Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΜΝΟΕΡΙΦΙΑ Ξεκινούν με πάνω από 6 ευρώ

Σε τιμή άνω των 6 ευρώ το κιλό επιδιώκουν να πουλήσουν το αρνί οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι προσέρχονται σήμερα σε διαπραγματεύσεις με τους εμπόρους στο Λαγκαδά.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Η φωτογραφία της ήμερα.




Αυτοκίνητο "ανέβηκε" στο δένδρο χωρίς ο οδηγός του να τραυματιστεί.

Τι είναι αυτό το μυστηριώδες φως στον πλανήτη Άρη; - ΦΩΤΟ

Μια νεα φωτογραφία που έστειλε το Curiosity από τον πλανήτηΆρη και δόθηκε στην δημοσιότητα από τη NASA έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους επιστήμονες.Σύμφωνα με γνωστό blogger που ασχολείται με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής η φωτογραφία αποδεικνύει ότι υπάρχουν έξυπνα πλάσματα που ζουν κάτω από το έδαφος του Άρη.

Η «Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση», μπαίνει δυναμικά στη ζωή της Ελληνίδας


Το μήνυμα ότι "η επιτυχής έκβαση της Ψηφιακής Συμμαχίας για την Γυναικεία Απασχόληση θα αποτελέσει σημείο-ορόσημο για την αποτελεσματική προώθηση των πολιτικών ισότητας των φύλων" και ότι "το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε το γυναικείο κοινό ότι οι νέες τεχνολογίες δεν “ανήκουν” στους άνδρες και ότι, αντίθετα, ευνοούν την γυναικεία απασχόληση", έστειλε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου με τίτλο "Women & Girls Go Digital", που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε., σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τις Γυναίκες και την Τεχνολογία (ECWT) και με την υποστήριξη ελληνικών και ευρωπαϊκών φορέων. 

Στα 78.000 στρέμματα φέτος τα τεύτλα σε Πλατύ, Σέρρες, Ορεστιάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει τα σωματεία των τευτλοπαραγωγών της Βόρειας Ελλάδας, φέτος καλλιεργήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο περίπου 78.000 στρέμματα τεύτλων.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία αύξηση 17.000 στρεμμάτων σε σχέση με το 2013 (η καλλιέργεια πέρσι δεν ξεπέρασε τα 61.000 στρέμματα). Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στο Πλατύ Ημαθίας φέτος η καλλιέργεια ανέρχεται στα 46.000 στρέμματα περίπου, στις Σέρρες στα 16.000 στρέμματα και στην Ορεστιάδα επίσης 16.000 στρέμματα.

Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μεταφοράς

Κανονικά Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ

Ταλαιπωρία περιμένει αύριο το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς θα συμμετάσχουν με στάσεις εργασίας στην απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Δείτε κάτι που δεν ξέρατε για την ελληνική γλώσσα

Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία… Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο. Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα Νεοελληνικά).

«Ρολά» κατεβάζουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες


Κλειστές θα είναι αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φαρμακοποιοί της Αθήνας, γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, εκπαιδευτικοί, ναυτεργάτες και εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συμμετέχουν στην απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ που καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική ότι «οδηγεί στη διαθεσιμότητα και σε απολύσεις χιλιάδες εργαζομένους, προχωράει σε νέες μειώσεις συντάξεων και διαλύει το κοινωνικό κράτος».