Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Βίντεο: Δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμου 10χρονου από σωλήνα βάθους 11 μέτρων

Λεπτό προς λεπτό κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός την επιχείρηση διάσωσης ενός 10χρονου που σφήνωσε σε έναν στενό σωλήνα βάθους 11 μέτρων.

Η μικρή διάμετρος του σωλήνα, μήκους μόλις 40 εκατοστών, δεν επέτρεπε στους διασώστες να μπουν στο σωλήνα και να ανασύρουν τον μικρό.

Ευρωβουλή: Να ανακαλέσει η Τουρκία τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας ως τζαμί

Υπερψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.
Με αυτήν, το Ανώτατο Δικαστήριο Yargitay της Τουρκίας καλείται να ανακαλέσει απόφασή του για λειτουργία του ιστορικού ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, ως τζαμί.

Ελέφαντας προκάλεσε τον θάνατο έξι ατόμων

Πολύνεκρο δυστύχημα προκάλεσε ένας ελέφαντας στην Ταϊλάνδη, στην προσπάθειά του να διασχίσει δρόμο μαζί με άλλα δύο μέλη αγέλης.


Ένα λευκό βαν συγκρούστηκε με τον ελέφαντα καθώς ο οδηγός του δεν μπόρεσε να τον διακρίνει μέσα στο σκοτάδι. Και τα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο Mitsubishi έχασαν τη ζωή τους, αλλά η τραγωδία είχε και συνέχεια.

Ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαρρήκτες του Ι.Χ. του

Έγινε μάρτυρας της διάρρηξης του αυτοκινήτου του και βρέθηκε τραυματισμένος από χτύπημα με κατσαβίδι που χρησιμοποίησε ο διαρρήκτης.
Το περιστατικό συνέβη στην Εθνικής Αμύνης, στη Θεσσαλονίκη, με θύμα 34χρονο, ενώ η αστυνομία συνέλαβε 27χρονο Αλγερινό, που τον κατηγορεί για ληστεία.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια θανάτου της 28χρονης κολυμβήτριας


ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων περιμένουν στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, προκειμένου να καταλήξουν με ακρίβεια στα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο της 28χρονης αθλήτριας, που ανασύρθηκε νεκρή χθες το απόγευμα από την πισίνα του κολυμβητηρίου «Αντώνης Πεπανός», στην Πάτρα.

Χρυσή Αυγή: "Υπέγραψε την πολιτική του καταδίκη ο ΣΥΡΙΖΑ"

Δελτίο τύπου
Ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε για την απόφαση της Κ.Ο. του Σύριζα να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής:
Σήμερα ο Σύριζα υπέγραψε και επίσημα την πολιτική του καταδίκη. Έγινε και επίσημα ουρά της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά στις παράνομες μεθοδεύσεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Φυτό σκοτώνει το 98% των καρκινικών κυττάρων μέσα σε 16 ώρες!!

Οι επιστήμονες προσπαθούν συνεχώς και με αρκετούς τρόπους να καταφέρουν να θεραπεύσουν την επάρατη νόσο και να οδηγήσουν στο οριστικό τέλος του καρκίνου.

Σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο έντυπο Life Science η αρτεμισινίνη, παράγωγο του «Sweet wormwood» ή του «Artemisia Annua», που χρησιμοποιούταν από την Κινεζική ιατρική μπορεί να «σκοτώσει» το 98% των καρκινικών κυττάρων εντός μόλις 16 ωρών.

Κ. Πουπάκης: Η Τρόικα διέλυσε το κράτος πρόνοιας, γενίκευσε την ανεργία, οδήγησε σε ύφεση και κατάρρευση μικρομεσαίων επιχειρήσεων διογκώνοντας την ακραία φτώχεια σε σημείο κοινωνικής εξαθλίωσης

Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο στη συζήτηση για την Τρόικα

Στο μικροσκόπιο τέθηκαν ο ρόλος και οι εργασίες της Τρόικας κατά τη σχετική συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στην ανταλλαγή απόψεων ο Ευρωβουλευτής Κ. Πουπάκης καταδίκασε τις "Τροϊκανές" μεθόδους υπογραμμίζοντας ότι μόνο θεσμικά όργανα, με δημοκρατική λογοδοσία, πρέπει να καθοδηγούν την πολιτική διαδικασία σχεδιασμού και εφαρμογής των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής στη βάση της κοινωνικής συμφωνίας και ειρήνης.

ΕΥΟΣΜΟΣ Διευρύνεται η λειτουργία του κέντρου υγείας αστικού τύπου

Με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και νέες ιατρικές ειδικότητες λειτουργεί το κέντρο υγείας αστικού τύπου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, μετά την εφαρμογή του Ν. 4238/2014 (ΦΕΚ 38/Α/17.2.14).

Ενας νεκρός-17 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στη Νέα Υόρκη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους σε ένα κτίριο που κατέρρευσε στο ανατολικό Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, ενώ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία υπάρχουν μέχρι στιγμής ένας νεκρός και 17 τραυματίες, όπως μεταδίδει το Reuters.

ΔΑΚΕ Ι.Τ. "Η Τρόικα λειτουργεί ως εντολοδόχος κολοσσιαίων διεθνών συμφερόντων"

"Την ώρα που η Τρόικα με τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις της καταδικάζεται ως “χασάπης” από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι τροϊκανοί συνεχίζουν ακάθεκτοι να στέλνουν “τελεσίγραφα” παραλογισμού και νοσηρότητας στην Ελληνική Κυβέρνηση.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι νέες απαιτήσεις των Δανειστών δεν έχουν μόνο πρόσκαιρο τοκογλυφικό περιεχόμενο, αλλά και έναν αποικιοκρατικό χαρακτήρα μόνιμης “εισβολής”.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η διασύνδεση της χρηματοδότησης της χώρας με:

Ν. Χουντής: Είναι παράνομη και υπερβαίνει τις αρμοδιότητές της, η απαίτηση της Κομισιόν μέσω της τρόικα, για υιοθέτηση του συνόλου των προτάσεων του ΟΟΣΑ από την ελληνική κυβέρνηση

·   Ερώτηση του Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν
«Η Κομισιόν να τεκμηριώσει τη νομιμότητα της απαίτησής της για κάθε μία από τις 329 προτάσεις του ΟΟΣΑ που ζητά να εφαρμόσει η Ελλάδα, όπως οφείλει με βάση την Κοινοτική Νομοθεσία».
Αυτό ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους Στόχους της Χιλιετίας μετέφερε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων στην 58η Σύνοδο της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών.

Την επίσημη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιτάχυνση της προσπάθειας επίτευξης των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας με έμφαση στην ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, μετέφερε η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια, στην 58η Σύνοδο της Επιτροπής του Ο.Η.Ε. για το Καθεστώς των Γυναικών, εκπροσωπώντας την Ελλάδα ως προεδρεύουσα χώρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το τρέχον εξάμηνο.

Τι άλλο περιμένουμε να συμβεί; Να γίνουμε Ουκρανία;




Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μπορεί το «ουκρανικό πρόβλημα» σε διεθνές επίπεδο να εντοπίζεται στο ενδεχόμενο απόσχισης της Κριμαίας και προσάρτησής της στη Ρωσία, με κίνδυνο να δημιουργηθεί προηγούμενο αλλαγής συνόρων, ωστόσο επιτακτική είναι η ανάγκη το ενδιαφέρον όλων να εστιαστεί στο φαινόμενο της ναζιστικής ακροδεξιάς, όπως αυτό εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Καταργείται η αντικειμενική αξία στην αγορά ακινήτων;


Αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού του φόρου στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση από το υπουργείο Οικονομικών να μην υπολογίζεται ο φόρος με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου.

“Βόμβα” του ΣτΕ: Αντισυνταγματικά τα προνόμια των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ

Η Ολομέλεια του Συμβούλιου της Επικρατείας (ΣτΕ) με τρεις αποφάσεις της έκρινε αντισυνταγματικά τα προνόμια που παρέχει η Πολιτεία στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών για να εισάγονται προνομιακά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση(ΑΕΙ).Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με τρεις αποφάσεις της (986 - 988/2014) οι οποίες είχαν δύο διαφορετικές συνθέσεις έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που προβλέπουν ότι τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών εισάγονται στα ΑΕΙ κατά παρέκκλιση του γενικού συστήματος εισαγωγής και καταλαμβάνουν θέσεις οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα του μέλους πολύτεκνης οικογένειας.

Βουλευτικά ρουσφέτια με τη μορφή τροπολογίας

Βουλευτική τροπολογία – ρουσφέτι για την απόσπαση δημοσίων υπαλλήλων σε πολιτικά γραφεία βουλευτών παραμεθόριων περιοχών κατέθεσαν στην Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ Παύλος Βογιατζής, Στράτος Κωνσταντινίδης, Μανώλης Κόνσολας και Γιώργος Γεωργαντάς. Οι εν λόγω βουλευτές προτάσσοντας ως επιχείρημα πρόβλημα υποστελέχωσης των πολιτικών τους γραφείων προτείνουν την εξαίρεση συγκεκριμένων υπαλλήλων από σχετική νομολογία προκειμένου να βολευτούν σε προνομιακές θέσεις.