Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Πολιτική αντιπαράθεση για το νερό στο Δρυμό

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μετατράπηκε το θέμα της καταλληλότητας του νερού στην περιοχή του Δρυμού Μυγδονίας λόγω της ύπαρξης νιτρικών στα εδάφη της περιοχής και στον υδροφόρο ορίζοντα.

Πρωταθλητής και πάλι στη διαφθορά το δημόσιο


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ

Βελτιωμένη εμφανίζεται η κατάσταση στον τομέα της διαφθοράς στην Ελλάδα το 2013, με 15% λιγότερα περιστατικά, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς. Ωστόσο εστίες της διαφθοράς παραμένουν τα νοσοκομεία και ο δημόσιος τομέας.

Εληξε η ισχύς 7 κλαδικών συμβάσεων

Έληξε από την 1η Απριλίου η ισχύς επτά κλαδικών συμβάσεων μετά την εκπνοή της τρίμηνης μετενέργειας μετά τη λήξη των συμβάσεων.
Οι συμβάσεις αυτές έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2013 και έως τις 31 Μαρτίου, δεν είχαν υπογραφεί νέες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πήγε να κλέψει ένα χαλί και... δείτε τι έπαθε! (βίντεο)

Ο ληστής μπαίνει στο κατάστημα με τα χαλιά και αρχικά παριστάνει τον πελάτη που κοιτάει αμέριμνα.

Αποφασίζει όμως να φύγει με ένα μικρό χαλάκι χωρίς να το πληρώσει.

Αυξήσεις από 1ης Απριλίου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ


Κατά 26,4 % αυξάνεται το "τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας" για τους οικιακούς καταναλωτές από 1ης Απριλίου, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.Οι αυξήσεις ανά κατηγορία καταναλωτών κλιμακώνονται μέχρι 55%, ενώ μεσοσταθμικά κυμαίνονται στο 30% και θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ, αν δεν είχαν ψηφιστεί εν τω μεταξύ τα μέτρα για τον περιορισμό του ελλείμματος του λογαριασμού ΑΠΕ, την περασμένη Κυριακή με το πολυνομοσχέδιο.

Έγκλημα κατά της Δημοκρατίας η ενοχοποίηση μιας δημοκρατικής παράταξης


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν ο σκοπός ήταν να ξεχαστούν οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους διώκεται η Χρυσή Αυγή και η δολοφονία (του Παύλου Φύσσα) που έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουμε να κάνουμε με μια εγκληματική οργάνωση, ο σκοπός αυτός, σε πρώτη φάση μπορούμε να πούμε ότι επιτεύχθηκε – και με τη συνδρομή του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, ο οποίος, ως φαίνεται είχε παρεξηγήσει τον ρόλο του, δεδομένου ότι η θέση του δόθηκε για τις νομικές του ικανότητες και όχι για να υποδύεται τον θεωρητικό της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλαγές στον φόρο υπεραξίας

Σημαντικές τροποποιήσεις στη ρύθμιση του φόρου υπεραξίας από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας πραγματοποιήθηκαν μέσω του νομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής από τη Βουλή.

Αποζημιώσεις €9,3 εκατ. σε αγρότες και κτηνοτρόφους

Αποζημιώσεις ύψους 9,3 εκατ. ευρώ θα καταβάλλει ο ΕΛΓΑ σε 4.336 παραγωγούς μεθαύριο Παρασκευή. Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν σε ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε ελιές, οπωροφόρα δέντρα και κηπευτικά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Μακελειό στη στρατιωτική βάση Φορντ Χουντ στο Τέξας

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 14 τραυματίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στις ΗΠΑ (τοπική ώρα), όταν ένας ένοπλος στρατιωτικός άνοιξε πυρ σε μια βάση του αμερικανικού στρατού στο Φορτ Χουντ του Τέξας, στην ίδια περιοχή όπου το 2009 είχαν σκοτωθεί 13 άνθρωποι από τα πυρά ενός ψυχιάτρου του στρατού.

Κανονικά σήμερα τα δρομολόγια των πλοίων

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν σήμερα τα προγραμματισμένα δρομολόγια των πλοίων μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να αναστείλει - μέχρι νεοτέρας - τις απεργιακές της κινητοποιήσεις.

Μεταφορά σωτηρίας για 7χρονο κορίτσι από τη Νάξο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, η μεταφορά μιας 7χρονης η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.