Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Επίτευξη συμφωνίας για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας υπό την Ελληνική Προεδρία: Προς μια βιώσιμη και ανταγωνιστική ευρωπαϊκή αλιεία

Δήλωση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Αλιείας του ΕΚ

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επετεύχθη συμφωνία για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ), η οποία σφραγίστηκε με την υπερψήφιση της πρότασης από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Εφορία: Εως 20 Ιουνίου η τακτοποίηση εκκρεμοτήτων των επιχειρήσεων

Μέχρι τις 20 Ιουνίου 2014 καλούνται όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις (υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ κλπ) να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους αυτές. Σε διαφορετική περίπτωση οι φορολογικές Αρχές θα προχωρήσουν σε κατ' εκτίμηση προσδιορισμό του φόρου με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία.

Ευχές από τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου


Ευχές από τον Ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη


Άκαρπη η σύσκεψη με τους υποψήφιους δημάρχους

Δεν κατέστη εφικτή η ηθική δέσμευση για ήπιο προεκλογικό κλίμα, καθώς δεν προσήλθαν στην συνάντηση δυο από τους τρεις υποψήφιους δημάρχους

Στην πρόσκληση που απηύθυνε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στους συνυποψηφίους του, για μια ηθική δέσμευση διατήρησης ενός ήπιου προεκλογικού κλίματος, ανταποκρίθηκε μόνο ο κ. Γεώργιος Νανάκος, ο οποίος προσήλθε στην προκαθορισμένη συνάντηση, σήμερα Τετάρτη 16 Απριλίου, στο δημαρχείο Βόλβης, στον Σταυρό.

Μικρή ανεμογεννήτρια φτεροκοπά σαν πουλί. Δείτε το βίντεο


Είναι πουλί; Είναι αεροπλάνο; Όχι δεν είναι ο σούπερμαν, είναι μια πρωτοποριακή ανεμογεννήτρια.
Πρόκειται για το νέο τεχνολογικό επίτευγμα της Festo (ναι, είναι η ίδια εταιρεία που κατασκεύασε το βιονικό καγκουρό που τροφοδοτείται αυτόνομα με κινητική ενέργεια) που αντί για τις περιστρεφόμενες έλικες των συμβατικών ανεμογεννητριών βασίζεται σε ένα ζευγάρι φτερά που παράγουν ενέργεια.

Τσίπρας και Λαφαζάνης λένε το ίδιο πράγμα: Καμιά θυσία για το ευρώ!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Έχει εξελιχθεί σε ένα είδος… πρωτοκόλλου: Κάθε φορά που συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούμε και το έργο «Μπαινοβγαίνοντας από το ευρώ».

Αμέσως, προκαλείται μέγας σάλος σχετικά με τη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά στην παραμονή ή όχι της χώρας στη ζώνη του ευρώ και προβάλλονται τα επιχειρήματα περί «δημοκρατικού κόμματος», όπου «κατατίθενται όλες οι απόψεις» και τελικά «επικρατεί η γνώμη της πλειοψηφίας». 

Στρατιωτικό σόναρ σκότωσε τους ζιφιούς στην Κρήτη

Από την Τρίτη 1 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 6 Απριλίου καταγράφηκαν από τις λιμενικές αρχές και κατοίκους τουλάχιστον οκτώ περιστατικά εκβρασμού κητωδών του είδους «ζιφιός»(Ziphius cavirostris sp.) κατά μήκος των ακτών της νοτιοανατολικής Κρήτης (περιοχές Καλικοβρέχτη Ιεράπετρας, Καστρί Βιάνου και Καλοί Λιμένες).

Τέσσερα νοσοκομεία ζητούν λεωφορειακή γραμμή

Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζουν τα σωματεία εργαζομένων σε τέσσερα νοσοκομεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης τη λειτουργία νέας αστικής γραμμής, η οποία θα εξυπηρετεί τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους που μένουν στη δυτική πλευρά της πόλης (Κορδελιό, Εύοσμο, Ηλιούπολη, Σταυρούπολη, Αμπελόκηποι, Επτάλοφο, Ξηροκρήνη).

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Επιστροφή κατασχεθέντων μισθών και συντάξεων από τις ΔΟΥ

Να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους από στην αρμόδια εφορία θα μπορούν πλέον οι οφειλέτες του δημοσίου, στους οποίους έχει γίνει κατάσχεση μισθού ή σύνταξης κάτω των 1.500 ευρώ, καθώς και αυτοί που τους κατεσχέθη ο μισθός για ληξιπρόθεσμες οφειλές χαμηλότερες των 500 ευρώ.