου, υπ. Ευρωβουλευτή με τον «Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή»

Επιστολή Αντιστρατήγου ε.α. Συναδινού Ελευθερίου, υπ. Ευρωβουλευτή με τον «Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή»Δελτίο τύπου
"Η Πατρίδα μας βρίσκεται εδώ και καιρό σε μία κρίσιμη στιγμή της Iστορίας της. Η πολιτική που ακολουθήθηκε, επηρεασμένη κατά το πλείστον από προσωπικές φιλοδοξίες και παιχνίδια εξουσίας, έχει οδηγήσει τη Χώρα μας σε μία δυσμενή κατάσταση από την οποία οι Έλληνες επιθυμούν να εξέλθουν, αλλά οι ιδιοτελείς πολιτικοί μας έχουν διαφορετική κατεύθυνση.

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη»

Μπροστά σε πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροβάλτας, το βράδυ της Τρίτης 30 Απριλίου, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ως επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», παρουσίασε τους υποψήφιους συμβούλους του ψηφοδελτίου που ηγείται.
Ο Διαμαντής Λιάμας στον τόνισε ότι πρόκειται για μια ομάδα, «που έχει τη γνώση για να δώσει τις πιο αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα, τη συνέπεια να εργαστεί με ολοκληρωμένο σχέδιο για να οδηγήσει τον τόπο μας στην ανάπτυξη και την αλληλεγγύη για να σταθεί έμπρακτα δίπλα σε όσους υποφέρουν, σε όσους έχουν την ανάγκη μας».

Η σκοτεινή ύλη «επιτίθεται» στη Γη με φονικούς αστεροειδείς και κομήτες

ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Σαν να μην έφταναν οι άλλες απειλές για τον πλανήτη μας, η μυστηριώδης σκοτεινή ύλη που κατακλύζει το σύμπαν μπορεί να στείλει καταστροφικούς αστεροειδείς και κομήτες να πέσουν πάνω στη Γη, προκαλώντας μαζικές εξαφανίσεις ειδών, μεταξύ των οποίων και της ίδιας της ανθρωπότητας. Τη ζοφερή αυτή εκτίμηση κάνουν Αμερικανοί φυσικοί, που υποστηρίζουν ότι έχουν βρει ενδείξεις για την ορθότητα της θεωρίας τους στους κρατήρες που υπάρχουν στην επιφάνεια της Γης.

Κατερίνη: Σπείρα έβγαζε διαβατήρια με πλαστά έγγραφα σε υπηκόους Αλβανίας

Στην εξάρθρωση σπείρα που με πλαστογραφημένα δελτία ταυτότητας βοηθούσαν υπηκόους Αλβανίας να εκδώσουν διαβατήρια Ελληνικών Αρχών με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια, προχώρησαν οι αρχές στην Κατερίνη.

ΕΡΕΥΝΑ. Ζέττα Μακρή: Απίστευτες κομπίνες με 500.000 (!) ψυχικά ασθενείς

Στη διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προχωρά το υπουργείο Υγείας, μετά τη διαπίστωση παρατυπιών.

Νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε διαμέρισμα στην οδό Σοφοκλέους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Το διαμέρισμα, τρίτου ορόφου, άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί σε ένα από τα δωμάτια η άτυχη 80χρονη που έχασε τη ζωή της.

Εκλογές 2014: Ποιοι δικαιούνται έκπτωση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ

Προκειμένου να διευκολύνει τους εκλογείς που έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα σε άλλες περιφέρειες (ετεροδημάτες) το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να προχωρήσει σε έκπτωση 25% στην τιμή των εισιτηρίων των λεωφορείων των ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις των ετεροδημοτών και των δικαστικών αντιπροσώπων, για τις εκλογές του Μαΐου.

Κοζάνη: Σκοτώθηκε στην άσφαλτο οδηγός μηχανής που έπεσε σε σιδερένια κολώνα!

Νέο θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα επί της οδού Κ. Καραμανλή στην Κοζάνη, έξω από το ΕΠΑΛ. Σύμφωνα με το kozan.gr, ο 35χρονος (Θ. Μ) που οδηγούσε μηχανάκι και κινούνταν με κατεύθυνση από Κουρί προς Κοζάνη, στο ύψος της οδού Κ. Καραμανλή, για άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, έχασε τον έλεγχό του.

Δυο νεκροί από έκρηξη σε φυλακή στο Φλόριντα - 100 τραυματίες

Δυο νεκροί και τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε φυλακή στη Φλόριντα των ΗΠΑ από έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.
Σύμφωνα με τις αρχές η έκρηξη σημειώθηκε στη φυλακή στην Pensacola της Φλόριντα και οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Πρωτομαγιά: Ποιοι απεργούν, πού και πότε θα γίνουν οι συγκεντρώσεις

Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά», ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σήμερα, 1η Μαίου, σε όλη τη χώρα.

Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά.