Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) δημοσίευσε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα πρέπει να καταθέσεις τις προτάσεις τους μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Tη Μεγάλη Τετάρτη θα δοθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Νωρίτερα από ότι είχε προγραμματισθεί και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, θα δοθεί η προκαταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, για το πρώτο τρίμηνο του 2014 σε 669.702 δικαιούχους, που ήδη εισέπραξαν τα επιδόματα του 2013.«Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό προχωρήσαμε στην απόφαση να δοθεί νωρίτερα εφέτος το οικογενειακό επίδομα στους δικαιούχους.»

Η ΝΕΝΑ ΜΕΝΤΗ ΑΠΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά από θριαμβική επιτυχία για 4 μήνες στο «Χαμάμ» στην Αθήνα, τώρα στη Θεσσαλονίκη, στη γνωστή μουσική σκηνή ΞΕΦΩΤΟ, Λυκούργου 1-3, Λαδάδικα, από την Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014(μετά το Πάσχα) και για λίγες παραστάσεις παρουσιάζεται η μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση «Η ΣΥΛΒΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ» (βασισμένη στο περίφημο μυθιστόρημα

Θεσσαλονίκη: Φτιάχνουν τελεφερίκ στην Άνω Πόλη!


Προχωράει η ιδέα για την εγκατάσταση και λειτουργία τελεφερίκ στην πόλη της Θεσσαλονίκης που θα συνδέει την παραλιακή ζώνη με την 'Aνω Πόλη και το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου.

"Γάμος" Πολύδωρα με Ψωμιάδη για τις ευρωεκλογές

Τη συνεργασία τους ενόψει ευρωεκλογών ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της "Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό" Βύρων Πολύδωρας και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του κόμματος "Πατρίδα" Παναγιώτης Ψωμιάδης, παρουσία των Χρήστου Ζώη και Νίκου Νικολόπουλου.

Οι 10+4 ανατροπές σε εργασιακό και ασφαλιστικό

Δέκα συν τέσσερις αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό περιβάλλον καθιερώνει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και αποτελεί το επιστέγασμα της συμφωνίας κυβέρνησης και τρόικας. Ειδικότερα:

ΔΑΚΕ Ι,Τ: "Εντυπωσιακή άνοδος των δυνάμεων της ΔΑΚΕ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ στο ΤΥΠΕΤ Θερμά συγχαρητήρια στους συναδέλφους"


"Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. στο ΤΥΠΕΤ επιβράβευσαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το υπεύθυνο και ουσιαστικό συνδικαλιστικό έργο της ΔΑΚΕ-ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ. Ο διπλασιασμός των δυνάμεών της συνιστά μια μεγάλη νίκη δημιουργώντας ταυτόχρονα μια ισχυρή παρακαταθήκη για ένα βιώσιμο και αυτοδιοικούμενο ΤΥΠΕΤ. 

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι της ΤΚ Περιστερώνα

 Η Τοπική Κοινότητα Περιστερώνα, ανήκει στη Δημοτική Ενότητα Απολλωνίας και απαρτίζεται από τον Περιστερώνα και δυο από τους μικρότερους οικισμούς του δήμου Βόλβης, την Πλατεία και τα Σπιτάκια.
Με το συνδυασμό «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη» του υπ. δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, για την Τοπική  Κοινότητα Περιστερώνα, υποψήφιοι σύμβουλοι είναι οι: 

Πρωτοβουλία του δήμου Βόλβης οδήγησε σε πανελλήνια ελάφρυνση οφειλετών

Επικυρώθηκε στη Βουλή η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών ιδιωτών προς τους δήμους, αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του δήμου Βόλβης από τον Μάρτιο του 2013

Ακόμα και οι μικροί σε πληθυσμιακό μέγεθος δήμοι μπορούν να φέρουν μεγάλα αποτελέσματα με όφελος για όλη την Ελλάδα, όταν έχουν δίκαια αιτήματα και σωστή τακτική διεκδίκησης.
Ο δήμος Βόλβης από τον Μάρτιο του 2013 με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Δημήτρη Γαλαμάτη, έστειλε επιστολή στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ζητώντας να προχωρήσει σε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές ιδιωτών προς τους δήμους. Με τις ρυθμίσεις αυτές, ιδιώτες ή επιχειρήσεις που είχαν οφειλές στους δήμους θα μπορούσαν να διευκολυνθούν με πολλές δόσεις και μειώσεις ή εξάλειψη των προσαυξήσεων, ενώ οι δήμοι θα αποκτούσαν πολύτιμους πόρους.

Η επίσκεψη Μέρκελ και το... εγχειρίδιο του τέλειου ψεύτη


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

«Δεν είναι λίγο να είσαι απολύτως ψεύτης. Αν δεν λες ποτέ την αλήθεια, εν δυνάμει, είσαι εξίσου ασφαλής με τον τίμιο άνθρωπο που δεν τολμάει ποτέ να πει ψέματα. Όταν σε πληροφορούν πως σήμερα ορκίζεσαι για το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που ομολόγησες χθες, απαντάς: «Εγώ δεν το είπα ποτέ αυτό». Κι' αν μάλιστα έχουν καταγραφεί τα λεγόμενά σου, δηλώνεις ότι πρόκειται για χονδροειδή παρανόηση»: