Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δείτε πώς ήταν οι αθηναϊκοί δρόμοι σε παλαιότερες δεκαετίες..

Πώς ήταν η Ερμού τον 19ο αιώνα; Πώς έμοιαζε η Αιόλου προτού γίνει πεζόδρομος, η Κηφισίας ή οι κεντρικοί κολωνακιώτικοι δρόμοι όταν ήταν ακόμα… χωματόδρομοι και τι έχει αλλάξει στη Φωκίωνος Νέγρη από την εποχή που ήταν μία από τις πιο αρχοντικές πιάτσες της Αθήνας;

Δύο “πράσινοι” ουρανοξύστες “σωτήρες” της Κίνας και του Αμαζονίου [photos]

Δύο νέα έργα κινέζων επιστημόνων αναμένεται να συμβάλλουν στην επίλυση των δύο από τις σημαντικότερες σύγχρονες απειλές για το περιβάλλον – της ρύπανσης και της ξηρασίας.

Φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν βορειοδυτικά της Λέσβου

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε εισροή υδάτων παρά μόνο υλικές ζημιές από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων με ξένη σημαία, 19 μίλια βορειοδυτικά από το Σίγρι της Μυτιλήνης.
Φωτογραφία αρχείου

Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη Με τον Διαμαντή Λιάμα για το δήμο Βόλβης


Με λογότυπο εμπνευσμένο από τα στοιχεία που συνθέτουν το δήμο Βόλβης, το νερό, τα βουνά και τον ήλιο, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, διεκδικεί εκ νέου τη θέση του δημάρχου και τίθεται επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά! Με Γνώση, Συνέπεια, Αλληλεγγύη».

Για την επιλογή της ονομασίας του συνδυασμού, ο κ. Λιάμας δηλώνει: «Μπροστά, επειδή στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης του δήμου Βόλβης, αφήνοντας οριστικά πίσω νοοτροπίες του παρελθόντος και την οπισθοδρόμηση.

Κάτι ήξερε ο Αίσωπος για τα κοράκια – Έχουν ευφυΐα επτάχρονου παιδιού (video)

Ένας μύθος του Αισώπου περιγράφει ένα έξυπνο κοράκι που κατάφερε να πιει νερό μέσα από μια στάμνα ρίχνοντας μέσα της πετραδάκια με σκοπό να ανεβάσει τη στάθμη και να μπορέσει να την αγγίξει με το ράμφος του.

Ελληνικό Σχολείο 1700 ετών ανακαλύφθηκε στην Αίγυπτο

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου ανακάλυψαν ένα σχολείο 1.700 ετών περίπου, στους τοίχους του οποίου βρέθηκαν κείμενα γραμμένα στην αρχαία ελληνική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένου και ενός κειμένου για την αρχαία χρήση των φαρμάκων που παραπέμπει στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Σπάνιο κατσικο-πρόβατο γεννήθηκε στην Ιρλανδία


Είναι υγιές και αναπτυγμένο και τρέχει πιο γρήγορα από τα άλλα αρνιά που γεννήθηκαν περίπου την ίδια ώρα.

Ένα σπάνιο, υβριδικό ζώο ,μισό κατσίκα και μισό πρόβατο, γεννήθηκε πρόσφατα σε ένα αγρόκτημα της Ιρλανδίας.

Πώς πληρώνεται ένας εργαζόμενος σε περίπτωση ασθενείας

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Α.Ν 178/1967 σε περίπτωση απουσίας για 1-3 ημέρες από την εργασία συνεπεία ασθένειας, για τις οποίες δεν καταβάλλεται επίδομα από το ΙΚΑ, ο εργοδότης έχει υποχρέωση να καταβάλλει μόνο το μισό του ημερομισθίου ή του ανάλογου ημερήσιου μισθού, όπως αναφέρει το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ.