Κυριακή 6 Απριλίου 2014

KΩΣΤΑΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΈΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌΣ- ΖΩΓΡΆΦΟΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΣΟΧΌ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΠΟΥ ΥΜΝΕΊ ΤΟ ΑΙΓΑΊΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ


Γεννήθηκε το 1955 στον Σοχό Θεσσαλονίκης. Είναι εκπαιδευτικός και εργάστηκε στη Λέρο από το 1979 μέχρι τη συνταξιοδότησή του πριν από δυο χρόνια. Ταυτόχρονα είναι ένας ανήσυχος καλλιτέχνης που συνδυάζει τη ζωγραφική με τη φωτογραφία και την αγάπη στην πατρώα γη, την οποία υμνεί στα Δωδεκάνησα, όπου ζει, αλλά και σ' όλη την Ελλάδα, όπου εκθέτει τα έργα του. 

Μέχρι Οκτώβριο του 2014 νέο ασφαλιστικό

Τα συμφωνηθέντα μεταξύ κυβέρνησης-τρόικας για το επικαιροποιημένο μνημόνιο οδηγούν σε αναπροσαρμογές και μεταρρυθμίσεις.


Μέτρα, όπως η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων και αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας όλων των ασφαλιστικών Ταμείων, που αναπόφευκτα οδηγούν σε αναπροσαρμογές των συντάξεων, περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

“Το κόστος της γλώσσας” Τα ποντιακά είχαμε ως μητρική… Ρωμαίικα την ονομάζαμε εμείς!


Γράφτηκε από τον Vahit TURSUN

Ελευθερία… Μια αίσθηση που είναι αδύνατο να την εξηγήσει κανείς. Όμως ο καθένας προσπαθεί να την περιγράψει χωρίς να την έχει κατανοήσει καλά. Είναι σαν τη φωτιά, που σε ζεσταίνει και σε καίει ανάλογα με τη χρήση της. Είναι σαν το ριπίδιο, που στη μία άκρη του βρίσκεται η στέρηση που δημιουργεί αγανάκτηση και στην άλλη η κατάχρηση που την υποδαυλίζει ολέθρια.

Θέλουν να δώσουν στους συνταξιούχους έναντι αντί για σύνταξη το Πάσχα

Την προκαταβολή τμήματος της σύνταξης πριν από το Πάσχα εξετάζει η διοίκηση του ΙΚΑ, χωρίς ωστόσο να έχει ληφθεί οριστική απόφαση.

Το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ εκτιμάται πως θα επηρεάσει τον σχεδιασμό και άλλων ασφαλιστικών φορέων.

Τέλος τα τεκμήρια διαβίωσης από το 2015

Φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που θα ισχύσουν τα τεκμήρια για σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, ιδιωτικά σχολεία και οικιακές βοηθούς.Την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το επόμενο έτος σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο.

Αιολικά vs Φωτοβολταϊκά: βιώσιμο ενεργειακό πλεόνασμα με αποθήκευση

Από το 2009 και μετά, η παγκόσμια ζήτηση για ηλιακή ενέργεια σε ποσοστό 40% ετησίως κατά μέσο όρο, ενώ η εγκατεστημένη ισχύς των αιολικών έχει διπλασιαστεί.

Η τεράστια ανάπτυξη φωτοβολταϊκών και αιολικών ώθησε τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας στη διενέργεια δοκιμών σε τεχνολογίες αποθήκευσης μεγάλης κλίμακας, προκειμένου το πλεόνασμα ενέργειας να μην σπαταλάται, αλλά να διοχετεύεται στο δίκτυο όταν παρίσταται ανάγκη (πχ σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας ή νηνεμίας).

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ;

Οδός φιλικής εταιρίας Θεσσαλονίκη , κάποιες στιγμές μια εικόνα μπορεί να σου δώσει χιλιάδες απαντήσεις!
Για όσα εσύ έμαθες να χλευάζεις ως ανύπαρκτα ,γραφικά , άνευ σημασίας ,άλλοι στα κρυφά τα “σπουδάζουν” ως επτασφράγιστα μυστικά!
Τώρα αν ψάξεις και δεις ποιοι σε εκπαίδευσαν να ισοπεδώνεις την οπτική γωνία της κρυφής αλήθειας και για ποιους λόγους ίσως να μπορέσεις να ξεφύγεις από την ύπνωση τους!

ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ. Πρώην τραπεζίτης, η σύζυγος και η κόρη του βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους


Ένας πρώην τραπεζίτης ο οποίος είχε βρεθεί στο επίκεντρο ενός σκανδάλου επειδή έλαβε υψηλή αποζημίωση μετά την εθνικοποίηση της προβληματικής τράπεζάς του, βρέθηκε νεκρός σήμερα μέσα στο σπίτι του, μαζί με τη σύζυγό του και την κόρη του.

Θεσσαλονίκη: Σήμερα ο 9ος διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» πραγματοποιείται σήμερα με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό στον Λευκό Πύργο.

Η τελετή αφής της φλόγας έγινε χθες στις 11.30 στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας και ξεκίνησε λαμπαδηδρομία, η οποία πέρασε από όλους τους συμμετέχοντες δήμους της διαδρομής και θα κατέληξε στις 17.30 στον Λευκό Πύργο.

Έρχεται λασποβροχή

Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή με τις συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Άνεμοι εως 7 μποφόρ. Δείτε την αναλυτικήπρόγνωση του καιρού.

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά με εξασθένηση τις βραδινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα ανατολικά. Άνεμοι νοτιοανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ και βαθμιαία στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στη Μακεδονία. Εξασθένηση των φαινόμενων τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη στους 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου.


newsit