Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Θεσσαλονίκη: Θάνατος στα μπουζούκια - Κατέρρευσε μετά το ζεϊμπέκικο που χόρεψε μπροστά στη γυναίκα του!

''Πάγωσαν'' καλλιτέχνες και θαμώνες του νυχτερινού κέντρου - Ο άτυχος άντρας είχε κερδίσει το θερμό χειροκρότημα με το τελευταίο ζεϊμπέκικο της ζωής του...

Ανείπωτη τραγωδία πριν από λίγα 24ωρα, ξημερώματα Κυριακής της Αποκριάς, σε κέντρο διασκέδασης στη Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Ένας 53χρονος Ελασσονίτης (διέμενε μόνιμα στην κωμόπολη της Ραιδεστού), την ώρα που διασκέδαζε με τους δικούς του και φίλους, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και δυσφορία και μετά από λίγο «έσβησε» μετατρέποντας το αποκριάτικο γλέντι σε πένθος!

Ζευγάρι παρίστανε τους εφοριακούς και εξαπατούσε ηλικιωμένους


Ανδρόγυνο που παριστάνοντας τους εφοριακούς εξαπατούσε ηλικιωμένους αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά συνέλαβε η αστυνομία. Η δράση του άρχισε τον Ιανουάριο και σε διάστημα δύο μηνών κατάφερε να αποσπάσει 42.650 ευρώ από έξι θύματα.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Το πρώτο ηλιακό αεροπλάνο κάνει τον γύρο του κόσμου!

Πώς μπορείς να κάνεις τον γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσεις καθόλου καύσιμα; Οι εφευρέτες του πρώτου αεροπλάνου που κινείται αποκλειστικά και μόνο με την ηλιακή ενέργεια υποστηρίζουν ότι το Solar Impulse, όπως έχουν ονομάσει το δημιούργημά τους, θα μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Σύμφωνα με τους Bertrand Piccard και André Borschberg, το Solar Ιmpulse θα κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες το 2015 χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργεια του ήλιου.

Ζητώ συγγνώμη για τα κτηνώδη εγκλήματα

«Επιθυμώ να αρθρώσω, αυτό που δράστες, αλλά και πολιτικά υπεύθυνοι τόσων πολλών χρόνων στη μεταπολεμική περίοδο δεν ήθελαν, ή δεν μπόρεσαν να προφέρουν, ότι δηλαδή τα όσα συνέβησαν εδώ ήταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου, ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων "συγγνώμη"».

Δείτε ποιες αποδείξεις περνούν στην εφορία και ποιες όχι

Μάθε ποιες αποδείξεις θα σου φανούν χρήσιμες για την εφορία - Αναλυτικά η λίστα
Η ώρα της δήλωσης πλησιάζει...
Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες, αλλά και όσοι έχουν μπλοκάκια, είναι πως το 25% του ετήσιου εισοδήματός τους θα πρέπει να καλύπτεται από αποδείξεις.

Επιστήμονες του Χάρβαρντ ανακάλυψαν νέα πηγή καθαρής ενέργειας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντκατάφεραν να παράξουν ηλεκτρικό ρεύμα αξιοποιώντας ένα βακτήριο του εδάφους με την επιστημονική ονομασία Bacillus subtilis.

Το συγκεκριμένο βακτήριο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει τη θερμότητα, την έκθεση σε χημικά και ραδιενέργεια και την αφυδάτωση.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Βάσω Κόλλια έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Το «Silver Alert Hellas» εκπέμπει το δικό του SOS

Το δικό του SOS εκπέμπει το «Silver Alert Hellas», καθώς ο εθελοντικός οργανισμός μη κυβερνητικού χαρακτήρα «Γραμμή Ζωής», όπου υπάγεται, περνάει δύσκολες ώρες. Η «Γραμμή Ζωής» ιδρύθηκε το 2006 με στόχο μέσα από προγράμματα δράσης -χρηματοδοτούμενα αποκλειστικά από την ιδιωτική πρωτοβουλία και βασιζόμενα στην εθελοντική δράση- να εξασφαλίσει ποιοτική και αξιοπρεπή διαβίωση στην πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αυτής των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας (65+).

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: ανέβηκε ένα σκαλοπάτι η Ελλάδα – Έκθεση της E&Y

Βελτιωμένη παρουσιάζεται η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικός προορισμός για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο τελευταίο τριμηνιαίο δείκτη (RECAI Φεβρουαρίου 2014) που δημοσίευσε η Ernst & Young.

Κακόβουλοι πατριδοκάπηλοι απειλούν τους Έλληνες της Ουκρανίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πατριδοκαπηλία δίχως όρια: Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση κάποιων κομμάτων της αντιπολίτευσης που όχι μόνο θυμήθηκαν ξαφνικά ότι έχουμε πάνω από 100.000 Έλληνες στην Ουκρανία, αλλά και ανεβάζουν τους τόνους, παριστάνοντας τους «προστάτες» της σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.

Οι αλλαγές στις φορολογικές δηλώσεις

Σε αναλυτική δήλωση οικονομικής και εισοδηματικής κατάστασης μετατρέπεται η φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν όχι απλώς να αναγράψουν όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα και τα έσοδα που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, αλλά και να τα παρουσιάσουν αναλυτικά κατά κατηγορία.

Ιστορική σύγκληση των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας στο Φανάρι

Ξεκίνησε χθες (6/3) στο Φανάρι υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου η Σύναξη των Προκαθημένων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. 

Η Σύναξη θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, εορτή της Ορθοδοξίας, με συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη και των Προκαθημένων στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, όπου θα γίνουν και οι εργασίες της. 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 4.30 μμ στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Ευκαρπία

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση!
 Η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης μαζί με τους Βετεράνους Νεάπολης συνδιοργανώνουν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των Βετεράνων Νεάπολης και Βετεράνων Θεσσαλονίκης, για την ενίσχυση οικογενειών της περιοχής που έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Ο αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 4.30 μμ στο γήπεδο του Μακεδονικού στην Ευκαρπία (προσέλευση με το λεωφορείο 38 Ν.Ευκαρπία-Σταθμός, στάση Ο.Δ.Δ.Υ).

Ο Σ. Κεδίκογλου "Ο Σαμαράς οδηγεί την Ελλάδα στην ανάπτυξη"


Πηγή : MarketNews 

Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας μας η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, υπό την πρωθυπουργία του Α. Σαμαρά, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί μια δύσκολη πραγματικότητα: βαθιά πολυετή ύφεση στην οικονομία, τις δραματικές συνέπειες της οποίας βιώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, και τη σοβαρή έλλειψη αξιοπιστίας σε σχέση με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον εκτέλεσαν τη μέρα των γενεθλίων του


Σοκ έχει προκαλέσει στην ομογένεια του Σίδνεϊ η δολοφονία 45χρονου ομογενούς με πυροβολισμό σχεδόν εξ επαφής και μάλιστα την ημέρα των γενεθλίων του.Πρόκειται για τον Βασίλη Παναγάκο, ο οποίος, όπως σύμφωνα με δημοσιεύματα του αυστραλιανού τύπου είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Συνεχίζονται οι εργασίες στο δίκτυο υδροδότησης Θεσσαλονίκης

Που θα υπάρξουν διακοπές;

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επισκευής δικλείδας του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό 26ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα και σήμερα να σημειωθούν προβλήματα υδροδότησης.

O Ερντογάν απειλεί με απαγόρευση το Facebook και το YouTube!

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε να απαγορεύσει το Facebook και το YouTube στην Τουρκία μετά τις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου , σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ.

Επί 2 εβδομάδες έτρωγε μόνο μύγες!

Ένας νεαρός Γερμανός τουρίστας που είχε χαθεί στο εσωτερικό της Αυστραλίας, σε μια τεράστια περιοχή σχεδόν ακατοίκητη, επέζησε δύο εβδομάδες τρεφόμενος με έντομα , ανακοίνωσε η αστυνομία την Παρασκευή.Ο Ντανιελ Ντατς 26 ετών, εξαφανίστηκε στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ έκανε πεζοπορία μεταξύ δύο μικρών πόλεων στο κεντρικό Κουίνσλαντ, σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή. Εντοπίστηκε μόλις την Πέμπτη από έναν μοτοσικλετιστή κοντά στην πόλη Ουίντοραχ.

Συμβούλιο Επικρατείας: Επιτρέπεται η συνέχιση των έργων στις Σκουριές


Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορούν να συνεχιστούν τα έργα έδρασης του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού κ.λπ. (έργα κατασκευής των βάσεων που θα τοποθετηθεί ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός) που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων των μεταλλείων χρυσού στιςΣκουριές (Δήμος Αριστοτέλη) Χαλκιδικής.