Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΚΟΜΙΣΙΟΝ Προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων

Τρία νέα ελληνικά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων προϋπολογισμού άνω των 10 εκατ. ευρώ, που υποβλήθηκαν από συνεταιριστικές οργανώσεις, ενέκρινε η Κομισιόν.
Τα προϊόντα που θα προωθηθούν, μέσω των παραπάνω προγραμμάτων, στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σουηδία, Φιλανδία, Δανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα αλλά και σε τρίτες χώρες (Αμερική, Ρωσία, Νορβηγία) είναι φρούτα (ροδάκινα, πορτοκάλια), μεταποιημένα προϊόντα ρυζιού καθώς και προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, όπως ελιές Θάσου, ξινόμαυρο Νάουσας, φέτα, κασέρι και λαδοτύρι Μυτιλήνης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αποκλείεται η Χρυσή Αυγή από την προεκλογική προβολή


Το ηχηρό μήνυμα ότι "η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη για την πόλη" έστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρίαση του οργάνου, η οποία συγκλήθηκε με σκοπό να καθοριστούν οι όροι και οι κανόνες του προεκλογικού παιχνιδιού στον δρόμο προς την κάλπη της 18ης Μαΐου.

Της Βαρβάρας Ζούκα

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ Ευκαιρία για νέα απόδραση προσφέρει το άτυπο τετραήμερο

Τον αυριανό εορτασμό της Πρωτομαγιάς εκτιμούν οι Αρχές ότι θα εκμεταλλευτούν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, προκειμένου να αποδράσουν και πάλι εκτός των τειχών, 15 μόλις ημέρες μετά τη μεγάλη έξοδο του Πάσχα.

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

Έφυγε από τη ζωή η Γιαγιά του Πόντου

Η Αρχόντισσα του Πόντου, η Γιαγιά όλων των Ποντίων, όπως την αποκαλούσαν οι απανταχού Πόντιοι, η Σάνο Χάλο (Ευθυμία Βαρυτιμίδου του Χαραλάμπους, σύζυγος Αβραάμ Χάλο) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 105 ετών.

Ο 13χρονος που ξάφνιασε τον Αντώνη Σαμαρά - Τον πλησίασε και του χάρισε το μετάλλιο του: "Σας ευχαριστώ για αυτό που κάνατε για εμάς"

- Το 13χρονο αγόρι είπε στον Αντώνη Σαμαρά: "Σας ευχαριστώ γιατί κάνατε αυτό που μου υποσχεθήκατε"
- Παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός επέμενε να μην πάρει το μετάλλιο ο πιτσιρικάς επέμενε περισσότερο
- Ο μικρός είχε γνωρίσει τον πρωθυπουργό σε μία ταβέρνα και του είχε πει για το πρόβλημα με το κολυμβητήριο στο Ζάππειο

Παρέμβαση της ΟΚΔΕ για τις ευρωεκλογες 2014

Δελτίο τύπου

"Κάτω η χούντα Τρόικας - Μνημονίων
Έξω απ’ το Ευρώ της φτώχειας και ανεργίας
Κάτω η Ε.Ε. – Φυλακή των Λαών
Για μια Ευρώπη των Εργαζομένων

Στηρίξτε – Ψηφίστε Ο.Κ.Δ.Ε.

Στις Ευρωεκλογές, η χούντα της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜ Εξαπάτησης θα παρουσιάσουν την ειδυλλιακή εικόνα μιας Ελλάδας που αφήνει πίσω της Μνημόνια και ύφεση, επιστρέφοντας στις αγορές… Θα λιβανίζουν «τους ευρωπαίους εταίρους μας», παπαγαλίζοντας ότι έξω απ’ το Ευρώ και την Ε.Ε. μας περιμένει καταστροφή, αστάθεια, χάος... Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς αντίθετη.

Αποτρόπαιο έγκλημα! Τεμάχισε τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους!

Σοκαρισμένες είναι οι τοπικές εισαγγελικές αρχές στην Αγία Πετρούπολη, με τη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος σκότωσε και τεμάχισε τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά, ηλικίας 2 και 3 ετών.

ΜΕΧΡΙ 5 ΜΑΙΟΥ. Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ

Μέχρι και την 5η Μαΐου παρατείνονται η υποβολή των δηλώσεων και η πληρωμή των αντίστοιχων ποσών για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν.2238/1994 (ΟΕ, ΕΕ, κλπ) και των οριστικών δηλώσεων από μισθωτές υπηρεσίες και από ελευθέρια επαγγέλματα της παραγράφου 3 του άρθρου 59 του ίδιου νόμου, οι οποίες έληγαν σήμερα, 30/04/2014.

Στεφάνια ελιάς από τον Μαραθώνα στον Μαραθώνιο του Ντίσελντορφ

Στο πλαίσιο προσπάθειας ώστε να συνδεθεί ο Διεθνής Μαραθώνιος του Ντίσελντορφ με την Ελλάδα, ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στη γερμανική πόλη, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, βράβευσε τους νικητές με στεφάνια ελιάς φτιαγμένα στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Ο κορυφαίος Έλληνας Καρδιοχειρουργός, Δρ. Βασίλειος Χαλβατζούλης στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής

 Δελτίο τύπου
"Ο Δρ. Βασίλειος Χαλβατζούλης, μια προσωπικότητα διεθνούς κύρους, που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διακοπή της ροής δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων ασθενών προς το εξωτερικό για να χειρουργηθούν, κοσμεί το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

ΥΠΟΙΚ: Παράταση στην προθεσμία καταβολής ΦΠΑ

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι για περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ που υποβλήθηκαν σήμερα 30/04/2014, η προθεσμία καταβολής του οφειλόμενου ποσού λήγει, επίσης, σήμερα 30/04/2014.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ. Αυξάνονται κατά 25% τα τιμολόγια της ΔΕΗ για εξοχικές κατοικίες

Αυξήσεις που μπορεί να φτάσουν και το 25% φέρνει για τα τιμολόγια ρεύματος των εξοχικών κατοικιών η κατάργηση των σταυροειδών επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Πρόκειται για μνημονιακή δέσμευση της χώρας, η οποία θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Νεκρός και ο οδηγός του ΙΧ που έπεσε στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Το πτώμα του 27χρονου οδηγού του αυτοκινήτου που την Τρίτη το βράδυ έκανε βουτιά θανάτου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας εντόπισαν δύτες. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και η συνομίλικη φίλη του, η οποία ανασύρθηκε επίσης νεκρή.

Κατασχέθηκαν πάνω από 124.000 προϊόντα «μαϊμού»

Κατάστημα και αποθηκευτικοί χώροι με μεγάλο αριθμό προϊόντων «μαϊμού» εντοπίσθηκαν στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού «Ξένιος Ζευς». Κατασχέθηκαν πάνω από 124.000 προϊόντα που είναι απομιμήσεις γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, όπως κοσμήματα και είδη ένδυσης

Ο Αντιστράτηγος Γεώργιος Επιτήδειος, τ. Διευθυντής Τμήματος Χειρισμού Κρίσεων του Ευρωστρατού, στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής

 Δελτίο τύπου
Ο Αντιστράτηγος ε.α Γεώργιος Επιτήδειος κατάγεται από τα Ψαχνά Ευβοίας και γεννήθηκε το 1953. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολή Εθνικής Αμύνης. Επί πλέον έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Βασικής Εκπαιδεύσεως Αξιωματικών Κατευθυνομένων Βλημάτων ΧΩΚ της Ελλάδος και των ΗΠΑ και το Τμήμα Προκεχωρημένης Εκπαιδεύσεως Αξιωματικών Πυροβολικού της Σχολής Πυροβολικού της Ελλάδος καί των ΗΠΑ.

Πολιτικές για τη στήριξη της οικογένειας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης


Η στήριξη της οικογένειας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και η συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής ήταν τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου με θέμα "Πολιτικές με επίκεντρο την οικογένεια στην περίοδο της οικονομικής κρίσης" που διοργάνωσε η Συνομοσπονδία των Οικογενειακών Οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COFACE) και το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΑΣΘ. 24ωρη απεργία την 1η Μαΐου 2014

Από τον Ο.Α.Σ.Θ. ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί: 

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΪΟΥ 2014, ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ

συμμετέχοντας στη Γενική Απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά

Δυσκολίες αναμένεται να συναντήσει την Πέμπτη το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, λόγω των συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς στις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

«Πολεμούν» για μία σακούλα στις λαϊκές αγορές (pics)

Άνευ προηγουμένου είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στις λαϊκές αγορές όπου διατίθενται δωρεάν τρόφιμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πολίτες κυριολεκτικά σε απόγνωση σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους προκείμενου να εξασφαλίσουν έστω και μία σακούλα με λαχανικά.

Γυναίκες στο τιμόνι


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με την Ελλάδα να δίνει επιζήμιες για το Κοινό Καλό μάχες οπισθοφυλακών, απαξιώνοντας τις γυναικείες ικανότητες σε όλους τους τομείς, θεαματική είναι η γυναικεία παρουσία στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο – και… όχι μόνο – κόσμο.
Πριν από λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η λίστα του περιοδικού Time, που περιλαμβάνει τους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή και οι 41 είναι γυναίκες – αριθμός-ρεκόρ.

Σήμερα η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων

Σε ανοικτή εκδήλωση, σήμερα Τετάρτη 30 Απριλίου στις 20.00 το βράδυ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ασπροβάλτας, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», παρουσιάζει τους υποψήφιους  δημοτικούς συμβούλους του ψηφοδελτίου που ηγείται.

Σε λειτουργία η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στο Taxisnet

Σε παραγωγική λειτουργία θα τεθεί σήμερα στο Taxisnet η εφαρμογή του φόρου υπεραξίας.

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους συμβολαιογράφους να εκδίδουν Ταυτότητα Οφειλής για την πληρωμή του φόρου μέσω τραπεζών.

Θεσσαλονίκη: Σκοτώθηκε ενώ έφτιαχνε τον ηλιακό - Το πτώμα βρέθηκε στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας!

Το τραγικό τέλος του νεαρού άντρα συγκλονίζει την πόλη - Σοκαρισμένος ο στενός φίλος του θύματος που τον βρήκε πρώτος νεκρό...

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ένας άνδρας στην οδό Παλαιολόγου. Ενώ επέστρεφε στο σπίτι του χθες το βράδυ (29-04-2014) και πλησίαζε την πόρτα της εισόδου, περίπου στις 21.30, είδε το γείτονά του νεκρό στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας.

Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις της Α' Λυκείου – Χτυποκάρδια για 80.000 μαθητές

- Οι βαθμοί της Α' Λυκείου θα “μετρήσουν” στις πανελλαδικές εξετάσεις
- Πως θα γίνει η επιλογή των θεμάτων των εξετάσεων της Α'Λυκείου
- Μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις θα δημοσιεύονται τα θέματα για όλα τα μαθήματα
- Τι πρέπει να κάνουν μαθητές και καθηγητές πριν τις εξετάσειςΤα ... πειράματα συνεχίζονται στις πλάτες χιλιάδων μαθητών. Από φέτος αλλάζει για ακόμη μια φορά το σύστημα των εξετάσεων.