Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Δείτε: Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις ΗΠΑ - 17 νεκροί


Οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν τις νότιες και νοτιο-δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων,ανακοίνωσαν οι Αρχές της Οκλαχόμα και του Άρκανσο.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κομητεία Φόκνερ του κεντρικού Άρκανσο, έξι στην υπόλοιπη πολιτεία και ένας στη γειτονική Οκλαχόμα.

12+1 αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2012, ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Από την 1.1.2015 κάθε χρόνο και σε ορίζοντα 12ετίας η κύρια σύνταξη σε όλα σχεδόν τα Ταμεία να αποτελεί το 48-50% των συντάξιμων αποδοχών, με το κράτος να εγγυάται την καταβολή των 360 ευρώ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ

Σύνταξη στα 55 για 15 κατηγορίες ασφαλισμένων


Σύνταξη από τα 55 μπορούν να κατοχυρώσουν 15 κατηγορίες ασφαλισμένων σε ΙΚΑ, Δημόσιο και σε ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η σύνταξη είναι πλήρης. Όσοι έχουν την ηλικία φέτος μπορούν να αξιοποιήσουν και τα πλασματικά έτη για να συνταξιοδοτηθούν άμεσα.

Επώδυνες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό

Με εντολή της τρόικας και των δανειστών έρχεται ασφαλιστικός τυφώνας – Εξετάζουν το ενδεχόμενο υπολογισμού και των περιουσιακών στοιχείων στην διαμόρφωση της σύνταξης


Οι δανειστές συνεχίζουν ακάθεκτοι και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας να συντρίβουν το ασφαλιστικό επιχειρώντας περεταίρω περικοπές χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία.

Θεσσαλονίκη: Εκπτώσεις από 2 έως 10 Μαΐου

Από τις 2 μέχρι και τις 10 Μαΐου θα ισχύσει και στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων ("mid-season sales"), σύμφωνα με ενημερωτική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου (ΕΣΘ).

Κάθετος Εγνατίας Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας: Για τον Δεκέμβριο μετατέθηκε η ολοκλήρωση

Παράταση για 6 μήνες πήρες το έργο-σκούπα

6 μήνες πιο πολύ τελικά θα διαρκέσει το έργο-σκούπα στο νότιο τμήμα του άξονα Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας. Με απόφαση της Εγνατίας Οδού ΑΕ το έργο Α/Κ Λαγκαδά- Α/Κ Λαχανά και Α/Κ Στρυμονικού- Α/Κ Χριστού που ξεκίνησε το 2012 παίρνει νέα ημερομηνία ολοκλήρωσης για τις 4 Δεκεμβρίου 2014. Η εργολαβία για την ολοκλήρωση του τμήματος Α/Κ Λαγκαδά- Α/Κ Λαχανά και Α/Κ Στρυμονικού- Α/Κ Χριστού εκτείνεται σε μήκος 30 χιλιομέτρων. Το προηγούμενο διάστημα έχουν δοθεί περίπου 5χλμ στην κυκλοφορία.

Τον ξυλοδαρμό της από άγνωστο κατήγγειλε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Μαρία Ιωαννίδου

Θύμα ξυλοδαρμού από άγνωστο άνδρα κατήγγειλε ότι έπεσε η Μαρία Θ. Ιωαννίδου, η οποία είχε δηλώσει ότι θα κατέβαινε υποψήφια για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης, αλλά μετά από αυτό το περιστατικό ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητα.

Eξαφανίζει λακκούβες σε δύο λεπτά [video]

Μια νέα τεχνολογία από τις Η.Π.Α. επιτρέπει στον «φονιά της λακκούβας» να κλείνει τρύπες του δρόμου σε ελάχιστο χρόνο.

Οι λακκούβες των δρόμων δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό πρόβλημα. Μια αμερικανική εταιρία εξέλιξε μια τεχνική γρήγορης επιδιόρθωσής τους, και το όχημα που την εφαρμόζει δικαίως πήρε το παρατσούκλι Pothole Killer ή ο Φονιάς της Λακκούβας.

Στους 18 οι νεκροί από τους φονικούς ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων που αφήνουν πίσω τους οι φονικοί ανεμοστρόβιλοι που σαρώνουν τις νότιες και νοτιοδυτικές των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Οκλαχόμα και του Άρκανσο. Για τουλάχιστον 18 νεκρούς κάνει λόγο το αμερικανικό δίκτυο NBC News.Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κομητεία Φόκνερ του κεντρικού Άρκανσο, έξι στην υπόλοιπη πολιτεία και ένας στη γειτονική Οκλαχόμα.

Θράκη και πολιτικός τυχοδιωκτισμός: Η πρώτη και η τελευταία έκπληξη


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όσοι πραγματικά γνωρίζουν και ενημερώνονται και διατηρούν σταθερά και επί δεκαετίες διαύλους επικοινωνίας με τη Θράκη και τους ανθρώπους της και έχουν αθόρυβα ασχοληθεί με τα θέματα που τους ταλανίζουν, αλλά και τους ενώνουν, αυτές τις μέρες του πρωτοφανούς, επικίνδυνου και άφρονος αλαλούμ διαπιστώνουν πως κατάπληκτη η τοπική κοινωνία παρακολουθεί αυτήν την προεκλογική έκρηξη ανοησίας και γελοιότητας.

Εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων συμβούλων

Ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων για το δήμο Βόλβης, του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη», πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στο κλειστό γυμναστήριο της Ασπροβάλτας στις 20.00 το βράδυ.

Τεράστια πληγή οι θάνατοι και οι αναπηρίες που προκαλούνται από τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια!

Τεράστια αιμορραγούσα πληγή, σε ανθρώπινο δυναμικό και χρήμα, είναι  για την σύγχρονη κοινωνία  οι θάνατοι και οι αναπηρίες που προκαλούνται από τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια!
Κι αυτό γιατί περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι πεθαίνουν, ενώ δεκάδες χιλιάδες μένουν ανάπηροι κάθε χρόνο στην Ευρώπη από Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, κυρίως λόγω έλλειψης Πρότυπων Μονάδων Αντιμετώπισης στα νοσοκομεία!

"Λίφτινγκ" στο ασφαλιστικό μετά τις εκλογές

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στο ασφαλιστικό τους επόμενους μήνες, με γνώμονα τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην Τροϊκα, ως μέρος του προσφάτως αναθεωρημένου Μνημονίου, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής. 

Ενεργοποιείται ο φόρος υπεραξίας – Ξεπαγώνει η αγορά ακινήτων


- Δείτε το συντελεστή που μειώνει το φόρο ανάλογα με το χρόνο κτήσης του ακινήτου
- Από αύριο σε εφαρμογή η ειδική εφαρμογή για το φόρο υπεραξιας στο taxis
- Στο 15% ο φόρος με αφορολόγητο στις 25.000 ευρώ αλλά και μείωση ανάλογα με την παλαιότητα,

Επιτέλους μετά από τουλάχιστον 120 ημέρες ήρθε η πολυπόθητη ρύθμιση για τον φόρο υπεραξίας των ακινήτων και πλέον χιλιάδες ιδιοκτήτες μπορούν να προβούν σε μεταβίβαση.

Καταστροφές και συνέχεια της κακοκαιρίας

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν σε πολλές περιοχές της χώρας και σήμερα Δευτέρα.

Ωστόσο, αναμένεται να εξασθενίσουν από το βράδυ και μετά. Την ίδια ώρα θυελλώδεις άνεμοι από νότιες διευθύνσιες, εντάσεως μέχρι και οκτώ μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου.