Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Περισσότεροι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα

Διευρύονται οι δικαιούχοι των 500 εκατ. ευρώ που θα μοιράσει η κυβέρνηση. Το βασικό σενάριο προβλέπει να δωθεί εφάπαξ βοήθημα με εισοδηματικό κριτήριο από 4.000 ευρώ. Ασφαλιστική κάλυψη και σε επαγγελματίες.

Διευρύνονται οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος ύψους 500 εκατ. ευρώ. Σε δίωρη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ανάμεσα στους Χρ. Σταϊκούρα, Β. Κεγκέρογλου, Χ. Θεοχάρη, Γ. Κουτρουμάνη και Χρ. Πρωτόπαπα αποφασίστηκε να διατεθεί κονδύλι 20 εκατ. ευρώ για την υγειονομική περίθαλψη 350.00 – 400.000 ανασφάλιστων για το 2014. 

Αγνοούνται 108 πολίτες μετά την κατολίσθηση στην Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον 108 αναφορές για αγνοούμενους ανθρώπους έχουν λάβει οι αρχές της Ουάσινγκτον, μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στα βορειοδυτικά της αμερικανικής πολιτείας, το περασμένο Σάββατο.

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Βαριές κατηγορίες και αντεγκλήσεις

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε η δίκη για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, όπως κι ο πρώην διαχειριστής της ταμειακής υπηρεσίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Πτήση 370 της Malaysia: Πώς λύθηκε ο γρίφος του χαμένου Boeing 777

Φως στο μυστήριο για την τύχη του μοιραίου αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών έριξε δορυφόρος της βρετανικής εταιρίας Inmarsat, σύμφωνα με τα δεδομένα του οποίου έγινε γνωστή η τραγική κατάληξη του Boeing 777 στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

4 παράξενες αλλά αποτελεσματικές θεραπείες για τους πόνους σε αυχένα και μέση

Τεράστιος αριθμός ατόμων ταλαιπωρείται καθημερινά από έντονους πόνους στον αυχένα και στην μέση τους, κυρίως σε ηλικίες 18-36 χρονών όπου και οι πόνοι αυτοί είναι χρόνιοι. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως λίγοι από αυτούς αποφασίζουν να απευθυνθούν σε κάποιο γιατρό, καθώς πιστεύουν πως ο πόνος είναι παροδικός.

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι φαρμακοποιοί


Σε απεργία διαρκείας από την Τετάρτη προχωρούν οι φαρμακοποιοί, όπως αποφασίστηκε κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης «τα φαρμακεία δεν θα πάνε ως πρόβατα σε σφαγή. Όσοι θέλουν φάρμακα ας πάνε να τα προμηθευτούν στο γραφείο του κ. Χατζηδάκη.

ΟΓΑ: Αλλάζει ο τρόπος καταβολής οικογενειακών επιδομάτων

Αλλάζει ο τρόπος καταβολής του επιδόματος τέκνου και του πολυτεκνικού επιδόματος, βάσει κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, (ΦΕΚ Β' 701/20-03-2014). Με τον νέο τρόπο θα αποφεύγονται στο εξής οι καθυστερήσεις που υπήρχαν στη χορήγηση των επιδομάτων.

Εκτός από τα δανεικά, υπάρχουν και τα εθνικά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τραυματισμένη, γονατισμένη, αλλά και με ζωντανή την ελπίδα για έξοδο από την περιπέτεια γιορτάζει φέτος η πατρίδα μας την επέτειο της Παλιγγενεσίας. 

Την ίδια ώρα, εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που είτε μάχονται την Ευρώπη, είτε υποστηρίζουν πως θα την… μεταλλάξουν με την… διαπραγματευτική τους ορμή, συνεχίζουν το φθοροποιό έργο τους.

Ποιοι μπορούν να κερδίσουν ως και μισή δόση από τη ρύθμιση για τα δάνεια

Μπορεί να δοθεί λύση για τους δανειολήπτες που έχουν τη διάθεση να πληρώσουν. Ακόμη και ένα μικρό ποσό μπορεί να δώσει τη λύση και να ξεμπλοκάρει η διαδικασία με την τράπεζα. Ο κώδικας διαχείρισης που έδωσε για διαβούλευση η τράπεζα της Ελλάδος έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο των δανείων δίνοντας νέες ευκαιρίες στους δανειολήπτες.

ΜΕΣΑΡΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Σκότωσαν 51χρονο μπροστά στο γιο του επειδή τους έκανε παρατήρηση


Νεκρός από χτυπήματα με μαγκούρες στο κεφάλι έπεσε ένας άνδρας στην περιοχή της Μεσαράς στο Ηράκλειο το απόγευμα της Κυριακής, όταν δύο νεαροί αντέδρασαν βίαια σε παρατήρηση που τους έκανε για τον τρόπο που οδηγούσαν