Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ Πιλοτική λειτουργία ως κέντρο υγείας αστικού τύπου

Σε πιλοτική λειτουργία ως κέντρο υγείας αστικού τύπου τίθεται το πρώην Δερματολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ενισχύει τις ημέρες γενικής εφημερίας του «Ιπποκράτειου».

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι οδηγοί φορτηγών

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, μέχρι τις 30 Μαρτίου, αποφάσισαν σήμερα οι αυτοκινητιστές φορτηγών σε μια «κίνηση καλής θέλησης», μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, για τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους.

Χτύπησαν Έλληνα δημοσιογράφο στην Κριμαία


Θύμα επίθεσης από αγνώστους στην Κριμαία έπεσε το βράδυ της Παρασκευής ο ανταποκριτής της εφημερίδας Καθημερινή,Κώστας Ονισένκο.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος, μαζί με Ουκρανούς δημοσιογράφους, πήγε στη στρατιωτική βάση, έξω από τη Σεβαστούπολη, όπου Ρώσοι (χωρίς διακριτικά) εισέβαλαν στη βάση, διεμβολίζοντας με φορτηγά την πόρτα της εισόδου.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΦΠΑ Ισόβια σε τρεις εφοριακούς

Τρεις εφοριακοί καταδικάστηκαν για πρώτη φορά σε ισόβια για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ σε εξαγωγικές επιχειρήσεις-μαϊμού στη Θεσσαλονίκη.

Του Κώστα Καντούρη

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων επέβαλε χθες την ανώτερη ποινή στους εφοριακούς για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών, ενώ με ισόβια για ηθική αυτουργία στην απιστία καταδικάστηκε και επιχειρηματίας που εισέπραξε διαδοχικά περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ. Μικρότερες ποινές επιβλήθηκαν και σε άλλους τρεις εφοριακούς, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα ενώ εργαζόταν

Η άτυχη εργαζόμενη δεν αντιλήφθηκε ότι ο μεταλλικός κάδος ακουμπούσε σε γυμνά καλώδια που εξείχαν από την κολώνα, τα οποία μάλιστα ήταν και βρεγμένα από τη βροχή! Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί ηλεκτροπληξία και να σωριαστεί στο έδαφος με χαμένες τις αισθήσεις της!

Πετρελαιοκηλίδα μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ, ένδειξη ότι το Boeing συνετρίβη στη θάλασσα

Κηλίδες καυσίμων εντοπίστηκαν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ, ένδειξη ότι το το Boeing συνετρίβη στη θάλασσα.

Περιπέτεια... τύπου Lost
Την σειρά Lost που έκανε πάταγο όταν προωτοέπαιξε πριν από χρόνια θυμίζει το μυστήριο που καλύπτει την πτήση MH370 των Malaysia Airlines. To Boeing Β777-200 που μεταφέρει 227 επιβάτες και 12 άτομα πλήρωμα αγνοείται από τις 02:40 π.μ. και ενώ είχε απογειωθεί περίπου 2 ώρες νωρίτερα (00:21 π.μ.) από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Βαρθολομαίος: Δεν θα γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, διατύπωσε ο Οικονομικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της Σύναξης των προκαθημένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών, που είναι σε εξέλιξη στην πόλη και μεταδίδεται σήμερα από όλα τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. Νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας» - Συνελήφθησαν οι τσιγγάνοι «γονείς»

Υπόθεση αντίστοιχη εκείνης της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα, αποκαλύφθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για βρέφος, το οποίο -όπως διαπιστώθηκε- ζούσε με ζευγάρι τσιγγάνων, αλλά από τις εργαστηριακές εξετάσεις DNA, που πραγματοποιήθηκαν δεν προέκυψε συμβατότητα του παιιδού με τους φερόμενους γονείς.

Ρομπότ που «τρώει» τσιμέντο ανακυκλώνει κτήρια – Αλλάζει τις κατεδαφίσεις


Η κατεδάφιση κτηρίων απαιτεί βαριά μηχανήματα για τη σύνθλιψη του σκυροδέματος και τον διαχωρισμό των πολύτιμων υλικών για επαναχρησιμοποίηση.

Συχνά μάλιστα το σκυρόδεμα μεταφέρεται σε άλλες περιοχές ώστε να γίνει η ανάκτηση των υλικών, κάτι που χρειάζεται χρόνο και χρήματα.

Ντάισελμπλουμ: Χωρίς συμφωνία με τρόικα, δεν εκταμιεύεται η επόμενη δόση

«ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»
Απέκλεισε με τρόπο κατηγορηματικό το ενδεχόμενο να εγκρίνει το Eurogroup την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πρόσκληση σε Ημερίδα με θέμα «Θερμαϊκός η θάλασσά μας» την Κυριακή 9 Μάρτη στο Επιμελητήριο Πιερίας. Διοργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
«Θερμαϊκός η θάλασσά μας»
Κυριακή 9 Μάρτη στο Επιμελητήριο Πιερίας
(πλατεία Ηρώων-28ης Οκτωβρίου 9-Κατερίνη)

             Έναρξη – Χαιρετισμοί. 

10.30 – 10.35 Zήσης Ζάννας, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

10.35 – 10.40 Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας

10.40 – 11.00 Δέσποινα Χαραλαμπίδου, βουλευτής Α΄ Θεσ/νίκης, υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Η πολλαπλή δυναμική της φύσης στην Εδεσσα

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΚΕΛΟΣ*

Από το Βαρόσι μπορείς να απολαύσεις την καταπληκτική θέα του κάμπου, γεμάτου ροδακινιές.


Με λίγη φαντασία θα μπορούσε ο αγροτικός κάμπος κάτω από την Εδεσσα –γεμάτος κυρίως από ροδακινιές– να είναι το Land Αrt εικαστικό έργο των αγροτών. Αναρίθμητα στρέμματα με δέντρα και θερμοκήπια μαρτυρούν μια ιδιαίτερη επαφή του ανθρώπου με τη φύση.

Τρώμε καθημερινά καρκίνο: Τι δεν πρέπει να ξαναβάλετε στο στόμα σας

Η διατροφή μας περιλαμβάνει χιλιάδες διαφορετικά θρεπτικά συστατικά και χημικές ουσίες. Μερικά από αυτά έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ άλλα έχει αποδειχθεί πως αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Χάθηκε από τα ραντάρ αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες

ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ
Σύγχυση επικρατεί γύρω από την τύχη αεροσκάφους της εταιρείας Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα.

Σαρώνει στο Ίντερνετ σοκαριστικό βίντεο

«Μεταφέρει» τον πόλεμο της Συρίας στο Λονδίνο.

Ένα βίντεο-κοινωνικό μήνυμα του βρετανικού τμήματος της οργάνωσης "Σώστε τα Παιδιά", έχει προκαλέσει αίσθηση στο Διαδίκτυο και μέσα σε τρεις ημέρες το είδαν 12 εκατομμύρια άνθρωποι.
Το βίντεο μεταφέρει τον πόλεμο της Συρίας στο Λονδίνο παρακολουθώντας πώς μεταβάλλεται η ζωή ενός μικρού κοριτσιού με την έναρξη των συγκρούσεων.

Σέρρες: 68χρονος κάηκε ζωντανός μέσα στο σπίτι του!


Νεκρός ανασύρθηκε ένας άνδρας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μονοκατοικία στην περιοχή Ψυχικό του Νομού Σερρών το βράδυ της Παρασκευής. 
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία πρόκειται για έναν 68χρονο άνδρα, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος.

Ρώσοι κατέλαβαν βάση πυραύλων στη Σεβαστούπολη

Ένοπλοι άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι Ρώσοι, έχουν περικυκλώσει μια ουκρανική βάση εκτόξευσης πυραύλων έξω από την πόλη της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, θέτοντας υπό έλεγχο την περίμετρο, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο ρωσικά στρατιωτικά φορτηγά περιπολούν έξω από τη βάση, την οποία έχουν περικυκλώσει στρατιώτες.