Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΤΕΜΠΗ - ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ Σε ενάμιση χρόνο έτοιμες οι παρακάμψεις

Στα 3 δισ. ευρώ θα φθάσει το ποσό που θα δοθεί από τα διορθωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ με 750 εκατ. ευρώ συμβάλλει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για όλα τα έργα στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

“Φουσκωτοί” απαιτούσαν 30.000 ευρώ

Απαιτούσαν εκβιαστικά από 60χρονο ποσό 30.000 ευρώ δύο “φουσκωτοί”.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από την καταγγελία του θύματος, που παρέδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα στους κατηγορούμενους και συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το τμήμα δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας, ο 60χρονος κατήγγειλε πως από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και την Τρίτη οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 36 χρόνων απαιτούσαν τα χρήματα, υποστηρίζοντας ότι τα όφειλε σε 43χρονη, με την οποία γνωρίζονται.

ΙΝΚΑ: Κατέθεσε αγωγή κατά ΟΑΕΕ, ΕΟΠΥΥ και πέντε νοσοκομείων

Συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, του ΕΟΠΥY και πέντε νοσοκομείων κατέθεσε το ΙΝΚΑ και Ενώσεις Καταναλωτών του δικτύου του.Αίτημα της αγωγής είναι να υποχρεωθούν όλοι οι εναγόμενοι να παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, όπως και σε άλλους συμπολίτες που θέλουν να καταβάλουν ή και να ρυθμίσουν μόνον τις εισφορές του Κλάδου Υγείας.

Πέντε νέοι βασιλικοί τάφοι βρέθηκαν στη Βεργίνα!

Πέντε νέους βασιλικούς τάφους με πλούσια διακόσμηση και σημαντικά κτερίσματα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στη Βεργίνα.Τα ευρήματα θα παρουσιαστούν το απόγευμα από τη διευθύντρια της ΙΖ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Αγγελική Κοτταρίδη, κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της 27ης Συνάντησης για το Αρχαιολογικό Έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη.

ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΙΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ»

Παρά την κρίση και την αντεπίθεση της ιδιωτικής ετικέττας, στον βαθμό που ο φόβος αποτελεί ευρύ κοινωνικό συναίσθημα, όπως προκύπτει από διεθνείς έρευνες, οι γνωστές μάρκες χαίρουν της άκρας εμπιστοσύνης των καταναλωτών

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Χρυσή Αυγή: "Με εντολή των τοκογλύφων οι πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής"

Δελτίο τύπου

"Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης εξέθεσε συλλήβδην το εξωνημένο σύστημα των πολιτικάντηδων για την παράνομη και αντισυνταγματική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής.

Ο Συναγωνιστής τόνισε αρχικά ότι αυτήν την στιγμή εκτελείται μια επιχείρηση καταστολής αντίστασης του ελληνικού λαού έναντι της ξενοκρατίας. Μια παράνομη μεθόδευση να θέσει εκτός νόμου ένα πολιτικό κόμμα που εκφράζει εκατομμύρια πολίτες.

Ερώτηση του Ν. Χουντή προς την Κομισιόν με αφορμή τη ρύπανση που προκαλεί και ο ΧΥΤΑ/Υ Μαυροράχης

·        «Υπάρχει έστω και ένας ΧΥΤΑ/Υ στην Ελλάδα που να λειτουργεί χωρίς να μολύνει επικίνδυνα το περιβάλλον;» 
· 

«Μπορεί η Επιτροπή να δηλώσει με βεβαιότητα ότι υπάρχει έστω και ένας ΧΥΤΑ/Υ στην Ελλάδα που να λειτουργεί χωρίς να μολύνει επικίνδυνα το περιβάλλον
Αυτό το ερώτημα, απευθύνει  ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, προς την Κομισιόν με αφορμή νέα ερώτηση/καταγγελία που κατέθεσε για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης στην Θεσσαλονίκη.

ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ

Μεγάλη «μπάζα» η αγροτική παραγωγή της Ελλάδας για τους «επενδυτές»

*της Λίτσας Αμμανατίδου - Πασχαλίδου

Άγονος για τρίτη φορά κηρύχθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ Α.Ε) συμπληρώνοντας πάνω από δύο χρόνια που βρίσκεται ανοιχτός με τους διάφορους «γαμπρούς» -τέως ανταγωνιστές- να μπαινο-βγαίνουν ανενόχλητοι στα «άδυτα» του Ομίλου και με τις «φήμες» να διαδέχονται η μία την άλλη.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Την Αρκούδα δεν την πειράζεις στη φωλιά της

Εξήντα εννιά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη συμφωνία της Γιάλτας του 1945 όταν οι τρεις μεγάλοι νικητές του Β΄ΠΠ, Στάλιν, Τσώρτσιλ και Ρούζβελτ, μοίρασαν τον κόσμο σε σφαίρες επιρροής.



του Γιάννη Μήτσιου, πολιτικού επιστήμονα-διεθνολόγου
από EBR 

Ζητούσε λύτρα για να επιστρέψει τα κλοπιμαία

Λύτρα για να επιστρέψει τα κλοπιμαία ζητούσε ένας άνδρας 31 ετών, που διέρρηξε δύο αυτοκίνητα στην Άνω Πόλη, στη Θεσσαλονίκη, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα από το εσωτερικό τους.

Ν. Υόρκη: Τουλάχιστον έξι οι νεκροί από την κατάρρευση των δύο πολυκατοικιών. Πολλοί οι αγνοούμενοι


Τα συνεργεία διάσωσης άρχισαν τις έρευνες στα συντρίμμια από την Τετάρτη το βράδυ, όταν κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά η οποία είχε προκληθεί από την έκρηξη.

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί αγνοούνται μετά την έκρηξη λόγω διαρροής φυσικού αερίου και κατάρρευση δύο πολυκατοικιών στο ανατολικό Χάρλεμ, στη Νέα Υόρκη.

Ο Μπόνο και οι «Δουβλινέζοι» του κ. Τσίπρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι ο διάσημος τραγουδιστής Μπόνο ένας συμβιβασμένος, ένας υπηρέτης της τρόικας, ένας «μερκελιστής»;

Ή είναι ένας ρεαλιστής που τα λέει μεν έξω απ’ τα δόντια, αλλά έχει συναίσθηση της πραγματικότητας;

Κρίνοντας από όσα αθυρόστομα είπε παρεμβαίνοντας – είναι στενός φίλος του Ιρλανδού πρωθυπουργού Έντα Κένι – στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Δουβλίνο, στις 7 Μαρτίου, συμβαίνει το δεύτερο.

Υψηλότερες συντάξεις με τέσσερις κινήσεις -Τα τρικ για αύξηση από 200 έως 2.000 ευρώ

Παράθυρο για πρόσθετες συνταξιοδοτικές αποδοχές, που κυμαίνονται από 200 έως 2.000 ευρώ ετησίως, ανοίγει η αξιοποίηση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας. 
Σύμφωνα με «Το Εθνος», οι υποψήφιοι συνταξιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο εισόδημα κάνοντας τις εξής τέσσερις κινήσεις:

ΗΠΑ: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στη Νέα Υόρκη

Tους τρεις έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν την Τετάρτη από έκρηξη, η οποία πιστεύεται ότι προκλήθηκε από διαρροή αερίου και ισοπέδωσε δύο κτίρια στο Ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.