Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στις πεδινές περιοχές κυρίως της Ανατολικής Ηπειρωτικής Ελλάδας, χιονόνερο ή χιόνι στα ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014.

Ποιους συμφέρει η μειωμένη σύνταξη

ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ 20-25 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Η σύνταξη με 20 και 25 χρόνια αποτελεί το πεδίο αναζήτησης για τους περισσότερους ασφαλισμένους, ιδίως του ιδιωτικού τομέα, που αναζητούν διέξοδο τόσο από την ανεργία όσο και το κακό εργασιακό κλίμα. Στο δε δημόσιο τομέα η μείωση των μισθών κατά 50% οδηγεί τους περισσότερους σε σύνταξη, ιδίως αυτούς που έχουν συμπληρώσει 25ετία και ταυτόχρονα έχουν το επιθυμητό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

24ωρη απεργία για την Τετάρτη κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη δημόσια διοίκηση εξέφρασαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα και εξήγγειλαν κινητοποιήσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΛΙΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ


Μπροστά σε πλήθος συνδημοτών του την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στο Σταυρό, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του δημάρχου Βόλβης, στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Η Χρυσή Αυγή για την πώληση του αεροδρομίου στο Ελληνικό

 Δελτίο τύπου
Το καθεστώς κατοχής ετοιμάζεται να κάνει δώρο στην ψωροελίτ το επί 60 χρόνια αεροδρόμιο της Αθήνας στο Ελληνικό με αντισυνταγματικές διαδικασίες, εφάμιλλες τριτοκοσμικού κρατιδίου υποσαχάριας ζώνης. Το αεροδρόμιο Ελληνικού, το οποίο οι πολιτικοί νάνοι έκλεισαν πριν 13 χρόνια υπέρ της κατάπτυστης αποικιακής σύμβασης των Σπάτων, κατασκευάστηκε με τους φόρους και τους κόπους γενεών και γενεών Ελλήνων και αποτέλεσε την κεντρική τουριστική πύλη εισόδου της Ελλάδας.

«Ανοίγουν» 5.000 θέσεις σε Δήμους και ΟΤΑ

Σε 5.000 εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα αιτήματα από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητούν να καλύψουν κενές θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας.

Έντοκα γραμμάτια του δημοσίου: Ο απαγορευμένος όρος


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Καθώς η δόση δεν έχει εκταμιευτεί και εν αναμονή της σημερινής απόφασης του Eurogroup, που καλείται να δώσει μια πολιτική απάντηση στην εκβιαστική στάση των εκπροσώπων των δανειστών, η ζωή στην Ελλάδα συνεχίζεται κανονικά.

Και ενώ κάποιοι δηλώνουν πως λεφτά υπάρχουν ή πως θα τα βρούνε (και αυτοί) τα λεφτά, στα ψιλά περνάει (και επομένως ο λαός παραμένει ανενημέρωτος) η απάντηση στο ερώτημα πού βρίσκουμε αυτή τη στιγμή τα λεφτά.

Αξιώσεις τρόικα: Να καταργηθούν οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα

Αξιώσεις τρόικα: Να καταργηθούν οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα
Περιπλέκεται η διαπραγμάτευση του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα για το θέμα των ομαδικών απολύσεων καθώς οι δανειστές - με επικεφαλής το ΔΝΤ - επαναφέρουν στο τραπέζι την αλλαγή του νόμου για την κήρυξη απεργιών και το "λοκ άουτ" (που είχε συζητηθεί πριν από 1 χρόνο και δεν είχε συμπεριληφθεί στις μνημονιακές υποχρεώσεις) και την κατάργηση νωρίτερα από την 1/1/2017, όπως ήδη προβλέπει ο μνημονιακός νόμος 4172/13, των πολυετιών οι οποίες, αν και παραμένουν "παγωμένες" από τις 14/2/2012 για όλους τους εργαζόμενους (δηλαδή δεν χορηγούνται νέες) προβλέπονται ως "προσαυξήσεις" στα νομοθετημένα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων.

Η λίστα της υπομονής: Στο περίμενε μέχρι και 4 χρόνια για συντάξεις και εφάπαξ

"Ασφυξία" από 375.000 αιτήσεις για σύνταξη, εφάπαξ. Υπομονή μέχρι και 4 χρόνια πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι που υπέβαλαν τα ένσημά τους στα Ταμεία. Επιφυλάξεις για τις αντοχές του συστήματος εκφράζει η τρόικα