Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Αυξημένη προστασία στις οικογένειες στρατιωτικών

Αυξημένη προστασία στα μέλη των οικογενειών των στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος παρέχει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το 93% ψήφισε υπέρ της απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία και προσάρτηση στη Ρωσία σύμφωνα με το πρώτο exit poll

- Συντριπτική η πλειοψηφία που ψήφισε υπέρ της απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία σύμφωνα με το exit poll
- Μεγάλη ήταν η προσέλευση στις κάλπες
- Πανηγυρισμοί στην Κριμαία
- Ο Ομπάμα απειλεί τον Πούτιν
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στην Κριμαία όπου στις 20:00 ακριβώς έκλεισαν οι κάλπες. Οι κάτοικοι της Κριμάιας με το σημερινό δημοψήφισμα αποφασίζουν την προσάρτηση ή όχι της περιοχής στη Ρωσία.

ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ Μάρτης γδάρτης…

Η λαϊκή ρήση “Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης” επαληθεύεται από τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα και προβλέπεται να επαναληφθούν προς το τέλος της επερχόμενης εβδομάδας μετά το διάλειμμα ηλιοφάνειας των τελευταίων ημερών.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Δίδακτρα – πρόστιμο αντί για διαγραφή των αιώνιων φοιτητών

- Έκθεση του ΟΟΣΑ για τα πανεπιστήμια προτείνει την επιβολή “προστίμου” στους αιώνιους φοιτητές
- Στις προτάσεις του Οργανισμού και ο περιορισμός του συνολικού αριθμού των εισακτέων
- Μείωση κρατικών επιχορηγήσεων για φοιτητές που καθυστερούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τουςΈντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει το “χαράτσι” στους αιώνιους φοιτητές το οποίο αποτελεί εναλλακτικό σενάριο της αυτόματης διαγραφής τους από τα μητρώα των ΑΕΙ.

Ανοιξαν οι κάλπες στην Κριμαία

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στην Κριμαία για το δημοψήφισμα στο οποίο οι κάτοικοι της χερσονήσου καλούνται να αποφασίσουν εάν επιθυμούν την ένωσή της με τη Ρωσία.

Το δημοψήφισμα έχει καταδικαστεί από πολλές χώρες της Δύσης που το χαρακτηρίζουν παράνομο και προειδοποιούν τη Ρωσία ότι θα υποστεί κυρώσεις εάν προχωρήσει στην ενσωμάτωση της Κριμαίας.

Ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη 10.000 ανέργων με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ

Από Δευτέρα, 17 Μαρτίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, ύψους 54 εκατ. ευρώ που αφορά την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων από 30 έως 66 ετών.

Οι επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να εκδώσουν κλειδάριθμο στα ΚΠΑ του ΟΑΕΔ για να καταχωρήσουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις.