Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Ιαματικά λουτρά της Ελλάδας

Υπεύθυνος: Ελένη Καρατζά

Η ιστορία των λουτρών είναι συνδεδεμένη με την ιστορία του τόπου μας. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν τα λουτρά, καθώς επίσης αρχαίοι Έλληνες γιατροί, φυσικοί, ιστορικοί και γεωγράφοι ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τις πηγές και τα μεταλλικά νερά.

IEA: ο ενεργειακός κλάδος κατασπαταλά νερό – Οι κύριοι υπαίτιοι και οι ΑΠΕ

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ)ανακοίνωσε, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, ότι ο ενεργειακός κλάδος αντιστοιχεί στο 15% της παγκόσμιας κατανάλωσης υδατικών πόρων και προέβλεψε ότι η χρήση τους θα αυξηθεί ως το 2035.

Συνελήφθησαν τρεις σωφρονιστικοί των Φυλακών Νιγρίτας

Στη σύλληψη σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας προέβησαν άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, μετά τις διώξεις που άσκησε εις βάρος τους ο εισαγγελέας Άμφισσας Νίκος Αντωναράκης, για τρία κακουργήματα που αφορούν στο θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι.

Τέσσερις συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια


Σε τέσσερις συλλήψεις για διενέργεια παράνομων τυχερών παιχνιδιών και παρεμπόδιση αστυνομικού ελέγχου, προέβησαν άνδρες της Ασφάλειας Κέρκυρας, σε καφέτερια, ιδιοκτησίας 59χρονου ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές, στο κέντρο της πόλης.

Χωρίς τρένα στις 9 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 9ης Απριλίου που κήρυξε η ΓΣΕΕ, ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Λόγω της κινητοποίησης αναμένεται να ακινητοποιηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και το προαστιακός σιδηρόδρομος.

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ - ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Καραμανλής επίτροπος με απόφαση Σαμαρά

Κίνηση – ματ από τον Πρωθυπουργό προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία και ανατρέπει άρδην το σκηνικό στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Η συζήτηση για τη θέση του Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκληρώνεται εσπευσμένα, μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, αφού είναι πλέον φανερή η επικείμενη... μονομαχία του κ. Βενιζέλου με τον κ. Παπανδρέου.

Ποινική δίωξη κατά του Ροβέρτου Σπυρόπουλου

Σε απολογία από ανακριτή Διαφθοράς θα κληθεί, το επόμενο διάστημα, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικού βαθμού απιστία στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, για υπόθεση άρσης κατάσχεσης λογαριασμών γνωστής επιχείρησης.

Φωτοβολταϊκά που “απολαμβάνουν” τη σκιά

Ένα νέο είδος φωτοβολταϊκών που είναι πιο αποτελεσματικά σε νεφελώδες περιβάλλον, σχεδίασαν βρετανοί επιστήμονες.

Εκτεθειμένα σε άμεσο φως του ήλιου, τα φωτοβολταϊκά αυτά έχουν 10% απόδοση, όμως όταν οι συνθήκες είναι πιο νεφελώδεις, ηαποτελεσματικότητά τους φτάνει στα 13%, ισχυρίζεται ο δρ Fernando Castro, επικεφαλής της έρευνας στο Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής στο Teddington της Βρετανίας.

Ρόφημα με κανέλα, μέλι και λεμόνι για απώλεια βάρους

Μια αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια βάρους είναι ο συνδυασμός κανέλας, μελιού και λεμονιού.
Η κανέλα βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης, στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Εκτός από τα δικαιώματα των θυτών, υπάρχουν και τα δικαιώματα των θυμάτων


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι δυνατόν να υπάρχει αποκρουστικό πρόσωπο του ανθρωπισμού;
Είναι δηλαδή δυνατόν να υπάρχει τέτοια αντίφαση, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται ως σχήμα λόγου;
Κατά την άποψή μου ναι, αν τη λέξη «ανθρωπισμός» την βάλουμε σε εισαγωγικά.
Κλείνει αύριο μια εβδομάδα από την ημέρα, ανήμερα της εθνικής γιορτής, που ένας Αλβανός κακοποιός έσφαξε κυριολεκτικά τον υπαρχιφύλακα Γ. Τσιρώνη, πατέρα δύο παιδιών, στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις

Απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου 55% για τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από ακίνητα και κινητές αξίες, απαλλαγή από τον φόρο για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές, εκχώρηση στο Δημόσιο ανείσπρακτων ενοικίων, αλλά και κατάργηση της διαδικασίας της «αυτοπεραίωσης» για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μείωση έως 66% στα πρόστιμα για παραβάσεις που διαπράχθηκαν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013, προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Σε ισχύ από σήμερα το 12ωρο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Από την Τρίτη 1 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το διευρυμένο ωράριο των μουσείων σύμφωνα με το ΦΕΚ 787/2014.
Το διευρυμένο ωράριο θα ισχύσει μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου του 2014. Κατά τη διάρκεια του επτάμηνου (Απρίλιος-Οκτώβριος) μια σειρά αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων θα δέχονται επισκέπτες από τις 08.00 έως και τι 19.45 ενώ οι πόρτες θα κλείνουν στις 20.00.

Ραγδαίες εξελίξεις για τον θάνατο Καρέλι

Σε συλλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι εμπλέκονται στον θάνατο από ξυλοδαρμό του βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, αναμένεται να προβούν οι διωκτικές αρχές.

Φάρμακο για τη χοληστερόλη κατά της στυτικής δυσλειτουργίας

Νέα μελέτη δείχνει ότι το πλέον διαδεδομένο φάρμακο που προτείνουν οι γιατροί για τον έλεγχο της χοληστερόλης, οι στατίνες, έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα για τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία.

Ανοικτά τα φαρμακεία σήμερα - Στάση εργασίας στην Αττική στις 14.00

Ανοίγουν σήμερα Τρίτη τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, (ΠΦΣ), σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, δηλώνοντας ωστόσο, ότι «ο αγώνας των φαρμακοποιών κατά των συμφερόντων που μεθοδεύουν την εξόντωση των φαρμακείων και την εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, συνεχίζεται».