Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Θεσσαλονίκη: Στις θέσεις τους επιστρέφουν προσωρινά 307 συμβασιούχοι του κεντρικού δήμου

Στις θέσεις τους επιστρέφουν 307 συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, με προσωρινή διαταγή που τους χορήγησε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν διεκδικούν την επάνοδό τους στους τομείς, όπου απασχολούντο πριν τη λήξη των συμβάσεών τους.

Εβδομάδα των Παθών για όσους ταξιδέψουν με τρένα

Την απόφαση τους να πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και τις ήμερες του Πάσχα απειλούν να υλοποιήσουν εάν δεν υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Σ.Σ.Ε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΡΕΣ. Επάγγελμα... «μετακινήσεις κτιρίων»

Η δουλειά του είναι σπάνια στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, αφού στην Ευρώπη το εν λόγω επαγγελματικό αντικείμενο έχει εκλείψει εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, αφού νωρίτερα είχε κορεστεί. Χρησιμοποιεί γρύλους, σίδερα και υδραυλικά συστήματα για να μεταφέρει κτίρια, μοναστήρια, μνημεία και εκκλησίες και έχει στο ενεργητικό του δεκάδες τέτοιου είδους έργα. Ο αρχιτέκτων μηχανικός Δημήτρης Κορρές σχολιάζοντας τις αντιδράσεις του κόσμου επισημαίνει ότι όταν “ταξιδεύει” ένα κτίριο και μετακινείται σε μια νέα θέση, οι περισσότεροι το βλέπουν ως μια επαναστατική πράξη...

Η απόλυτη θυσία για την μητρότητα – Γυναίκα θυσιάζει τη ζωή της για να γεννήσει

Το μεγαλείο της ψυχής και η απόλυτη θυσία για την μητρότητα. Γυναίκα από τη Νέα Υόρκη θυσίασε την ίδια της τη ζωή ώστε να μπορέσει, τελικά, να ζήσει το παιδί που κυοφορούσε. Οι ιατροί είπαν στην καρκινοπαθή Elizabeth Joice ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μείνει έγκυος, και έτσι όταν τελικά η Joice έμεινε έγκυος όλοι έμειναν άναυδοι, παραδεχόμενοι ότι πρόκειται περί θαύματος.

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας σκότωσε 7 εκατ. ανθρώπους το 2012 – WHO

Περίπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2012 εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

Η υποτίμηση του Κακού και η υπερτίμηση της ευφυΐας αποτελεί δείγμα βλακείας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ο πρώτος διδάξας ήταν ο Φρανσουά Μιτεράν στη Γαλλία.
Και το θυμήθηκε ο Ιταλός συγγραφέας Κλάουντιο Μάγκρις σε τελευταίο άρθρο του στην εφημερίδα «Κοριέρε ντέλα Σέρα», με αφορμή τον θρίαμβο της γαλλικής ακροδεξιάς στις πρόσφατες γαλλικές εκλογές.

Όπως αναφέρει, η μετατροπή ενός ολόκληρου απόκληρου πολιτικού κινήματος σε κόμμα με αξιώσεις οφείλεται στον Μιτεράν, ο οποίος στη δεκαετία του 1980 έθεσε σε εφαρμογή ένα σχέδιο διάσπασης της γαλλικής δεξιάς.

Οι πιο φαντασμαγορικές υδάτινες τοποθεσίες του κόσμου


Υδάτινες οάσεις δροσιάς χτισμένες σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του κόσμου, αποτελούν αναμφισβήτητα τα πιο θεαματικά στοιχεία των ξενοδοχείων που τις φιλοξενούν.