Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρα


EPA / JEON HEON-KYUN


Αμερικανοί και Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες παίρνουν μέρος στην ετήσια κοινή στρατιωτική άσκηση για την αντιμετώπιση πιθανής επίθεσης από τη Β. Κορέα στην Ποχάνγκ. Η Βόρεια και η Νότια Κορέα αντάλλαξαν τη Δευτέρα πυρά κοντά στο διαφιλονικούμενο θαλάσσιο σύνορο μεταξύ των δύο κρατών και η Σεουλ ζήτησε από τους κατοίκους δύο γειτονικών νησιών να σπεύσουν στα καταφύγια.

Δέκα από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια του κόσμου


Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τα 10 από τα πιο αινιγματικά άλυτα μυστήρια και κώδικες όλου του κόσμου.

Η αγωνία για το χαμένο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών συνεχίζεται για 15η μέρα. Και όσο οι έρευνες για την ανίχνευση του Μπόινγκ συνεχίζονται, εμείς σας θυμίζουμε 10 παλαιότερα, άλυτα μυστήρια που συνέβησαν στον πλανήτη μας.


Στα σκαριά νέο σύστημα στάθμευσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στην προκήρυξη διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού, ώστε να αναπτύξει ένα καινούργιο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί κατά κύριο λόγο στο κέντρο της πόλης, πρόκειται να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Νεο Κέντρο Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς

Ένα νεο Κέντρο Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς, πλήρες  οργανωμένο, από τα πρώτα στον ιδιωτικό τομέα, λειτουργεί πλέον στην χώρα μας και θα βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών Ελλήνων  και Κυπρίων ασθενών  που χρειάζονται μεταμόσχευση κερατοειδούς.
Το Κέντρο Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς,  λειτουργεί στο Mediterraneo Hospital στη Γλυφάδα (Ηλείας 8-12) δίπλα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Καινοτόμες αγροτικές πρακτικές σε ημερίδα στο Νικομηδινό

 Εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες και τιμητική εκδήλωση για τον Χρήστο Παναγιωτίδη που αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας Νέος Αγρότης 2013

Η τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία του Έλληνα αγρότη με πολλαπλές εφαρμογές, που παρουσιάστηκαν την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νικομηδινού, κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Εφαρμογή νέων και καινοτόμων πρακτικών στη γεωργία», η οποία οργανώθηκε  από το δήμο Βόλβης και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.

ΤΡΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η χτένα στο φέρετρο έλυσε τον γρίφο

Μία χτένα πάνω στο φέρετρο του 48χρονου υπάλληλου της πολεοδομίας Καβάλας, που τοποθετήθηκε από γείτονά του, ήταν το «στοιχείο» που έριξε φως στην υπόθεση, η οποία στοίχειωνε επί 13 χρόνια την περιοχή: Την τριπλή δολοφονία στην Καλλιράχη Θάσου το καλοκαίρι του 2001.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Στις αγκαλιές των παιδιών τους οι δύο Ισπανοί δημοσιογράφοι

Συγκίνηση σκορπούν οι εικόνες των δυο ισπανών δημοσιογράφων που κρατούνταν αιχμάλωτοι στη Συρία για πάνω από έξι μήνες κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

Δημοσκόπηση Interview: Οριακό προβάδισμα Τζιτζικώστα έναντι Ιωαννίδη

Οριακό προβάδισμα του Απόστολου Τζιτζικώστα έναντι του Γιάννη Ιωαννίδη, σε ό,τι αφορά τις εκλογές για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Interview, που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Στην Αθήνα διαγωνίζονται τα καλύτερα νέα μυαλά της ΕΕ

12Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Μαθητές ηλικίας έως 17 χρονών από τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαγωνίζονται από σήμερα έως τις 6 Απριλίου στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 12ης Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών «EUSO 2014».

Κλειστά τα Τέμπη 1 και 2 Απριλίου

Κλειστή θα μείνει η κοιλάδα των Τεμπών από αύριο, Τρίτη 1 Απριλίου και την Τετάρτη, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες της απαραίτητης εξαμηνιαίας συντήρησης βραχοπροστασίας της περιοχής από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά… συμμαχία με την Χ.Α.


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όταν εκ των προτέρων γνωρίζεις πως υποβάλλεις μια πρόταση (εν προκειμένω δυσπιστίας) που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, διότι παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, είναι προφανές ότι έχεις αποφασίσει ένα απονενοημένο διάβημα. 
Και σ’ αυτό έχεις οδηγηθεί είτε επειδή βρίσκεσαι σε απόλυτη σύγχυση (ενδεχομένως λόγω απογοητευτικών δημοσκοπήσεων) και απελπισία, είτε επειδή θεωρείς ότι μπορείς έτσι να εξυπηρετήσεις κάποια πολιτική σκοπιμότητα. Όλα, όμως, κρίνονται εκ του αποτελέσματος. 

Κλειστά και σήμερα τα φαρμακεία - Αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί

Κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους αναμένεται να λάβουν σήμερα οι φαρμακοποιοί οι οποίοι συνεχίζουν για πέμπτη ημέρα την απεργία τους αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες αλλάζουν ριζικά το τοπίο στην αγορά του φαρμάκου.

Μέχρι 7 ημέρες στο ράφι το παστεριωμένο γάλα

Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο προχωρά ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, όπως προανήγγειλε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ορίζεται ότι το παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης 7 ημερών με ευθύνη παρασκευαστή και υπόκειται στους ελέγχους των αρμοδίων φορέων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία σήμερα και αύριο λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), που έχει προαναγγείλει ότι οι κινητοποιήσεις της θα είναι επαναλαμβανόμενης μορφής.

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κατά την ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην Ολομέλεια της Βουλής, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για το επόμενο βήμα που είναι η έγκριση την Τρίτη από το Eurogroup, της επόμενης δόσης των 10 δισ. ευρώ.