Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Νοικιάστηκε για 143.500 ευρώ το μήνα το Μακεδονία Παλλάς

Πριν την υπογραφή της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης η μισθώτρια εταιρεία παρέδωσε στο ΙΚΑ τις προβλεπόμενες εγγυητικές επιστολές

Σύμβαση για τη μίσθωση του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης υπογράφηκε ανάμεσα στο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), και τη μισθώτρια εταιρεία που ανέλαβε την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου.

Χαμηλόμισθοι και άνεργοι στους δικαιούχους μερίσματος

Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εγγεγραμμένοι μακροχρόνιοι και επιδοτούμενοι άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων έχει διακοπεί η επαγγελματική δραστηριότητα και άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα διανεμηθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα.

ΔΡΑΜΑ Παρίστανε τον πρέσβη και εξαπατούσε ταξιτζήδες

Παρίστανε τον... πρέσβη και εξαπάτησε δύο ταξιτζήδες στη Δράμα, λαμβάνοντας χρήματα με την υπόσχεση ότι θα τους απασχολεί αποκλειστικά για ένα τρίμηνο.
Πρόκειται για 57χρονο, σε βάρος του οποίου η ασφάλεια Δράμας σχημάτισε δικογραφία για απάτη, που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα.

Ελεγχος - εξπρές για πλαστά πιστοποιητικά σε όλο το Δημόσιο

Εντατικοποιείται ο έλεγχος εγκυρότητας των πιστοποιητικών με τα οποία προσελήφθησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, διασφαλίζοντας την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση εντοπισμού πλαστών εγγράφων, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε προς τους φορείς του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΟΑΣΑ: Θα αποζημιώνονται κατά τις απεργίες οι κάτοχοι ετήσιων καρτών

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ να αποζημιώνονται και οι κάτοχοι των ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών, υιοθετώντας πρόταση που είχε υποβάλει, μετά τις απεργίες του 2011 και κατόπιν υποβολής πολλών αναφορών από χρήστες των δημόσιων συγκοινωνιών.

Τo Πόρισμα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού · Στον εισαγγελέα

·    
·     Ν. Χουντής «Κυβέρνηση και Περιφέρεια συμπράττουν στη συγκάλυψη ενός τεράστιου εγκλήματος»

Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στην τελική της Έκθεση, επιβεβαιώνει ότι ο ΧΥΤΑ Γραμματικού εγκυμονεί κινδύνους για τον υδροφόρο ορίζοντα και κατασκευάζεται πάνω σε ρέμα, κατά παράβαση της νομοθεσίας αλλά και των κριτηρίων χωροθέτησης, γεγονός που καθιστά το έργο εξαιρετικά επικίνδυνο για το περιβάλλον, και παραπέμπουν την υπόθεση στον Εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκη: Συμμορία τσιγγάνων ''έγδυσε'' 21 διαμερίσματα - Έβγαλαν πάνω από 35.000€!

Οι δράστες αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως επίσης και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών...Τριμελή σπείρα διαρρηκτών εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη της σπείρας κατηγορούνται ότι από τις αρχές του χρόνου διέρρηξαν 21 σπίτια σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, όπως επίσης προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνάει τις 35.000 ευρώ.

Η Κύπρος και ο «Αττίλας του Διχασμού»


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ουδείς πίστεψε ποτέ πως ο δρόμος προς την επίλυση του Κυπριακού θα ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα.

Είναι γνωστό πως είναι πολύ δύσκολο να θεραπεύσεις τις συνέπειες ενός πολέμου με ειρηνικά μέσα.

Πολύ περισσότερο όταν έχεις να κάνεις με την Τουρκία, που δεκαετίες τώρα υποστηρίζει πως «η Κύπρος είναι η ασφάλειά μας».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ: ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΝΟΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Εντυπωσιακή ομιλία της πρέσβειρας για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σε ειδική εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Βέροια: Παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στις 22 και 23 Μαρτίου

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των πεντακοσίων παιδιών και με παράλληλες εκδηλώσεις αφήγησης παραμυθιών, έκθεσης παραδοσιακών φορεσιών και παιδικής ζωγραφικής με θέμα την παράδοση, θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Μαρτίου το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βέροιας.

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης στο Τέξας

Η πολιτεία του Τέξας εκτέλεσε την Τετάρτη τον 33χρονο Ρέι Γέσπερ έναν επίδοξο μουσικό της ραπ που καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία με μαχαίρι ενός ιδιοκτήτη στούντιο μουσικής στο Σαν Αντόνιο το 1998.