Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΠΙΕΡΙΑ Όχι στην κατεδάφιση της γέφυρας Κορινού

Ανάστατη είναι η κοινωνία του Κορινού και ευρύτερα της Πιερίας εξαιτίας της επικείμενης κατεδάφισης της γέφυρας που ενώνει το χωριό με την εθνική οδό, την παλαιά εθνική οδό και την Κατερίνη.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Παραδόθηκε, σήμερα το απόγευμα στα κόμματα το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου, με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα, που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Συνήγορος του Πολίτη: Στο όνομα των κρατικών εσόδων παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα

«Ο στόχος της αύξησης των κρατικών εσόδων τείνει να παίρνει το προβάδισμα έναντι κάθε άλλου συμφέροντος, δικαιώματος, ακόμη και της ίδιας της θεσμικής λειτουργίας του κράτους».

Οδηγίες για τη διόρθωση λαθών στο χαράτσι ακινήτων

Στους δήμους θα πρέπει να απευθύνονται οι φορολογούμενοι για τη διόρθωση λαθών που έχουν γίνει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) λόγω υπολογισμού λανθασμένων στοιχείων ακινήτων (για την επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης) με υπαιτιότητα των δημοτικών υπηρεσιών. Προϋπόθεση είναι, οι ιδιοκτήτες αυτοί να έχουν υποβάλει αίτηση στον δήμο για διόρθωση των λαθών αυτών μέχρι και την 15η Μαΐου 2013.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται στοχευμένοι έλεγχοι της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης που έχουν ως αντικείμενο την παράνομη εμπορία και διακίνηση κροτίδων και βεγγαλικών, ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Παγκόσμιο Συνέδριο Παραδοσιακής Γαστρονομίας. Έκλεψε τις εντυπώσεις η ελληνική κουζίνα

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παραδοσιακής Γαστρονομίας που διεξήχθη στο Βουκουρέστι συμμετείχε αποστολή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος (13-16/03/2014). 
Η αποστολή, που αποτελούνταν από τους κ. Χρήστο Γκότση, β’ αντιπρόεδρο, Εμμανουήλ Στράτο, λειτουργό αξιολόγησης και Αναστάσιο Αξαρλή, τακτικό μέλος, παρουσίασε (με power point) την ελληνική κουζίνα με συνταγές και γεύσεις απ΄ όλα τα μέρη της Ελλάδος.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Πάντως στη Βενεζουέλα δεν έχουν ούτε ψίχουλα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τα πράγματα όσον αφορά στη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι απλά:
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως πρόκειται για «ψίχουλα», τα οποία δίδονται αφού «μας πήραν τα καρβέλια από το τραπέζι» (όπως χαρακτηριστικά επαναλαμβάνει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης), δεν έχει παρά να καλέσει τα μέλη και τους φίλους του να παραιτηθούν της συγκεκριμένης εφάπαξ παροχής και να καταθέσουν τα χρήματα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πολιτιστική εξόρμηση για τουριστική προβολή στο Νις. Δείτε εικόνες

Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του δήμου Βόλβης δόθηκε στην τρίτη μεγαλύτερη σερβική πόλη στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του δήμου Βόλβης


Με πρωτότυπους τρόπους ο δήμος Βόλβης συνεχίζει την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από τις γειτονικές χώρες, συνδυάζοντας την με την πολιτιστική προβολή της χώρας μας.
Έπειτα από πρόσκληση της Μητρόπολης του Νις της Σερβίας, αποστολή από το δήμο Βόλβης με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, φιλοξενήθηκε στη σερβική πόλη στις 21, 22 και 23 Μαρτίου 2014.

24 ΝΕΚΡΟΙ. ΗΠΑ: Στους 90 οι αγνοούμενοι μετά την φονική κατολίσθηση

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, μετά την καταστροφική κατολίσθηση που μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε 24 ανθρώπους. Οι αρχές δήλωσαν ότι τουλάχιστον 90 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή, σε σχέση με τους 176 που είχαν αναφερθεί.