Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Τάφος χιλιάδων θυμάτων της πανούκλας βρέθηκε στη Βρετανία

Τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι θάφτηκαν στο στο κοιμητήριο Φάρινγκντον του Λονδίνου
Aρχαιολόγοι στη Βρετανία ανακοίνωσαν σήμερα ότι έλυσαν ένα μυστήριο 660 χρόνων, ύστερα από εξετάσεις DNA που αποδεικνύουν την εύρεση ενός χαμένου χώρου ταφής δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο μεσαιωνικό Λονδίνο από την πανώλη ή τον «μαύρο θάνατο», όπως έμεινε στην ιστορία.

Μπανγκλαντές. Μια εικόνα χίλιες λέξεις


Όσα δεν ξέρετε για τη σοκολάτα

Η σοκολάτα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα ζαχαροπλαστικής του κόσμου...
με πολλούς να διατείνονται ότι δεν μπορούν να φανταστούν μια ζωή χωρίς αυτή.
Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που συνεχίζουμε να αγνοούμε για τον μαγικό κόσμο της σοκολάτας.

ASA: Θα πρέπει να αποικίσουμε τρεις πλανήτες για να σωθούμε

Η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού κατευθύνουν τον πολιτισμό μας σε μετοίκηση σε άλλους πλανήτες, προειδοποιούν οι επιστήμονες της NASA.

Επιστημονικό Συμβούλιο Βουλής: Να διασφαλιστεί ισόρροπη κατανομή των φαρμακείων στη χώρα

Στην πάγια νομολογία του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία τα φαρμακεία δεν αποτελούν αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις αλλά ιδιότυπα καταστήματα, στα οποία συνδυάζεται η υπεύθυνη επιστημονική δραστηριότητα και η κοινωνική αποστολή με την εμπορική εκμετάλλευση, κάνει μνεία η έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής αναφορικά με τις επίμαχες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για τα φαρμακεία.

Συλλήψεις για κλοπές δικύκλων και καυσίμων

«Χόρτασε»... βόλτες επί εννέα μήνες με ένα μοτοποδήλατο που είχε κλέψει έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του στην Ξάνθη, ένας 39χρονος Έλληνας. Όμως, τελικά έπεσε στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας που ερευνούσαν την υπόθεση από τις 5 Ιουλίου του 2013.

Προσοχή: Αλλάζει η ώρα

Μία ώρα μπροστά θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου καθώς τίθεται σε εφαρμογή η θερινή ώρα.