Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Φόροι ΙΧ: Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια, φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Φόροι ΙΧ: Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια, φόρο πολυτελούς διαβίωσης (upd)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης στα ΙΧ κατά 30%, μείωση 30% του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης που επιβάλλεται στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω, κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας, αλλαγές στη χρήση των πινακίδων «ΔΟΚ» αλλά και το καθεστώς ασφάλισης στα οχήματα που έχουν οι εταιρείες χρονομίσθωσης αλλά και οι εμπορίες, αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ κατά την χρήση, αλλαγές στις προϋποθέσεις προμήθειας πινακίδων «Μ» από τις εφορίες, προκαταβολή των Τελών Κυκλοφορίας με σημαντικές εκπτώσεις αλλά και κατάργηση της καταβολής των Τελών Κυκλοφορίας σε οχήματα που βρίσκονται σε φορολογική ακινησία αναμένεται να περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Από Καζακστάν έως Ινδονησία αναζητούν το Boeing

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΕΡΙ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Με τον πλέον επίσημο τρόπο οι Αρχές της Μαλαισίας επιβεβαίωσαν σήμερα το σενάριο πως ανθρώπινο χέρι ευθύνεται για την εξαφάνιση του αεροσκάφους Boeing 777 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς με τους 238 επιβάτες από τα ραντάρ. πριν από μία εβδομάδα, λίγο μετά την απογείωσή του από τον αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία.

Στο οροπέδιο Κοζάνης δημιουργείται η πρώτη Ζώνη Κτηνοτροφίας στη χώρα μας

Στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στο οροπέδιο Κοζάνης, όπου υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις, δημιουργείται η πρώτη Ζώνη Κτηνοτροφίας στη χώρα μας (θεσμοθετήθηκε σχετικός νόμος), η οποία και θα αποτελέσει πρότυπο για αυτές που θα ακολουθήσουν στο προσεχές μέλλον, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι “η Ελλάδα θα έχει ξέχωρο περιφερειακό πρόγραμμα για τα βοσκοτόπια, γεγονός άκρως ενθαρρυντικό για τη στήριξη της κτηνοτροφίας”.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ

H Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα σκεπτικισμού, ακριβώς διότι μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού της αγνοούν σχεδόν τα πάντα από την ευρωπαϊκή ιστορία.


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

«Για κάθε νέο, η Ευρώπη είναι το σπίτι του», είπε, μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο, ο κ. Τζακ Χάννινγκ, πρώην διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και γνωστός ευρωπαϊστής.

Το ταξίδι μεγάλου λευκού καρχαρία στον Ατλαντικό παρακολουθούν οι επιστήμονες


Ένας λευκός καρχαρίας μήκους 4,3 μέτρων στον οποίο έχει τοποθετηθεί ραδιοπομπός θα γίνει σύντομα ο πρώτος εκπρόσωπος του είδους που θα διασχίσει τον Ατλαντικό υπό παρακολούθηση από τους βιολόγους χάρη σε ένα ειδικό σύστημα σήμανσης.

Ουκρανία: Δύο νεκροί στο Χάρκοβο από συγκρούσεις ρωσόφιλων-ουκρανόφιλων

«ΑΓΡΙΕΥΕΙ» Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Δύο άνθρωποι, ένας φιλορώσος ακτιβιστής και ένας διερχόμενος, σκοτώθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν στο Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ριζοσπαστών εθνικιστών και φιλορώσων ακτιβιστών, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Φωτοβολταϊκό-μονωτικό “δέρμα” κάνει ενεργειακά ουδέτερα τα ολλανδικά σπίτια

Περίπου το 60% των κατοικιών στην Ολλανδίααποτελούν μέρος μιας σειράς κατοικιών που χωρίζονται με μεσοτοιχία (terraced houses), η πλειονότητα εκ των οποίων χτίστηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δεκαεννέα κρατούμενοι καταδικάστηκαν για την εξέγερση στα Διαβατά

Το δικαστήριο τούς επέβαλε ποινές από φυλάκιση 3,5 ετών έως κάθειρξη 6 ετών

Δεκαεννέα άτομα καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης για επεισόδια που σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2010 στις φυλακές Διαβατών, όπου κρατούνταν, όταν επιχείρησαν να αποτρέψουν τη μεταγωγή συγκρατούμενού τους.

Ορυχεία του Αιγαίου

Τα τοπία βιομηχανικής αρχαιολογίας αναδεικνύουν την ταυτότητα του Αιγαίου

Ελένη Καρατζά

Πόσοι γνωρίζουν αλήθεια ότι το γνωστό μας ταλκ προέρχεται από το μαλακό πυριτικό ορυκτό του μαγνησίου, τον τάλκη, που αξιοποιείται επίσης στη βυρσοδεψία και τη σχοινοποιία;

Πέθανε ο ναύτης του φιλιού στην Times Square


Σε ηλικία 86 ετών πέθανε ο ναύτης της φωτογραφίας που τραβήχτηκε στη Νέα Υόρκη, όταν το πλήθος γιόρταζε τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στη φωτογραφία ένας άντρας, που υποστήριζε πως είναι ο Γκλεν ΜακΝτάφι, ο οποίος τότε υπηρετούσε στο αμερικανικό ναυτικό και φορούσε τη στολή του ναύτη, έχει αγκαλιάσει μια νοσοκόμα και τη φιλά με πάθος, σε ένα στιγμιότυπο που σηματοδότησε το τέλος του φρικτού πολέμου.

Μετέφερε με φορτηγό μισό τόνο χασίς

Μισό τόνο χασίς περίπου, εντόπισαν μέσα σε κλειστό φορτηγό, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας το απόγευμα , στην παλιά Εθνική Ιωαννίνων-Καστοριάς. στο ύψος του χωριού Νικάνορας.
Το φορτηγάκι που ήταν νοικιασμένο, οδηγούσε ένας 54χρονος από την Λάρισα, ο οποίος συνελήφθη.