Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΗΝ "ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ" Με δανεικό προσωπικό η πιλοτική λειτουργία

Με δανεικούς γιατρούς και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από το “Ιπποκράτειο”, τον ΕΟΠΥΥ, το πρώην “Λοιμωδών” και το κέντρο υγείας αστικού τύπου Καλλικράτειας πήρε το βάπτισμα του πυρός το πρώην “Δερματολογικό” νοσοκομείο, το οποίο λειτούργησε προχθές για πρώτη φορά ως κέντρο υγείας αστικού τύπου.

Της Νικολέττας Μπούκα

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Νέα πανελλαδική 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαρτίου και Δευτέρα 17 Μαρτίου, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στο Πρωτοδικείο η διαμάχη Κατσανέβα - Wikipedia για τη φράση «όνειδος»

Σε ισχύ διατήρησε το Πρωτοδικείο την προσωρινή διαταγή αφαίρεσης της φράσης «όνειδος για την οικογένεια μου», που φέρεται να είχε περιλάβει ο Ανδρέας Παπανδρέου σε διαθήκη του, αναφερόμενος στον τότε σύζυγο της κόρης του, Θόδωρο Κατσανέβα, από το βιογραφικό του ακαδημαϊκού και προέδρου του κόμματος «Δραχμή», στην Βικιπαίδεια.

Έβρος: Συνελήφθη Τούρκους σε απαγορευμένη περιοχή

Ένας 34χρονος υπήκοος Τουρκίας συνελήφθη για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή στη Νέα Βύσσα Έβρου.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να επιβαίνει σε Ι.Χ αυτοκίνητο και να κινείται σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Αμυντικής Περιοχής), χωρίς να κατέχει σχετική άδεια.

5 μέσα μεταφοράς μεταμορφώνονται σε απίθανα σπίτια!

Είμαστε όλοι μοναδικοί και αυτή η λεπτομέρεια είναι που καθορίζει τον τρόπο ζωής μας. Για παράδειγμα, αν και όλοι μας λιγότερο ή περισσότερο, ζούμε στους ίδιους τύπους σπιτιών, προσπαθούμε να τα κάνουμε να ξεχωρίζουν στο μέγεθος, στην διακόσμηση, στα χρώματα ακόμη και στην τοποθεσία.

Μια από τις πιο γερασμένες χώρες της ΕΕ η Ελλάδα


ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μία από τις πλέον «γερασμένες» χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η Ελλάδα, με μόνο την Ιταλία και τη Γερμανία να παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά γήρανσης και το ποσοστό του ηλικιωμένο πληθυσμού μας να φτάνει το 19,4%, υψηλότερο από το αντίστοιχο μέσο όρο της ΕΕ.

Σοκ! Σκότωσε τη μητέρα του την ώρα της δίκης!

Μια εκδίκαση διαζυγίου κατέληξε... σε τραγωδία! Πανικός επικράτησε σε δικαστήριο στην Κωνσταντινούπολη, όταν ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα του, την ώρα που εξεταζόταν το διαζύγιο των γονιών του.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ. Επιστρέφουν υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα

Επιστρέφουν υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα
Έγγραφο για την επαναφορά και αποκατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η διάταξη του άρθρου 33 του σχετικού νόμου (Ν. 4024/2011) διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δείχνει ουσιαστικά στην κατεύθυνση της πλήρους συμμόρφωσης της διοίκησης με την απόφαση του ΣτΕ.

Ποιές αποδείξεις μετρούν στην εφορία

Για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εστάλη η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με την οποία καθορίζονται οι δαπάνες για τις οποίες θα πρέπει να συλλέγουν φέτος οι φορολογούμενοι αποδείξεις, προκειμένου να διατηρηθεί στο ακέραιο το αφορολόγητο ποσό για τα εισοδήματα που θα δηλώσουν το 2015 στην εφορία.

Αλβανία: «Στρατολογούσαν» μουσουλμάνους για να πολεμήσουν στη Συρία


Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τουλάχιστον πέντε άτομα με την κατηγορία της τρομοκρατίας -μεταξύ των οποίων κι ένας ιμάμης.
Στην κατοχή των πέντε συλληφθέντων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι "προσλάμβαναν" νεαρούς μουσουλμάνους για να πολεμήσουν στη Συρία, βρέθηκαν όπλα και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και εκρηκτικών μηχανισμών.

Ερώτηση για τις νέες απαιτήσεις της Τρόικα, κατέθεσε προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Ερώτηση για τις νέες απαιτήσεις της Τρόικα, σχετικά με μειώσεις μισθών και εργασιακά, κατέθεσε προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Στην ερώτησή του ο έλληνας ευρωβουλευτής επιτίθεται στον έλληνα Πρωθυπουργό για όσα ψεύτικα είχε δεσμευτεί, αλλά και για όσα ανέχεται εκ μέρους της Τρόικα, και ταυτόχρονα βάλλει κατά της Κομισιόν και του Όλι Ρέν, αφού  πριν λίγους μήνες δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν υπήρχε απαίτηση εκ μέρους της Κομισιόν για αλλαγή του νομικού πλαισίου πραγματοποίησης των απεργιών στην Ελλάδα, που σήμερα εμφανίζεται ως άμεση απαίτηση της Τρόικα.

Κριμαία, Μάρτιος 1854 – Μάρτιος 2014: Εδώ βρίσκεται το βασίλειο της πολεμικής προπαγάνδας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κριμαία, Μάρτιος 1854. Ο Ουίλλιαμ Χάουαρντ Ράσελ, ανταποκριτής των «Τάιμς» στον Πόλεμο της Κριμαίας (1853-1856), φθάνει στην περιοχή για να καλύψει τα πολεμικά γεγονότα και βρίσκει τον Στρατό της Αυτής Μεγαλειότητος της Βασίλισσας Βικτωρίας σε άθλια κατάσταση.

Από την Καλλίπολη, όπου μεταβαίνει, γράφει στον διευθυντή του Τζον Ντελέιν, για να του διεκτραγωδήσει την κατάσταση. Και στο τέλος, το αγωνιώδες ερώτημα: «Να τα γράψω όλα αυτά ή να το βουλώσω;»

Σε δέκα λεπτά θα εντοπίζει, χωρίς, ακτινοβολία, την όποια κακοήθεια

Μπορεί η αναπνοή να προδώσει την ύπαρξη καρκίνου του μαστού; Αμερικανική εταιρία διαπίστωσε ότι αυτό ισχύει, οπότε δημιούργησε τεστ αναπνοής το οποίο, όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνα, είναι τουλάχιστον εξίσου ακριβές στη διάγνωση όσο και οι απεικονιστικές εξετάσεις μαστού που γίνονται σήμερα.

Δοκιμάστε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέσο μετακίνησης κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας; Πολλοί τουρίστες χρησιμοποιούν ταξί, αλλά σίγουρα αυτός δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να γνωρίσετε έναν νέο προορισμό.

Σέρρες: Σύλληψη δύο ανδρών που έψαχναν για θησαυρό

Πήραν τα απαραίτητα σκαπτικά εργαλεία και τον ανιχνευτή μετάλλων και ξεκίνησαν σε περιοχή κοντά στον ποταμό Στρυμόνα, στο δ.δ. Πετριτσίου, να βρουν κρυμμένο θησαυρό με λίρες. 
Έγιναν όμως αντιληπτοί από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου που είχαν σχετικές πληροφορίες, οι οποίοι τους έπιασαν "στα πράσα" και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα για παράνομη διενέργεια ανασκαφών. 

Στο ΣτΕ οι προσφυγές συνταξιούχων για τις περικοπές

Στην επταμελή σύνθεση του Α΄ Τμήματος του Συμβούλιου της Επικρατείας συζητήθηκαν σήμερα οι προσφυγές συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους που έγιναν κατ΄ επιταγή μνημονικών νόμων.

Συνεχίζεται το θρίλερ με το αεροσκάφος της Malaysia Airlines

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς εκτελούσε πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.