Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Ληστεία με όπλο και μαχαίρι σε ψαροταβέρνα

Ένοπλη ληστεία από τρία άτομα σημειώθηκε το μεσημέρι σεψαροταβέρνα στην Καλαμαριά, στην οδό Κουντουριώτου.

Σύμφωνα με το thousandnews, οι τρεις δράστες μπήκαν στο μαγαζί κρατώντας ο ένας όπλο και ο άλλος μαχαίρι και λήστεψαν τον καταστηματάρχη.

ΦΑΡΜΑΚΑ Συμμετοχή ασφαλισμένων έως και 78%

Ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να προμηθευτούν τα φάρμακά τους.
Η μείωση της ασφαλιστικής τιμής των φαρμάκων, όπως προβλέπεται στο τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων, αυξάνει τη συμμετοχή των ασφαλισμένων έως και 78% ακόμη και σε γενόσημα σκευάσματα.

Κ. Πουπάκης: Ολοκληρώνεται η παρουσία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά την εξ αρχής επιλογή μου να μην θέσω εκ νέου υποψηφιότητα

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρώ απαραίτητο και να δημοσιοποιήσω πλέον ότι ολοκληρώνεται και η παρουσία μου στην Ευρωβουλή, όπως μάλιστα σχετικά και έγκαιρα έχω ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά, ήδη, από τη Βόννη το 2009 επαναλαμβάνοντας μέχρι σήμερα αυτήν μου την επιλογή γραπτά και προφορικά.

Λίμνη Βεγορίτιδα: Πτήσεις υδροπλάνων τη Δευτέρα


Δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στη λίμνη Βεγορίτιδα, στο πλαίσιο της κινητικότητας που εκδηλώνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην περιοχή.
Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των δοκιμαστικών πτήσεων περιλαμβάνει ελέγχους του υδατοδιαδρόμου.

Ένας Πομάκος της Θράκης, κόντρα στην... Άγκυρα

Ο πολιτευτής των ΑΝ.ΕΛ στις τελευταίες εκλογές και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μακεδονία- Θράκη - Ελλάδα μας» υπό τον κ.Τέρενς Κουίκ, είναι από τους λίγους μουσουλμάνους της Θράκης, που μάχεται κατά της προσπάθειας εκτουρκισμού των Πομάκων συμπατριωτών του.

Σήμερα τα… 88 γενέθλια του ΠΑΟΚ

Τα γενέθλια του γιορτάζει σήμερα (12/4) ο ΠΑΟΚ, καθώς πριν 88 χρόνια και συγκεκριμένα στις 12 Απριλίου 1926 ιδρύθηκε ο «Δικέφαλος» του Βορρά.

Οι άνθρωποι του συλλόγου σίγουρα βλέπουν ένα καλύτερο μέλλον να έρχεται με τον Ιβάν Σαββίδη στο... τιμόνι και δεδομένα προσδοκούν αυτά τα γενέθλια να γιορταστούν με τον καλύτερο τρόπο λίγες μέρες αργότερα. Παίρνοντας δηλαδή η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου, εκεί που θα προσπαθήσει ο ΠΑΟΚ να προσθέσει έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη του.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1915-17 (ΣΠΑΝΙΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΦΙΛΜ)


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο, μια σύντομη ταινία γυρισμένη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 1915-1917, δηλαδή κατά τη διάρκεια του Α´ Παγκοσμίου Πολέμου.


Παλιά παραλία, Λευκός Πύργος (πράγματι Λευκός, είχε «φρεσκαριστεί» το 1911 για την επίσκεψη του Σουλτάνου Ρεσάτ), Καμάρα, Λεωφόρος Χαμιδιέ (Εθνικής Αμύνης σήμερα), Βαρδάρης, Αγορές Καπάνι και Μοδιάνο, Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός, Μπεχτσινάρ, Επταπύργιο και βορειανατολικό βυζαντινό τείχος στα όρια του εβραϊκού νεκροταφείου.

Έθιμα Λαζάρου: Κάλαντα, Λαζαρίνες και «λαζαράκια»

Το Σάββατο του Λαζάρου θεωρείται μέρα του θανάτου και της ζωής.
Σε κάποια χωριά μάλιστα οι αγρότες δεν μαζεύουν τη σοδιά τους γιατί φοβούνται ότι οι καρποί της γης φέρουν τον θάνατο μέσα τους.

O Λάζαρος είναι μια μορφή που εμπνέει σεβασμό στον ελληνικό λαό.

Οι 7 τροφές που δεν θα έβαζε στο στόμα του κανένας επιστήμονας



Μπορεί εκ πρώτης όψεως να σας 
φανούν ακίνδυνες, πιθανώς και
 υγιεινές, ωστόσο σίγουρα δεν θα 
επέλεγαν ποτέ να τις καταναλώσουν
 οι ειδικοί, καθώς όσο απίστευτο
 και αν σας φαίνεται είναι επιβαρυμένες 
με τοξικά, χημικά ή πρόσθετα.