Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΔΡΑΜΑ Παζάρι για την τιμή των αμνοεριφίων

Στις τελικές διαπραγματεύσεις με τους εμπόρους, για τον καθορισμό της τιμής χονδρικής αγοράς του αρνιού που θα διατεθεί στην πασχαλινή αγορά, προσέρχονται σήμερα οι κτηνοτρόφοι. Το λεγόμενο “παζάρι” θα γίνει στη Δράμα και αναμένεται να συναφθούν οι πρώτες συμφωνίες, μόλις τρεις ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ “Μαύρη” πρωτιά για την Ελλάδα στην Ε. Ε

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα φυματίωσης στην Ελλάδα. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι, ότι πριν από τρία χρόνια, στις δύο πνευμονολογικές κλινικές του “Γ. Παπανικολάου” καταγράφονταν 2-3 κρούσματα το χρόνο, ενώ πλέον εμφανίζονται δύο με τρία σε κάθε εφημερία κι αφορούν Έλληνες και μετανάστες.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Την ίδρυση του νέου κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. ανακοίνωσε ο Π. Ψωμιάδης

"Σκληρή γλώσσα" εναντίον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποίησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε επισήμως την ίδρυση του νέου κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης) για να κατέβει στις ευρωεκλογές του Μαΐου. 

Κινητοποιήσεις εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Το σωματείο των εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει κινητοποιήσεις για αύριο Παρασκευή ως αντίδραση στην υποβάθμιση του χώρου της υγείας.


Αναλυτικά:

Εντοπίστηκε πιθανό νέο σήμα από το μαύρο κουτί του Boeing

Ένα νέο σήμα- το πέμπτο μέχρι στιγμής- που εκτιμάται ότι μπορεί να προέρχεται από ένα εκ των μαύρων κουτιών του χαμένου Boeing της Malaysia Airlines κατέγραψε αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες.

Στα πλοκάμια της μαφίας, αγκαλιά με τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέσα στον ορυμαγδό της τελευταίας… βίντεο περιόδου, πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόμενος το Παλέρμο της Σικελίας, περιοχή την οποία επέλεξε για να προωθήσει την περίφημη ευρωλίστα «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, είπε πως βρίσκεται στη Σικελία, επειδή «στο νησί αυτό η κοινωνία των πολιτών έδωσε μια ισχυρή απάντηση κατά της διαφθοράς».

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ;

Η πραγματική πλέον προσαρμογή της χώρας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή των τελευταίων 70 ετών

Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στην Βουλή, έστω και ατελές, ανοίγει τον δρόμο της απελευθέρωσης της χώρας από τις συντεχνίες και την διαπλοκή. Και το γεγονός αυτό, αν συνδυαστεί με το τέλος του δικομματισμού που σημειώθηκε το 2012, τότε μάς οδηγεί στο βάσιμο συμπέρασμα ότι τα πρώτα βήματα για τη έξοδο από ένα στρεβλό, άδικο και ανελεύθερο πολιτικό οικονομικό σύστημα έχουν ήδη γίνει.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ. Eκρηξη παγιδευμένου οχήματος έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας


Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 6 το πρωί σε σταθμευμένο όχημα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας.

φωτογραφία αρχείου

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα στις 05.10 τα ξημερώματα στην ιστοσελίδα «zougla.gr» και στην Εφημερίδα των Συντακτών για παγιδευμένο όχημα με 75 κιλά εκρηκτική ύλη.