Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Παρατείνεται έως τις 18 Ιουλίου η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Παράταση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων δόθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με εγκύκλιο. Η εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης μετατοπίζεται χρονικά με όριο τις 18 Ιουλίου για το προσωπικό στα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους και την 1η Σεπτεμβρίου για τους ΟΤΑ, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Όλον ο υσταρνός όντα χάται… | 'Ενα κείμενο γραμμένο στην Ποντιακή διάλεκτο!

του Βαχίτ Τουρσούν

Εγεννέθα σε έναν πολλά πολλά όμορφο μέρος. Με τση μάνα μ’ τη λαλία ένοιξα τ’ ομάτε μ’ σ’ αυούτο τον ντουνιά. Πάντα έρτε σο νού μ’, όντα έλεγε με «ε πουλόπο μ’» και λάγα ε γλυκοτέρενε με.

Έχετε ξαναδει ελικόπτερο να πετάει ανάποδα; Κι όμως γίνεται (video)

Ο Chuck Aaron αψηφά τους νόμους της φυσικής με μια σειρά από απίστευτες μανούβρες κατά τη διάρκεια των οποίων φλερτάρει με το θάνατο.
Aπίστευτα κόλπα, που κάνουν το ελικόπτερο να πετάει ακόμη και ανάποδα. Δείτε το βίοντεο και θα καταλάβετε...

Για κακούργημα οι υπευθύνοι του λούνα παρκ

Σε κακουργηματικού βαθμού μετεβλήθησαν οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες για το δυστύχημα στο παιδικό πάρκο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της αδελφής του.

Συζήτηση με Διαμαντή Λιάμα στη Μικρή Βόλβη

Από την Μικρή Βόλβη, τον οικισμό που φέρει το όνομα του δήμου, αρχίζει επίσημα την προεκλογική του περιοδεία ο δήμαρχος Βόλβης και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», σήμερα Τρίτη 29 Απριλίου 2014, στις 20.00 το βράδυ, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Μικρής Βόλβης, θα συζητήσει με τους πολίτες της περιοχής.

Σεμινάριο για την επικοινωνία γονέων και παιδιών

Διεξάγεται την Τετάρτη 30 Απριλίου, στις 19.00 στον Προφήτη σε συνεργασία
του δήμου Βόλβης και συλλόγων γονέων-κηδεμόνων

 Επίκεντρο τις σχέσεις γονέων και παιδιών, έχει το σεμινάριο  με τίτλο «Επικοινωνία στην οικογένεια», που οργανώνει ο δήμος Βόλβης σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Προφήτη και Γυμνασίου Προφήτη την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, στις 19.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο Προφήτη, με εισηγητή τον δημοτικό υπάλληλο Γεώργιο Λεωτόν, phd κοινωνιολόγο.

Η καταστροφή της Κύπρου μέσα από ονόματα, πορίσματα και εκλογικές συμπεριφορές


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Για τα μεγέθη της Κύπρου ο αριθμός είναι συγκλονιστικός.

Στα χέρια του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, βρίσκεται ο κατάλογος με τα ονόματα των 11.000 προσώπων που μετέφεραν χρήματα εκτός της μεγαλονήσου κατά την κρίσιμη περίοδο από τις 15 ως τις 27 Μαρτίου 2013, κατά παράβαση των περιορισμών που είχαν ήδη επιβληθεί, μετά την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων που υπήρχαν στις κυπριακές τράπεζες.

Πώς θα επιβάλλεται ο φόρος υπεραξίας και σε ποια ακίνητα

Λύση στις ασάφειες για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας ακινήτων αλλά και αλλαγές στην διαδικασία και στον τρόπο καταβολής του, επιχειρεί να φέρει το υπουργείο Οικονομικών με δύο αποφάσεις του.
Ανοίγει σήμερα η εφαρμογή του υπουργείου Οικονομικών με την οποία ξεμπλοκάρουν οι αγοραπωλησίες ακινήτων, που παρέμεναν παγωμένες επί τέσσερις μήνες. Έτσι οι συμβολαιογράφοι θα μπορούν να εκδίδουν ταυτότητα οφειλής για την πληρωμή του φόρου υπεραξίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χαμός στο Facebook με τον νέο ιό που στέλνει μηνύματα

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται να κάνουν οι χρήστες στο Facebook, καθώς εδώ και μερικές μέρες ένας νέος επικίνδυνος ιός έχει κατακλύσει τα προφίλ πολλών χρηστών

Από τους φίλους μας φθάνει ένα μήνυμα, το οποίο γράφει ότι κάποιος ανεβάζει φωτογραφίες ή βίντεο και περιέχει ένα συνημμένο αρχείο (σε μορφή .rar ή .zip συνήθως).