Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ινδία: Δείτε τον άνθρωπο που ξεγέλασε τον θάνατο

Αποκαλεί τον εαυτό του τον άντρα που τον ξέχασε ο θάνατος, κι όχι άδικα αφού ο κύριος ο οποίος απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία έγινε πρόσφατα 179 ετών!

Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, ο Μαχάστα Μουράσι από το Βαρανάσι της Ινδίας ισχυρίζεται ότι γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1835 και πως έχει στην κατοχή του τα έγγραφα που το αποδεικνύουν.

ΑΠΘ Θεραπεία του καταρράκτη με νανοϋλικά

Επειδή μετά την επέμβαση οι περισσότεροι ασθενείς δεν είναι συνεπείς στη χρήση σταγόνων στα μάτια τους, οι επιστήμονες δημιούργησαν νανοϋμένια με ειδική επικάλυψη της φαρμακευτικής ουσίας. Με τον τρόπο αυτό απελευθερώνεται σταδιακά η φαρμακευτική αγωγή που απαιτείται μετεγχειρητικά και αποφεύγεται η χορήγηση σταγόνων.

Έγινε καπνός ο διαχειριστής!

Φέσια σε περισσότερους από χίλιους ενοίκους πολυκατοικιών άφησε ιδιοκτήτης εταιρείας διαχείρισης κοινοχρήστων πολυκατοικιών στην ανατολική Θεσσαλονίκης, ο οποίος εξαφανίστηκε και αναζητείται από τα θύματά του.
Στα θύματά του περιλαμβάνεται και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της εταιρείας, στον οποίο οφείλονται άνω των 50.000 ευρώ.

Έβρεξε... προβλήματα - Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια στη Θεσσαλονίκη

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και μεμονωμένες πλημμύρες σε υπόγεια σπίτια, προκάλεσε έντονηβροχόπτωση που έπληξε το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη.Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν, με συνέπεια να σημειωθούν μποτιλιαρίσματα, καθώς τα αυτοκίνητα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες.

Γώγος Πετρίδης: 30 χρόνια χωρίς τον Πατριάρχη της Ποντιακής λύρας..

Πορτραίτο του Γώγου δια χειρός Χρήστου Χρυσανθόπουλου. Το πρωτότυπο βρισκόταν στο κοσμικό κέντρο "Μίθριο".


του Δημήτρη Πιπερίδη

Μεγάλη Παρασκευή του 1984. Για πρώτη φορά η κρατική τηλεόραση σε ένα σπάνιο διάλειμμα της συνεχιζόμενης μέχρι και σήμερα αδιαφορίας της για τους λειτουργούς της παραδοσιακής μας μουσικής αναγγέλει, και μάλιστα σε «καλή σειρά», τη θλιβερή είδηση: «απεβίωσε χθες σε ηλικία 67 ετών στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Πόντιος λυράρης Γώγος Πετρίδης, αποκαλούμενος και Πατριάρχης της Ποντιακής λύρας…»

Έκθεση τρόικας: Μειώσεις στις συντάξεις και ανατροπές στο ασφαλιστικό

Και οι επικουρικές στο στόχαστρο

Νέες μειώσεις συντάξεων, περιορισμό του εργατικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και ευελιξία στις ομαδικές απολύσεις ζητά η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης του Μνημονίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εξαμηνες συμβάσεις για περίπου 3.000 πρώην γιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΟΠΥΥ

Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Υγείας, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ, να συνάπτει εξαμηνιαίες συμβάσεις με πρώην γιατρούς ή οδοντιάτρους του ίδιου του ΕΟΠΥΥ (που δεν υπέβαλαν αίτηση απορρόφησής τους στο νέο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), ή πρώην συμβεβλημένους με το Ταμείο.

Πάνω στις οροφές των λεωφορείων οι οπαδοί του ΠΑΟΚ! (video)



"Τρέλα" από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ οι οποίοι ανέβηκαν ακόμη και στις οροφές των λεωφορείων.

ΗΠΑ: Ρωσικά μαχητικά παραβίασαν επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας

Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο σε αρκετές φορές τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Καραμπόλα 5 λεωφορείων με οπαδούς του ΠΑΟΚ στη εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης

- Η καραμπόλα σημειώθηκε στις 06.30 το πρωί έξω από το Βελεστίνο
- Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, μόνο σοβαρές ζημιές στα οχήματα
- Στο σημείο παραμένουν οπαδοί του ΠΑΟΚ αναζητώντας τρόπο να έρθουν στην Αθήνα

Καραμπόλα πέντε λεωφορείων με οπαδούς του ΠΑΟΚ που ξεκίνησαν τη νύχτα από τη Θεσσαλονίκη σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί έξω από το Βελεστίνο στο Βόλο.

Ο Άρης έχει νερό εδώ και 200.000 χρόνια

Εδώ και τουλάχιστον 200.000 χρόνια ρέει το νερό στον πλανήτη Άρη, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνας.

Οι επιστήμονες μελέτησαν έναν κρατήρα στο νότιο ημισφαίριο του πλανήτη και ανακάλυψαν μικρές «ρεματιές» που προδίδουν την ύπαρξη νερού..

Τη σκότωσε επειδή αρνήθηκε να πάει μαζί του στο χορό

Μια 16χρονη μαθήτρια δολοφονήθηκε μέσα σε λύκειο τουΚονέκτικατ των ΗΠΑ, από ένα συμμαθητή της επειδή αρνήθηκε την πρότασή του να πάνε μαζί στο σχολικό χορό, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση εναντίον της μαθήτριας σημειώθηκε σε ένα διάδρομο του λυκείου στο Μίλφορντ του Κονέκτικατ, στις 7.15 το πρωί, τοπική ώρα, πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα.Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, Κιθ Μέλοου, το θύμα, η 16χρονη Μαρίν Σάντσες, μαχαιρώθηκε στο λαιμό. Το κορίτσι πέθανε μισή ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, όπως ανέφερε η εφημερίδα Νιού Χέιβεν Ρέτζιστερ.