Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής των συντάξεων από τον Μάιο

Σε εφαρμογή θα τεθεί ο νέος τρόπος καταβολής συντάξεων, και μάλιστα αμέσως μετά το Πάσχα, με την πληρωμή των συντάξεωντου Μαΐου.

Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, καθορίζεται ότι όλες οι συντάξεις, θα «περνούν» πλέον μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπου και θα γίνονται οι σχετικές κρατήσεις έτσι ώστε στη συνέχεια τα ποσά να κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τρεις άδειες αεροψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μ. Μακρή στο πλαίσιο εφαρμοσμένου προγράμματος κουνουποκτονίας.

ΕΓΝΑΤΙΑ Έργα ασφαλτόστρωσης την Κυριακή

Εργασίες ασφαλτόστρωσης πρόκειται να εκτελεστούν την Κυριακή στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς τα δυτικά. Τα έργα θα εκτελεστούν στα τμήματα της Εγνατίας από την Εθνικής Αμύνης μέχρι τη Δημητρίου Γούναρη και από την οδό Ιασωνίδου μέχρι και τη Σωκράτους.

Μάχη για την τιμή του οβελία

Μάχη για την όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή του οβελία θα δώσουν ενόψει του Πάσχα έμποροι και καταστηματάρχες, οι οποίοι έρχονται και φέτος αντιμέτωποι με τον ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων.

Φωτορεπόρτερ σκοτώθηκε από κεραυνό

Σκοτώθηκε στα Δαρδανέλια ο φωτορεπόρτερ Κερίμ Σεβκέτ Οκτέν, αντιπρόσωπος του European Pressphoto Agency στην Τουρκία, όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε χτυπήθηκε από κεραυνό

Αεροπορική τραγωδία αποτράπηκε την τελευταία στιγμή! - Παραλίγο να συγκρουστούν πάνω από τη Μόσχα Airbus της Air France με ρωσικό βομβαρδιστικό!

- Το περιστατικό έγινε μια εβδομάδα μετά την εξαφάνιση του Boeing της Malaysian Airlines!
- Το αεροπλάνο τύπου Airbus είχε απογειωθεί από τη Μόσχα με προορισμό το Παρίσι
- Το ρωσικό Tupolev πέρασε τόσο κοντά από το Airbus που τα μέλη του πληρώματος άκουσαν τον ήχο από τους έλικες του βομβαρδιστικού

Υποψήφια με την παράταξη Τζιτζικώστα η Βούλα Πατουλίδου

Την Βούλα Πατουλίδου ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης παρουσίασε την Παρασκευή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζτζικώστας είπε ότι τη διάλεξε επειδή «απέδειξε πως με επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος», για την εθελοντική της δράση και την κοινωνική της προσφορά.

Χιόνια στα ορεινά των Ιωαννίνων

Οι χιονοπτώσεις, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η βροχή, άλλαξαν, από χθες το βράδυ, το σκηνικό του καιρού στον νομό Ιωαννίνων.

Στα ορεινά χωριά, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1200 μέτρων, χιονίζει από τη νύχτα. Συγκεκριμένα, «άσπρη μέρα» είδαν χωριά της Κόνιτσας, όπως η Αετομηλίτσα, η Φούρκα, το Δίστρατο, ενώ χιονίζει και πάνω από το Μέτσοβο, στο χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου.

Λιοντάρια: γενετική ανάλυση φωτίζει την ιστορία και τις διαδρομές τους

Τα είδη λιονταριών που ζουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο που έζησε πριν από περίπου 120.000 χρόνια.

Τα σύγχρονα λιοντάρια κατατάσσονται σε δύο συγγενικές οικογένειες: σε αυτά της ανατολικής και νότιας Αφρική και σε εκείνα που ενδημούν στην κεντρική και δυτική Αφρική, αλλά και στην Ινδία και κινδυνεύουν σοβαρά με εξαφάνιση.

Συγγνώμη, αλλά χωρίς φυτείες κόκας πού θα βρούμε θέσεις εργασίας;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές συνοδεύεται από την Τετάρτη από μια θλιβερή συγχορδία θρήνου και οιμωγών.
Οι ίδιοι άνθρωποι που διακηρύσσουν την ανάγκη να απαλλαγεί η χώρα από τους «δυνάστες δανειστές», επιστρατεύουν τώρα τα πιο απίθανα επιχειρήματα και υποβάλλουν τις πιο ανόητες ερωτήσεις, προκειμένου να «εξηγήσουν» γιατί έπρεπε να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στον δανεισμό εντός μνημονίου και όχι να επιστρέψουμε στο διεθνές σύστημα δανεισμού.

Στην βουλή το λαθρεμπόριο και η νοθεία καυσίμων

Στην βουλή έφερε το θέμα του λαθρεμπορίου και της νοθείας των καυσίμων ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νικος Νικολόπουλος. Στην ερώτηση του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει:
"Μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου έχω αναδείξει επανειλημμένα τα τελευταία τρία(3) χρόνια το τεράστιο σκάνδαλο του λαθρεμπορίου και της  νοθείας καυσίμων, το οποίο στερεί από τα ταμεία του κράτους δισεκατομμύρια ευρώ και εκθέτει την πολιτική εξουσία, η οποία παρουσιάζεται απρόθυμη και αδύναμη να καταπολεμήσει τη μεγάλη αυτή μάστιγα.