Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ερευνητές ανέστρεψαν την απώλεια μνήμης σε ποντίκια που έπασχαν από Αλτσχάιμερ

Ισπανοί ερευνητές κατάφεραν να αναστρέψουν την απώλεια της μνήμης σε ποντίκια που έπασχαν από Αλτσχάιμερ χρησιμοποιώντας μια γενετική θεραπεία, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά.Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευροεπιστημών του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (UAB) "κατάφεραν να αναπτύξουν μια γενετική θεραπεία που αναστρέφει την απώλεια μνήμης, στα πρώτα στάδια, σε ποντίκια που έπασχαν από την ασθένεια του Αλτσχάιμερ", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο.

Τον Ησαία και τον... πεντοζάλη θα χορέψουν στην Κρήτη 16 ζευγάρια Κινέζων

Παραδοσιακό γλέντι ετοιμάζουν στην Κρήτη την Παρασκευή, η οποία θα υποδεχθεί 16 ζευγάρια από την Κίνα, που αποφάσισαν να παντρευτούν στο όμορφο νησί μας.
Τη φιλοξενία τους έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ, ενώ η υποδοχή και η διαμονή των ζευγαριών και των συνοδών τους έγινε στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» της εταιρείας.

Εγκαίνια από το 2017 τα αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό και σε 3 κάθετους άξονες

Οι κάθετοι άξονες μπαίνουν σε κλοιό διοδίων

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών κου Στουρνάρα και Υποδομών κου Χρυσοχοϊδη, που δημοσιεύθηκε στις 10 Απριλίου 2014 οριστικοποιήθηκε η χρήση αναλογικού συστήματος διοδίων με ηλεκτρονικό σύστημα μέτρησης. Ουσιαστιακά πρόκειται για ένα "δίκαιο" σύστημα χρέωσης ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα έχει διανύσει ο χρήστης του δρόμου, ανάλογο με εκείνο που σήμερα υπάρχει στην Ιταλία.

Ο Θερμαϊκός έφερε την έντονη μυρωδιά σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Τι λένε

Σε φαινόμενα ευτροφισμού και αναερόβιων διαδικασιών στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου και όχι σε διαρροή αερίου οφείλεται -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- η έντονη δυσοσμία, που καταγράφεται από νωρίς το μεσημέρι σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στη δυτική πλευρά της πόλης...Το γεγονός προκάλεσε ανησυχία τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του πολεοδομικού συγκροτήματος.

ΣΤΟ ΡΟΣΤΟΒ. Ρωσικά γυμνάσια στα σύνορα με την Ουκρανία

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας διεξήγαγαν σήμερα στρατιωτικά γυμνάσια στη νοτιοανατολική περιοχή Ροστόβ, η οποία γειτονεύει με την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Σαμαράς: Το πλεόνασμα πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που κάνουμε χάρη στις θυσίες των Ελλήνων

«Η σημερινή ανακοίνωση του πλεονάσματος πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή που πετυχαίνει η ελληνική οικονομία, χάρη στις θυσίες όλων των Ελλήνων. Απομακρυνόμαστε σιγά-σιγά από την κρίση και θεμελιώνουμε το μέλλον της Νέας Ελλάδας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Οι 4 παράδοξοι παράγοντες που πυροδοτούν το έμφραγμα

Γνωρίζουμε ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, τα πολλά λιπαρά και η αποχή από τη γυμναστική συμβάλλουν σημαντικά στον κίνδυνο εμφράγματος.

Οι επιστήμονες όμως προσπαθούν συνεχώς να ανακαλύπτουν και άλλους παράγοντες βλάπτουν την καρδιά μας, ώστε να μπορούμε να προστατευθούμε καλύτερα.

«ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ»: ΦΤΙΆΧΝΟΥΜΕ ΣΉΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΈΝΑ ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟ ΑΎΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΣΊΑ ΠΟΥ ΖΟΎΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΊΑ ΟΝΕΙΡΕΥΌΜΑΣΤΕ

Του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Μαγνησίας Θαν. Ακρίβου

"Η επόμενη πενταετία θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα μας και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και για τον λόγο αυτό επείγει μια άλλου τύπου ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.
Καλούμαστε να δώσουμε μια ευκαιρία και ελπίδα στον τόπο μας για μια καλύτερη πορεία.
Να αλλάξουμε συσχετισμούς, πρόσωπα και κατεστημένες αντιλήψεις, να βρούμε θετική διέξοδο από την κρίση και να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη, με όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία,  με ένα δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι από Τοπική Κοινότητα Αρέθουσας

Με το συνδυασμό «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» του υπ. δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την Τοπική Κοινότητα Αρέθουσας (αποτελείται από τους οικισμούς Αρέθουσας και Λευκούδας) είναι ο Γιώργος Αμανετίδης, γραμματέας Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκούδας, δημόσιος υπάλληλος ΕΚΑΒ και ο Γιάννης Μυλωνάς, πρώην δήμαρχος Αρέθουσας, ελεύθερος επαγγελματίας.

Προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού στο Δημόσιο

Συνολικά 5.000 προσλήψεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα από δημόσιους φορείς και οργανισμούς Οι 3.912 θα είναι εποχικοί και 1.320 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ οι προσλήψεις θα γίνουν στη ΔΕΗ, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Έβρος: Παραμένει πάνω από τα όρια επιφυλακής η στάθμη του ποταμού!

Πάνω από τα όρια επιφυλακής παραμένει η στάθμη του ποταμού Έβρου, μετά την υπερχείλιση του φράγματος Ιβαΐλογκραντ στη Βουλγαρία και οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν το φαινόμενο με προσοχή.

Με το δίλημμα «περιπέτεια ή σταθερότητα» η Νέα Δημοκρατία στη μάχη των ευρωεκλογών

Μήνυμα οικονομικής ανάκαμψης και πολιτικής σταθερότητας

Του Άρη Ραβανού

Με στόχο την πρωτιά της ΝΔ, την οποία πιστεύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, εισέρχεται και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς πιο έντονα στη μάχη των ευρωεκλογών, μόλις ένα μήνα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της 25ης Μαϊου.

Ο Νίκος Χουντής για τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος


«Ζούμε, τελικά, σε μια χώρα που πλεονάζει η φτώχεια, η δυστυχία και η υποκρισία. Πλεονάζουν οι εκατομμύρια άνεργοι, οι χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις, η υπερφορολόγηση των φτωχών και των αδυνάτων και τα «δωράκια» στους ισχυρούς και τα μονοπώλια».

Με αφορμή τη σημερινή επιβεβαίωση των στοιχείων του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας από τη Eurostat, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Τρία παιδιά βρέθηκαν νεκρά σε έπαυλη στο Λονδίνο

Μια 43 γυναίκα κρατείται ως ύποπτη για το φόνο τριών παιδιών τα οποία βρέθηκαν σήμερα σε πολυτελή έπαυλη σε προάστιο του Λονδίνου.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία για την περίεργη αυτή υπόθεση αναφέρει ότι αναζητά και άλλα άτομα που έχουν σχέση με την υπόθεση ενώ η γυναίκα κρατείται και ανακρίνεται.

Μυστήριο με θάνατο άντρα στην Ευρυτανία - Πήγε για μανιτάρια και βρέθηκε νεκρός


Ένα περίεργο περιστατικό με έναν αδιευκρίνιστο θάνατο ερευνάται από τις αρχές στην Ευρυτανία. Το πρωί της Δευτέρας, τρεις άντρες βγήκαν στην εξοχή για να μαζέψουν μανιτάρια. Όταν έφτασαν στο σημείο, χωρίστηκαν, δίνοντας ραντεβού για την επιστροφή σε μερικές ώρες.

Χούντα και Δημοκρατία: Το κουίζ της επικίνδυνης ταύτισης


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα μηνύματα ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης (που για άλλη μια φορά συνέπλευσαν) για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τη γνωστή ρήση σύμφωνα με την οποία «λαοί που δεν θυμούνται την Ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν».

Κοινωνικό μέρισμα: Βήμα – βήμα η συμπλήρωση της αίτησης



Νέες οδηγίες για το κοινωνικό μέρισμα και τη διαδικασία της αίτησης έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων:

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο - Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει

Σε νέα τροχιά μπαίνει η κρατική μηχανή με την εφαρμογή 7 σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υλοποιηθούν εντός του έτους.

Οι επτά αλλαγές που προωθούνται έως το τέλος του 2014, σύμφωνα με το Έθνος, ώστε άμεσα να ξεκινήσει η εφαρμογή τους είναι οι εξής: