Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Μην ανοίξετε το μαγαζί σας νωρίτερα, θα σας πάνε... αυτόφωρο!

Απειλούνται με σύλληψη καταστηματάρχες και εργαζόμενοι που θα δουλέψουν πριν τη 1 το μεσημέρι τη Μεγάλη Παρασκευή

Σύλληψη και αυτόφωρο για όσους κάνουν το... λάθος να ανοίξουν τα καταστήματά τους πριν τη 1 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής προβλέπει επείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας η οποία εστάλη σε εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται στη στήλη “Στίγμα” στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Βόμβα για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων

ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ

Του Βασίλη Σ. Κανέλλη

«Βόμβα» σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων, που έχουν πέσει θύματα κακοπληρωτών, ρίχνουν οι προτάσεις ειδικής νομοπαρασκευαστικής επιτροπής προς το υπουργείο Δικαιοσύνης για αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Οι αλλαγές που έχουν κατατεθεί ξηλώνουν προηγούμενες διατάξεις, οι οποίες προέβλεπαν την άμεση έξωση των «φεσατζήδων» από το ακίνητο αλλά και δικαστικές διαδικασίες-εξπρές, ώστε να υποχρεωθεί ο ενοικιαστής να καταβάλει ενοίκια, κοινόχρηστα και άλλους λογαριασμούς που δεν πληρώνει.

Σε ελληνικά «μυαλά» επενδύει τώρα η ΙΒΜ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Στο υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της χώρας επενδύει ένας ακόμη κολοσσός από τον χώρο της πληροφορικής, καθώς η ΙΒΜ ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία στην Ελλάδα ενός κέντρου εξειδίκευσης (center of competence) στον τομέα της ανάλυσης μεγάλου όγκου επιχειρησιακών δεδομένων (big data και business analytics).

Το είδαμε και αυτό: Τροχονόμος μέσα σε... πασχαλινό αυγό! (vid)


Αυτό σίγουρα δεν το έχει ξαναδεί κανένας μας

Στο κλίμα των ημερών αποφάσισε να κινηθεί η τροχαία Κοζάνης, υλοποιώντας μια πρωτότυπη ιδέα προκειμένου να επιστήσει την προσοχή των πολιτών κατά τις μετακινήσεις τους και να ευχηθεί, παράλληλα, για το Πάσχα.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι από ΤΚ Βόλβης

Η Τοπική Κοινότητα Βόλβης, που έχει και την ίδια ονομασία –προερχόμενο από την παρακείμενη λίμνη Βόλβης- με τον δήμο, απαρτίζεται από τους οικισμούς Βαμβακιά, Μεγάλη Βόλβη, Μικρή Βόλβη και Ρεντίνα.
Με το συνδυασμό «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» του υπ. δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την περιοχή της ΤΚ Βόλβης είναι οι:

Δεν καταργείται το εξέταστρο στα Κέντρα Υγείας

Δεν καταργείται το εξέταστρο στα Κέντρα Υγείας
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Υπηρεσίες υγείας ισότιμες προς όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων, παρέχονται στα Κέντρα Υγείας και μέχρι ολοκληρώσεως της λειτουργικής ενοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξακολουθεί να καταβάλλεται εξέταστρο, όπως αυτό ισχύει σήμερα με τις υφιστάμενες εξαιρέσεις.

Ν. Χουντής: «Η Ελληνική κυβέρνηση αντί να απαιτήσει από την Ευρώπη την αλλαγή της Μεταναστευτικής πολιτικής και του Κανονισμού του Δουβλίνου, καταφεύγει σε απάνθρωπες και αναποτελεσματικές πρακτικές»

     Παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Η Ελληνική κυβέρνηση αντί να απαιτήσει από την Ευρώπη την αλλαγή της Μεταναστευτικής πολιτικής και του Κανονισμού του Δουβλίνου, καταφεύγει σε απάνθρωπες και αναποτελεσματικές πρακτικές», τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.
Η παρέμβαση του Ν. Χουντή, έγινε στο πλαίσιο συζήτησης για την παράταση της παραμονής μεταναστών σε κέντρα κράτησης, πέρα των 18 μηνών, που αποφασίστηκε στην Ελλάδα, μετά από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση από τον Δημήτρη Πανοζάχο


Κοριτσάκι 2 ετών συνεθλίβη από φορτηγό


Τραγικό τέλος κάτω από τις ρόδες ενός φορτηγού βρήκε ένα κοριτσάκι μόλις 2 ετών στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης
Το κοριτσάκι διέφυγε της προσοχής του πατέρα του και βγήκε στο δρόμο, όπου και στάθηκε δίπλα σε ένα φορτηγό Ι.Χ.

Περιοδεία Ψωμιάδη σε Γιαννιτσά και Κατερίνη

Στα Γιαννιτσά και στην Κατερίνη θα μεταβεί την Τρίτη 22 Απριλίου ο πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών.

Συγκεκριμένα, στις 10:30 το πρωί ο κ. Ψωμιάδης θα βρίσκεται στα Γιαννιτσά όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Πληροφόρησης του Δήμου Πέλλας.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ Κ. ΒΑΣΩ ΚΟΛΛΙΑ


Πασχαλινές ευχές από τον Υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου


Η Λαμπρή και τα Λαμπροήμερα στον Πόντο


γράφει η Μυροφόρα Ε. Ευσταθιάδου
Υποψήφια Διδάκτωρ Λαογραφίας Ε.Κ.Π.Α.

Στις περιπτώσεις που ο Ελληνισμός βρίσκεται εκτός των συνόρων της σημερινής Ελλάδας, κάθε εορτή επιτείνει το νόημά της. Οι θρησκευτικές εορτές βιώνονται και ως εθνικές, ενδυναμώνοντας έτσι το συνεκτικό δεσμό της κοινότητας. Ταυτόχρονα, όμως, πραγματοποιούνται και κάποιες κοινωνικές «αποκαταστάσεις», που κατευνάζουν τα ανθρώπινα πάθη και εξισορροπούν την κοινή διαβίωση. Οι μαλωμένοι μονιάζουν και το θρησκευτικό μήνυμα του θείου δράματος βρίσκει εμπράγματη εφαρμογή.

Αρχές Μαΐου τα πρώτα καραβάκια στον Θερμαϊκό

Στη θάλασσα του Θερμαϊκού θα πλέουν από τις αρχές Μαΐου τα πρώτα καραβάκια, μεταφέροντας επιβάτες από την παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης στην Περαία και τους Νέους Επιβάτες.

ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ
fanisovi@gmail.com

Η θαλάσσια αστική συγκοινωνία αρχίζει την πιλοτική της λειτουργία με τρία πλοιάρια, ένα εκ των οποίων θα είναι ο “Κωνσταντής” χωρητικότητας 170 θέσεων, τα οποία θα εκτελούν δρομολόγια κάθε μία ώρα, με το κόστος του εισιτηρίου να φτάνει τα 2,50 ευρώ.

Μεγαλοβδομαδιάτικες προκλήσεις και άλλες ανοησίες


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτά που συνέβησαν μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, την Μεγάλη Τρίτη, κατά παραβίαση του κατ’ έθιμον μορατόριουμ που θέλει να αποφεύγονται οι προκλήσεις στη διάρκεια των θρησκευτικών εορτών, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνο είναι ακόμη και να συζητάμε το θέμα του ευρώ.

Και πόσο γελοία είναι όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες περί (αλά… Παπανδρέου) δημοψηφίσματος.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι από το Σχολάρι

Με το συνδυασμό «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» του υπ. δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, από το Σχολάρι υποψήφιος για το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης είναι ο Παναγιώτης Μόσχος, δημοτικός υπάλληλος δήμου Θεσσαλονίκης.
Υποψήφιοι σύμβουλοι για την Τοπική  Κοινότητα Σχολαρίου, είναι οι: Αναστασία Γερουλάκου (ταμίας Πολιτιστικού Συλλόγου Σχολαρίου), Γιώργος Κόκοτας (πρώην πρόεδρος ΤΚ Σχολαρίου), Στράτος Μπογδάνης (πρόεδρος ΤΚ Σχολαρίου), Γιάννης Παπαδόπουλος (συνταξιούχος αστυνομικός).

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ I DIADROMI