Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Το ηφαίστειο που βγάζει μπλε λάβα! Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ

Εντυπωσιακό είναι το θέαμα, τις βραδινές ώρες, από το ηφαίστειοIjen, που είναι ενεργό και βρίσκεται σε 200 μέτρα βάθος, στην ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας. Μέρος του ηφαιστείου αποτελεί το ορυχείο θείου Kawah, όπου καθημερινά, ανθρακωρύχοι μεταφέρουν το θείο με καλάθια από τον πυθμένα του κρατήρα.

Σπιτόφιδο: ένα “κατοικίδιο” φίδι με ευεργετική δράση για τον άνθρωπο.Βίντεο

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει κάνουν την εμφάνισή τους, δειλά στην αρχή και εντονότερα στη συνέχεια, οι αντιπρόσωποι της ομοταξίας των ερπετών.

Χωρίς λαικές αγορές από Δευτέρα

Χωρίς λαϊκές αγορές αναμένεται να μείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα οι καταναλωτές, καθώς οι παραγωγοί κατέρχονται σε απεργία διαρκείας, αντιδρώντας στις διατάξεις του σχεδίου νόμου για τις λαϊκές αγορές και το υπαίθριο εμπόριο, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, που χαρακτηρίζουν το εν λόγω νομοσχέδιο “ταφόπλακα” για τον κλάδο τους, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προσέλθουν στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο.

Σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε δέντρα στην Καλιφόρνια

Δώδεκα τραυματίες εκ των οποίων οι 3 σε σοβαρή κατάσταση είναι ο απολογισμός ενός ατυχήματος που σημειώθηκε χθες στην Καλιφόρνια όταν ένα σχολικό λεωφορείο, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα εξετράπη της πορείας του και συνετρίβη πάνω σε δέντρα.

Συνταγή για ποντιακή ομελέτα με κρεμμύδια

Κάτι εύκολο στην παρασκευή αλλά συνάμα γευστικότατο είναι το... φούστορον με φρέσκα κρεμμύδια.

Πρόκειται για την ποντιακή ομελέτα, που με τα φρέσκα κρεμύδια γίνεται σαν πίτα και είναι νοστιμότατη.

“Τσακωμένοι” με τις αποδείξεις οι καταστηματάρχες

Στη μη έκδοση αποδείξεων εντοπίζεται για ακόμη μια εβδομάδα η φορολογική παραβατικότητα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα προληπτικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία της χώρας κατά το διάστημα 14-20/4/2014 και ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών.Συνολικά πραγματοποιήθηκαν από τις ΔΟΥ και τα τελωνεία 2.289 προληπτικοί έλεγχοι.

ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΜΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Εξήντα χρόνια μετά την αρχή της οικοδόμησής της, οι σημερινές ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ φέρνουν τεράστια ευθύνη για τα μέλλοντα να συμβούν στην γηραιά ήπειρό μας


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου


Το μεγάλο διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και το μέλλον της. Πλην όμως, εκτός και εντός Ελλάδος, ουδείς ασχολείται με αυτό. Προφανώς δε, ένα ευρύ φάσμα της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης θεωρεί κάποια πράγματα αυτονόητα και άρα ανάξια λόγου. 

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι από Στεφανινά

Τους υποψήφιους συμβούλους από τα Στεφανινά, ανακοινώνει ο συνδυασμός «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» του υπ. δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από τα Στεφανινά είναι ο Αντώνης Ιατρού, κτηνοτρόφος.

Λύσαμε τα προβλήματά μας και συμβουλεύουμε και τους άλλους!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτό που δεν έγινε (και εξακολουθεί να μην γίνεται) αντιληπτό στην Ελλάδα, όπου όλοι όσοι επιμένουν να χαϊδεύουν αυτιά άφηναν και αφήνουν να εννοηθεί πως έχουν κρυμμένη στα συρτάρια τους κάποια μαγική συνταγή, είναι πως μια χώρα που δημιουργεί συνεχώς ελλείμματα θα χρεοκοπήσει οπωσδήποτε.

Και οπωσδήποτε θα βρεθεί σε συνθήκες μνημονίων, τα οποία είναι απότοκα ενός πολύ νοσηρού στρουθοκαμηλισμού.

Κρυπτοδράκων! Ανακαλύφθηκε απολίθωμα από το μεγαλύτερο ιπτάμενο ερπετό!

Μια διεθνής ομάδα παλαιοντολόγων ανακάλυψε στην έρημο Γκόμπι της βορειοδυτικής Κίνας το απολίθωμα του αρχαιότερου πτερόσαυρου που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα, ο οποίος ζούσε πριν από περίπου 163 εκατ. χρόνια και πήρε το όνομα Κρυπτοδράκων (κρυμμένος δράκος).Το όνομα προέρχεται από την κινεζική ταινία «Ο τίγρης και ο δράκος» (Crouching Tiger, Hidden Dragon) του Ανγκ Λι, η οποία γυρίστηκε το 2000 κοντά στην τοποθεσία, όπου ανακαλύφθηκε το απολίθωμα.

Φορητή ανεμογεννήτρια χωράει στην τσάντα, φορτίζει συσκευές (video)

Η ενέργεια και οι ανάγκες τροφοδοσίας αποτελούν τον βασικότερο περιοριστικό παράγοντα για την περαιτέρω διείσδυση των λογιών-λογιών γκάτζετ στην αγορά.

Μέχρι σήμερα είχαν κάνει την εμφάνισή τους στο εμπόριο ορισμένες ηλιακές τεχνολογίες για τη φόρτιση μικρών συσκευών.

Κινητοποιήσεις ξεκινά από σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Σταδίου στις 11 το πρωί και αργότερα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασ. Σοφίας, διοργανώνει σήμερα η ΠΟΕ - ΟΤΑ, αντιδρώντας στην αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων.

Κρήτη: Άκαρπες οι έρευνες για τους αγνοουμένους του φορτηγού πλοίου

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Παλαιοχώρας Κρήτης σε διεθνή ύδατα, για τον εντοπισμό των τριών μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ag-Marina» με σημαία Τόνγκο, που βυθίστηκε χθες τα ξημερώματα λόγω εισροής υδάτων. Πρόκειται για τον καπετάνιο του πλοίου, τον μηχανοδηγό και τον ηλεκτρολόγο.

Τίτλοι τέλους στη συνεργασία ΣΚΑΙ με τον Ν. Ευαγγελάτο

Αργά σήμερα το απόγευμα λύθηκε η συνεργασία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με τον δημοσιογράφο, Νίκο Ευαγγελάτο.Ο Νίκος Ευαγγελάτος υπέβαλε την παραίτησή του η οποία και έγινε αποδεκτή με τις δύο πλευρές να ευχαριστούν η μία την άλλη για την έως τώρα συνεργασία.

Η ανακοίνωση του Νίκου Ευαγγελάτου αναφέρει τα εξής: