Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Εξαιρούνται από το φόρο υπεραξίας τα ακίνητα προ του 1995

Εξαιρούνται από τον Φόρο Υπεραξίας Ακινήτων ακίνητα που έχουν αποκτηθεί πριν από το 1995, σύμφωνα με την τελική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.  Παράλληλα, για τον υπολογισμό του φόρου θα γίνεται αποπληθωρισμός προκειμένου να περιορίζεται η επιβάρυνση για τα ακίνητα που έχουν αποκτηθεί σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού.

ΔΕΟΣ : Δείτε τον ουρανοξύστη σε μορφή Ελληνικού αγάλματος που φτιάχνεται στο Μονακο!

Ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Vasily Klyukin αγόρασε ένα οικόπεδο στο Μονακό και άρχισε να σκέφτεται την αξιοποίησή του με τη δημιουργία ενός ουρανοξύστη. Για να πείσει τον πρίγκηπα Αλβέρτο σχεδίασε διάφορους ουρανοξύστες με ιδιαίτερα πρωτότυπα και ευφάνταστα αρχιτεκτονικά σχέδια.

"Ολοκληρωτική δέσμευση" της "Αττικό Μετρό" για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Την "απόλυτη βούληση και ολοκληρωτική της δέσμευση" για την πραγματοποίηση του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης επαναλαμβάνει, με ανακοίνωσή της, η Αττικό Μετρό ΑΕ, ενώ προαναγγέλλει την ανάληψη πρωτοβουλίας για την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς τους φορείς, ως προς τα προβλήματα που δημιουργούν σε μερίδα επαγγελματικών και κατοίκων οι μακροχρόνιες εργοταξιακές εγκαταστάσεις.

Αίγυπτος: Νεκρή δημοσιογράφος σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μόρσι

Νεκρή από πυρά αγνώστων έπεσε νεκρή δημοσιογράφος της εφημερίδας El-Dostour, την ώρα που βρισκόταν σε διαδήλωση υποστηρικτών του έκπτωτου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο.

Ανακαλύφθηκε δεινόσαυρος “κολασμένη κότα”

“Κοτόπουλο από την Κόλαση” χαρακτήρισαν τον αρπακτικό δεινόσαυρο Anzu wyliei, αμερικανοί παλαιοντολόγοι. Αιτία είναι το τεράστιο ράμφος του σαν των πουλιών, το κεφάλι του με οστέινο λοφίο που θυμίζει κοτόπουλο, τα ψηλά πόδια που θυμίζουν στρουθοκάμηλο, η μακριά ουρά όπως εκείνη της σαύρας, αλλά και τα γαμψά νύχια.

Ιατροδικαστής: Από πολλαπλές κακώσεις και χτύπημα με κλομπ ο θάνατος του βαρυποινίτη

Νέα τροπή στην υπόθεση του θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη, που με αυτοσχέδιο μαχαίρι σκότωσε τον 46χρονο υπαρχιφύλακα στις φυλακές Μαλανδρίνου, δίνει η έκθεση του ιατροδικαστή, τα πορίσματα της οποίας έγιναν γνωστά πριν από λίγο.

Προφυλακίστηκε το ζευγάρι που κακοποίησε έως θανάτου 3χρονο

ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Προφυλακίσθηκαν σήμερα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, η μητέρα και ο πατριός τού τρίχρονου αγοριού, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό με εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα από καυτό νερό στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Σε αιματολογικές εξετάσεις πρέπει να υποβάλλονται τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά.

Σε αιματολογικές εξετάσεις για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων της Βιταμίνης D, η οποία μας προστατεύει στην ενήλικη ζωή από οστεοπενία, οστεοπόρωση και καρδιαγγειακό κίνδυνο, πρέπει να υποβάλλονται τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. Το δίλημμα ήταν και παραμένει ένα: Ή με την Τρόικα ή με την Ελληνική Κοινωνία

Το προσχέδιο του τελικού κειμένου συμφωνίας Κυβέρνησης-Τρόικας που κατατέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή σε ένα μόνο άρθρο συνεχίζει τη φτωχοποίηση των εργαζομένων με την ισοπέδωση του εργατικού και ασφαλιστικού μας δικαίου.

Ημερίδα για καινοτόμες πρακτικές στη γεωργία

Ειδικευμένοι επιστήμονες ενημερώνουν τους αγρότες του δήμου Βόλβης για νέες τεχνικές παραγωγής σε ημερίδα στο Νικομηδινό την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014
Σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται στην αγροτική παραγωγή, είναι το κύριο αντικείμενο της ημερίδας «Εφαρμογή νέων και καινοτόμων πρακτικών στη γεωργία», το οποίο θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 30 Μαρτίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νικομηδινού.

Οι Μαορί εξαφάνισαν το γιγάντιο μόα από τη Νέα Ζηλανδία πριν από 600 χρόνια

Τελικά, οικολογικές καταστροφές δεν προκαλεί μόνο ο δυτικός άνθρωπος. Αυτό έδειξε μελέτη για την εξαφάνιση των γιγάντιων πουλιών μόα από τα δάση της Νέας Ζηλανδίας πριν από περίπου 600 χρόνια.

Αναλυτικές οδηγίες για τις αποδείξεις που μετρούν

Αναλυτικές οδηγίες για τις δαπάνες αποδείξεων που πρέπει να έχουν συλλέξει οι φορολογούμενοι το 2013 προκειμένου να μην έχουν απώλειες από το ποσό της μείωσης του φόρου της νέας φορολογικής κλίμακας καθώς και για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στις εκπτώσεις δαπανών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος 75χρονης στη Θεσσαλονίκη

ΔΥΟ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ
Την εξιχνίαση ληστείας που διαπράχθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο σε βάρος 75χρονης στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, όπου δύο δράστες προσποιούμενοι τους υποψήφιους ενοικιαστές διαμερίσματος, χτύπησαν την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του ακινήτου για να της αποσπάσουν χρυσαφικά και χρήματα, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα στη Γλυφάδα: 34χρονος «έσφαξε» τη μητέρα του!

Στα χέρια της αστυνομίας από το βράδυ της Πέμπτης ο δράστης – Αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αφού σκότωσε την ίδια του τη μάνα παραδόθηκε μόνος του στο αστυνομικό τμήμα Γλυφάδας το βράδυ της Πέμπτης.

Τo Big Bang ζωντανεύει στα τηλεσκόπια – Εντοπίστηκαν αρχέγονες αναταράξεις στο χωροχρόνο

Βαρυτικά κύματα που εμφανίστηκαν αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang), το γενεσιουργό γεγονός του Σύμπαντός μας, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν αμερικάνοι επιστήμονες που παρακολουθούν τις παρατηρήσεις του εξειδικευμένου τηλεσκοπίου BICEP στην Ανταρκτική.

Όταν το πελατειακό σύστημα καταστρέφει και τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στο τέλος, αυτό που θα αποδειχθεί – και μέσω της διεθνούς εμπειρίας – είναι πως το δυστύχημα για την Ελλάδα δεν ήταν αυτό καθαυτό το μνημόνιο, αλλά το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, εγκλωβισμένο σε μια εθνοκτόνο πελατειακή συμπεριφορά, «χρειάστηκε» το μνημόνιο για να γίνουν αυτά που το ίδιο το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορούσε (και δεν τολμούσε) να επιβάλει.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. «Με αφορμή το παρελθόν Ι»

Η Λ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργανώνουν την έκθεση «Με αφορμή το παρελθόν Ι» με έργα των φοιτητών και φοιτητριών του Τμήματος. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 4 Απριλίου και ώρα 20.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής.

Καταδίκη για τους γονείς-τέρατα στη Θεσσαλονίκη

Τη διανοητικά καθυστερημένη κόρη τους εξέδιδαν οι γονείς που καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, ο καθένας, όπως και σε χρηματικό πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ.

Σέρρες: Νεκρός στο κελί του ο Αλβανός ισοβίτης που έσφαξε τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη - Τι κατέγραψαν οι κάμερες τη νύχτα στις φυλακές Νιγρίτας


- Ο μυστηριώδης θάνατος του Ιλία Καρέλι έγινε γνωστός το πρωί όταν άνοιξαν τα κελιά των φυλακών
- Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε κάμερα μέσα και έξω από το κελί ασφαλείας, που κατέγραφε τα πάντα
- Απομακρύνεται το ενδεχόμενο αυτοκτονίας από τα πρώτα στοιχεία που αποκαλύπτονται
- Για Θεία Δίκη μιλούν οι συγγενείς του αδικοχαμένου υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη

50 αλλαγές σε όλη την αγορά φέρνει το πολυνομοσχέδιο - Αλλάζουν όσα ξέραμε στο γάλα, ψωμί, λάδι, καπνό και τις εκπτώσεις

- Απελευθερώνονται οι τιμές των βιβλίων, με εξαίρεση τα λογοτεχνικά βιβλία

- Αίρεται η απαγόρευση της συστέγασης φαρμακείων ή φαρμακοποιών με άλλα καταστήματα, όπως σούπερ μάρκετ
- Τρεις περιοχές της χώρας θα έχουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου ανοιχτά
- Το ψωμί θα πωλείται με το ζύγι και αυτό θα γίνεται ενώπιον του καταναλωτή.