Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Οι αρχαιότερες πολυκατοικίες φτιαγμένες από λάσπη (pics)


Βρίσκεται στην Υεμένη, ονομάζεται «Shibam» και κατά πολλούς είναι η αρχαιότερη πόλη με «ουρανοξύστες». Μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και στα μνημεία παγκόσμια κληρονομιάς της Unesco.


Οι υποψήφιοι σύμβουλοι από Στίβο

Με το συνδυασμό «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» του υπ. δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από το Στίβο είναι ο Λάκης Ιορδανίδης, αντιδήμαρχος Βόλβης, πρόεδρος «Καπνικής» Ελλάδος.

Υποψήφιοι σύμβουλοι για την Τοπική  Κοινότητα Στίβου, είναι οι:

ΟΛΜΕ: Τρίωρες στάσεις εργασίας στις 23,24 και 25 Απριλίου

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
Με αφορμή την απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για αναπλήρωση των διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων στα σχολεία, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάσεις εργασίας 8 – 11 π.μ. και τις τρεις πρώτες ώρες κάθε επόμενης βάρδιας για τις ημέρες 23, 24 και 25 Απριλίου 2014, στα σχολεία όπου οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν ορίσει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές του Πάσχα.

O ρουκετοπόλεμος της Χίου τρέλανε το BBC -100.000 ρουκέτες έπεσαν φέτος στη «μάχη» [βίντεο]


Τη νύχτα μέρα έκαναν και φέτος οι ρουκέτες στο Βροντάδο της Χίου, στον ιδιαίτερο «πόλεμο» που θέλει το έθιμο ανάμεσα στις εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερυθιανής για το βράδυ της Ανάστασης. Μία παράδοση που «τρέλανε» ακόμη και το BBC.

Τα παντζάρια καταπολεμούν αποτελεσματικά και γρήγορα την υπέρταση

Πόσοι γνωρίζουν ότι το παντζάρι θεωρείται υπερ-φάρμακο;

Να τι λέει η μελέτη την οποία πραγματοποίησαν Βρετανοί επιστήμονες από το ερευνητικό ίδρυμα William Harvey του Πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο και η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση "Hypertension"( 1 ) το 2008...

Με αίμα βάφτηκε, για μια ακόμα φορά, το φετινό Πάσχα ανά την ελληνική επικράτεια.

Τα δύο πιο «κραυγαλέα» περιστατικά συνέβησαν σε Κρήτη και Σαντορίνη. Στην πρώτη περίπτωση, ένας νέος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή από μπαλωθιές σε κρητικό γλέντι, ενώ στη δεύτερη, μια Αμερικανίδα τουρίστρια, που τραυματίστηκε από ρίψη βεγγαλικών, δίνει μάχη για τη ζωή της.

Σε κρίσιμη κατάσταση η Αμερικανίδα που τραυματίστηκε από βεγγαλικό

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή νοσηλευόμενη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου νοσοκομείου εξακολουθεί να δίνει η Αμερικανίδα η οποία τραυματίστηκε μαζί με άλλα έξι άτομα στη Σαντορίνη από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελό του.

Ξεθεμελιώνουν το δικαίωμα των παλιών ασφαλισμένων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 67 ΣΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΑ 65, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Σε πρώτη φάση επηρεάζονται οι ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, ενώ δεν θα μείνουν εκτός τα «ευγενή» Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών

Πέρασε 25 χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ

Χρειάστηκε 25 χρόνια για να αποδείξει την αθωότητά του.
Ο λόγος για τον 51χρονο σήμερα Τζόναθαν Φλέμινγκ, ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες ύστερα από 25 χρόνια παραμονής σε ένα κελί στις φυλακές της Φλόριντα για ένα έγκλημα που αποδείχτηκε ότι δεν έκανε ποτέ.

ΗΠΑ: 16χρονος ταξίδεψε πάνω από τον Ειρηνικό κρυμμένος στο θόλο ρόδας αεροπλάνου

Κρυμμένος στο θόλο ρόδας αεροπλάνου ταξίδεψε ένας 16χρονος από την Καλιφόρνια μέχρι τη Χαβάη όπως ανακοίνωσε το FBI.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας στη Χονολουλού, Τομ Σίμον, ο 16χρονος κατάφερε να επιζήσει των πολικών θερμοκρασιών και της έλλειψης οξυγόνου που επικρατούν σε ύψος 38.000 ποδών αν και ταξίδεψε πάνω από τον μισό Ειρηνικό Ωκεανό.

Φινλανδία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε αλεξιπτωτιστές

ΟΧΤΩ ΝΕΚΡΟΙ

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Φινλανδία όταν αεροσκάφος που μετέφερε ερασιτέχνες αλεξιπτωτιστές, συνετρίβη λόγω βλάβης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Τζαμιρτζάρβι (στα δυτικά της Φινλανδίας) ανέφερε η αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.