Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ «Νιώθουμε απροστάτευτοι»

Η παρατεταμένη ύφεση έχει επιπτώσεις στα δικαιώματα των καταναλωτών, όπως προκύπτει από μελέτη με τίτλο “Δικαιώματα καταναλωτών την εποχή της κρίσης”, που εκπόνησε το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ). Το 65,90% των ερωτώμενων πιστεύει ότι, από τότε που η ελληνική οικονομία “πήρε την κάτω βόλτα”, η κυβέρνηση ακούει λιγότερο τη φωνή των καταναλωτών.

Του Κώστα Σιαμέλη
R2unit@hotmail.com

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Εφημερίες της ταλαιπωρίας για τους ασθενείς



Ασθενείς που περιμένουν έως και δύο ώρες ξαπλωμένοι σε ένα φορείο περιμένοντας να τους πάνε για εξέταση, τρεις τραυματιοφορείς που τρέχουν προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν εκατοντάδες άτομα, κουρασμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απεγνωσμένα προσπαθεί να αντεπεξέλθει στα συσσωρευμένα περιστατικά και ασθενείς που τελικώς αναγκάζονται να φύγουν χωρίς να καταφέρουν να εξυπηρετηθούν.

Της Νικολέττας Μπούκα

Ομιλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντή σε εκδήλωση στην Νέα Σμύρνη

Μιλώντας στην εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης, με θέμα «Αριστερά και Ευρώπη», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μάη, αλλά μαζί με αυτές και στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δώσει μια ακόμα εκλογική μάχη στην οποία θα καταγράψει, απλά, τις δυνάμεις του. Οι τριπλές κάλπες σηματοδοτούν τη σύγκρουση δύο πολιτικών αντιλήψεων, δύο πολιτικών επιλογών και, εν γένει, δύο διαφορετικών κόσμων.

Διεθνής διάσκεψη αλιείας

Η βιώσιμη αλιεία είναι ο βασικός στόχος της νέας κοινής αλιευτικής πολιτικής της Ε.Ε., με την εφαρμογή της οποίας επιχειρείται να περιοριστεί η υπεραλίευση.


ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΤΣΑΜΠΑΡΗ

Αυτό αναφέρθηκε στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διεθνούς διάσκεψης για τη βιώσιμη διαχείριση της αλιευτικής παραγωγικής ικανότητας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού στο σπίτι του Κολοκοτρώνη..

Τα χορευτικά τμήματα του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων για των εορτασμό της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 διοργανώνουν μονοήμερη εκδρομή - επίσκεψη στο σπίτι του Κολοκοτρώνη, ενώ θα συμμετέχουν και στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων και ο Σύλλογος Λυκουριωτών, στη Χελωνοσπηλιά, για το πρώτο επίσημο επαναστατικό γεγονός των Ελλήνων κατά των Τούρκων στις 16 Μαρτίου 1821.

15 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή με έναν στους τρεις Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας!

Ακρίβεια, υπερχρέωση, πλειστηριασμοί, καρτέλ, φόροι και λουκέτα απομυζούν το ελληνικό εισόδημα και αποκλείουν όλο και περισσότερους από την αξιοπρεπή διαβίωση
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, ο ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης, μέλος της επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς & Προστασίας Καταναλωτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σημαντική ομιλία του πρώην διευθυντού Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Ελληνο-αμερικανικό Πανεπιστήμιο

«Η παιδεία, η δημοκρατία, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία αποτελούν τα μεγάλα όπλα της Ευρώπης στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζακ Χάννινγκ, πρώην διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης και σήμερα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σχολών Πολιτικής Επιστήμης.

Αρχαίος ιός, η ανάσταση

Μία ομάδα γάλλων επιστημόνων “ξύπνησε” έναν αρχαίο ιό μετά από 30.000 χρόνια αδράνειας στους πάγους της Σιβηρίας.

“Είναι η πρώτη φορά που βρίσκουμε έναν ιό πουπαραμένει μολυσματικός μετά από τόσα χρόνια” δήλωσαν οι επιστήμονες, τονίζοντας ωστόσο ότι ο ιός δεν παρουσιάζει κανένα κίνδυνο για τον άνθρωπο ή τα ζώα.

Χρυσή Αυγή: "Δημοσκόποι-υπάλληλοι της μνημονιακής εξουσίας διεξάγουν έρευνες μεταξύ γραφείων του Μπόμπολα και Συγγρού"

Tο καθεστώς της διαφθοράς και της ξενοκρατίας προσπαθεί μάταια να διασωθεί μέσω χαλκευμένων δημοσκοπήσεων. Γελάει ο ελληνικός λαός με τους δημοσκόπους-υπαλλήλους της μνημονιακής εξουσίας που διεξάγουν τις έρευνες μεταξύ γραφείων του Μπόμπολα και Συγγρού.

Υπό κατασκευή το πρώτο «εκτυπωμένο» σπίτι

Μια ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία άρχισε την προσπάθειά της να κατασκευάσει στο Άμστερνταμ ένα ολόκληρο σπίτι τα μέρη του οποίου θα έχουν όλα εκτυπωθεί από έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Αν το καταφέρει, θα πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτιά.

«Έξυπνη» τουαλέτα καταργεί το χαρτί υγείας

Μια τουαλέτα υψηλής τεχνολογίας που καταργεί το χαρτί υγείας και δεν βουλώνει ποτέ ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία TOTO.

Όπως επισημαίνουν οι σχεδιαστές της, η τουαλέταTOTO Neorest 750H είναι εμπνευσμένη από την σύγχρονη αρχιτεκτονική και το κάθισμά της βρίσκεται σε ύψος ακριβώς 43 εκατοστών πάνω από το πάτωμα για μεγαλύτερη άνεση.

Αρχή της Δεδηλωμένης: Μικρά μαθήματα Αγωγής του Πολίτη


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σε μια χώρα όπου η Δημοκρατία αμφισβητείται καθημερινά και η ύπαρξή της δεν συνδέεται με τις βασικές αξίες και ελευθερίες που προσφέρει στην ανθρωπότητα το καλύτερο γνωστό πολιτικό σύστημα, αλλά με τον βαθμό της οικονομικής ευημερίας…

Σε μια χώρα που το φαινόμενο του ναζισμού αποδίδεται στην οικονομική κρίση – οπότε ας… του συγχωρεθούν οι αμαρτίες…

Τραγικό τέλος για τον Ελληνα του Χάρλεμ

Νεκρός βρέθηκε γύρω στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) και ο 42χρονος Ελληνας ο οποίος αγνοούνταν από την Τετάρτη, μετά την έκρηξη η οποία ισοπέδωσε δύο κτίρια στο ανατολικό Χάρλεμ και συγκλονίζοντας τη Νέα Υόρκη.

Ξεψύχησε Βολιώτης μαθητής στη Θεσσαλονίκη

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης ένας 17χρονος μαθητής Λυκείου, κάτοικος – εν ζωή – Βόλου, από παθολογικά αίτια, καθώς αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα.

Μεγάλη απάτη σε νοσοκομεία από υπερκοστολογήσεις άνω του 241%

Συνελήφθη 55χρονος επιχειρηματίας

Στα 10 εκατομμύρια ευρώ φέρεται να ανέρχεται η ζημία που προκλήθηκε στο Δημόσιο από υπερκοστολογήσεις ιατρικών ειδών που ξεπερνούσαν το 241% σε πάνω από 100 δημόσια νοσοκομεία, μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα τα φαρμακεία

Σε νέα απεργία σήμερα και τη Δευτέρα προχωρά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) εκφράζοντας την αντίθεσή του στην εφαρμογή των μέτρων «που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το Υπουργείο Ανάπτυξης».

Κίνα: Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε επίθεση με μαχαίρι

ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΧΟΥΝΑΝ
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα στην κινεζική επαρχία Χουνάν, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο.

Ιαπωνία: 14 τραυματίες μετά τα 6,2 Ρίχτερ


ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ
Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών που έπληξε περιοχές της δυτικής Ιαπωνίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, ενώ χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα.