Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αποζημιώσεις και «κούρεμα» χρέους έθιξε ο Κ. Παπούλιας στον Γ. Γκάουκ


«Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με περικοπές. Ο κοινωνικά δίκαιος επιμερισμός των βαρών είναι επιβεβλημένος, αλλά δεν αρκεί... Η βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να επιτευχθεί μόνο παραλλήλως με την ανάπτυξη. Ανάπτυξη σημαίνει μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις. Και αυτές δεν πρόκειται να γίνουν εάν δεν αναδιαρθρωθεί το δημόσιο χρέος».
Με αυτή τη διατύπωση έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τα προβλήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης ,στη προσφώνησή του στον Γερμανό ομόλογό του, Γιόακιμ Γκάουκ, το βραδύ στο επίσημο δείπνο που του παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το παρασκήνιο της Ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης: H Προσπάθεια Στρατηγικής Περικύκλωσης της Ρωσίας από Η.Π.Α – ΝΑΤΟ

περικύκλωση-της-ρωσίας-από-το-ΝΑΤΟ
Τα Αμερικανικά κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατηγορούν ευθέως τον Putinγια την «επιθετική του στάση» αναφορικά με το ζήτημα της Ουκρανικής κρίσης.

Ο Putin ασφαλώς και δεν είναι Άγιος. Όντας πρώην πράκτορας της KGB, η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται περίπου στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια . Αυτό όμως που κανένας δεν μπορεί να του ανφισβητήσει είναι η μεγάλη αγάπη που έχει στη χώρα του καθώς και την μεγάλη πίστη που έχει στην Ορθοδοξία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι πλευρές είναι υπεύθυνες και υπόλογες  για τη Ρωσο-Ουκρανική κρίση.


O Λευκός Πύργος

του εκδότη ΑΝΤΩΝΗ ΜΑΛΛIΑΡΗ

Στo μοναδικό μνημείο -σύμβολο της πόλης  στην παραλιακή ζώνη, η πρόσβαση στο εσωτερικό του φαίνεται αδύνατη έως απαγορευτική για κάποιους ανθρώπους, όπως: ηλικιωμένοι, άτομα με ειδικές ανάγκες και γενικότερα ανθρώπους με μικρή αντοχή.
Ο λόγος γίνεται για το Λευκό Πύργο, σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη και προσέλκυσης επισκεπτών.

Άμεσα στις 16 Μαρτίου το δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κριμαίας

Αρνείται η Ρωσία να αποσύρει
 τις στρατιωτικές δυνάμεις από την περιοχή


Ένα κενό νοήματος και απολύτως αδιάφορο κείμενο αποδεικνύεται η απόφαση που όλοι περίμεναν από την υπερεπείγουσα σύνοδο που είχαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κρίσιμο ζήτημα των εξελίξεων στην Ουκρανία και την Κριμαία.

Αναδρομικά στις συντάξεις αναπήρων


Ενισχυμένες κατά 800 έως 2.000 ευρώ θα είναι οι συντάξεις που θα πάρουν στις 28 Μαρτίου 3.600 ανάπηροι συνταξιούχοι του δημοσίου.

Κι αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών θα τους καταβάλει μαζί με τις συντάξεις του Απριλίου τα αναδρομικά που τους χρωστούσε για τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα του 2013.

Παπούλιας: Η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ των διεκδικήσεων για αποζημιώσεις

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον Γερμανό ομόλογό του Γιοακίμ Γκάουκ, τόσο στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο γραφείο του κ. Παπούλια όσο και στις διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

«Η έγκαιρη διάγνωση και η τακτική παρακολούθηση μπορεί να σώσει την όραση των ασθενών που πάσχουν από γλαύκωμα».

"Αυτό είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Γλαυκώματος  και της Παγκόσμιας Ένωσης Πασχόντων από Γλαύκωμα  με την ευκαιρία  της παγκόσμιας εβδομάδας γλαυκώματος ( 9 με 15 Μαρτίου 2014).
Κι αυτό γιατί περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν τυφλωθεί μέχρι σήμερα από γλαύκωμα, ενώ ο αριθμός αυτός εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 11,2 εκατομμύρια το 2020!

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ. Της Σμαρώς Τζενανίδου - Κεσσοπούλου


«Η μνήμη είναι ελαστική, ανθεκτική σα λάστιχο. Κάνει πως υποχωρεί και σβήνει, προχωρείς εύπιστος και ύστερα σου εκσφενδονίζεται βίαια και σου τσακίζει τα μούτρα»
Μάρω Βαμβουνάκη, «H μοναξιά είναι από χώμα», 1988

Η έκθεση ζωγραφικής της Σμαρώς Τζενανίδου – Κεσσοπούλου με τίτλο «Μνήμη – όταν ο νους επιστρέφει στην αθωότητα» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στο χώρο GARÇON Brasserie (Λ. Νίκης & Αγίας Σοφίας 2).
Η συγκεκριμένη δουλειά αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας εικαστικής και νοητικής διεργασίας (αθωότητα – σκέψη – μνήμη) που σηματοδοτεί την εξέλιξη του ατόμου, στην πορεία της ζωής (το πρώτο μέρος παρουσιάστηκε στην έκθεση με τίτλο «Innocence», το 2011).

1ο Αντάμωμα Ποντίων, Κρητικών, Μακεδόνων, Θρακιωτών, Βλάχων, Σαρακατσαναίων και Νησιωτών

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «1ο Αντάμωμα Ποντίων, Κρητικών, Μακεδόνων, Θρακιωτών, Βλάχων, Σαρακατσαναίων και Νησιωτών», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ενίσχυση ρόλου Τοπικών Συμβούλων δήμου Βόλβης- Ανακοίνωση υποψηφιότητας δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα

Θεσπίζεται τακτική συνάντηση του δημάρχου Βόλβης με τους προέδρους των Δημοτικών-Τοπικών Ενοτήτων. Σε συνάντηση μαζί τους ο κ. Διαμαντής Λιάμας ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Βόλβης στις δημοτικές εκλογές.  

Αναβαθμισμένο ρόλο αποκτούν τα Τοπικά Συμβούλια του δήμου Βόλβης, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που είχαν οι πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων του δήμου Βόλβης με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, την Τετάρτη 5 Μαρτίου.
Ο κ. Λιάμας ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων που αναδεικνύουν και ενισχύουν τον ρόλο των Τοπικών Συμβουλίων του δήμου Βόλβης, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών, ακόμα και στους πιο απομακρυσμένους οικισμούς:

Πως να πάρετε έγκριση για ακριβά φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ!

Ο ΕΟΠΥΥ ο οποίος πλέον λειτουργεί με ακόμη πιο δυσκίνητες διαδικασίες λόγω και της αποχώρησης γιατρών, όρισε μόλις δύο επιτροπές οι οποίες εγκρίνουν τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα αλλά και τα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας και πρέπει να εισαχθούν.

Αρχίζουν οι κατασχέσεις για 5.000 οφειλέτες του ΙΚΑ

Ξεκινούν οι κατασχέσεις για όσους χρωστάνε στο ΙΚΑ, και σε πρώτη φάση στο «στόχαστρο» βρίσκονται 5.000 οφειλέτες. Σε έγγραφο -με τον χαρακτηρισμό εξαιρετικά επείγον- επισημαίνεται πως «μεγάλος αριθμός παραγγελιών κατάσχεσης δεν εκτελέστηκε» και πλέον δίνεται δίμηνη διορία από το Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών (ΚΕΑΟ).

«Έφυγε» από τη ζωή η πιο γλυκιά Ελληνίδα μετανάστρια

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 51 ετών, άφησε η Φωτεινή Παθέκα-Αγναντή στο Aichach της Γερμανίας.
Μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο κατέληξε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (01-03-2014) στο νοσοκομείο της κωμόπολης της Βαυαρίας, αφήνοντας πίσω της το σύζυγό της Ευάγγελο και τις κόρες της Κατερίνα και Έλενα.

Δείτε τι κάνει με το δέρμα της εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας!

Aπό μία σπάνια δερματοπάθεια πάσχει μια μητέρα πέντε παιδιών η οποία μπορεί να "ζωγραφίζει" πάνω στο δέρμα της και στη συνέχεια να βλέπει αυτό που σχεδίασε να εξαφανίζεται σιγά σιγά...

Θεσσαλονίκη: Το θρίλερ ξεκίνησε όταν έκλεισε την τηλεόραση - Γύρισε και είδε να τον σημαδεύει ένα τσεκούρι!

Στιγμές που πολύ δύσκολα θα ξεχάσει έζησε ο άτυχος ιδιοκτήτηςτης μονοκατοικίας...

Στιγμές τρόμου έζησε ένας 83χρονος, αργά χθες το βράδυ (05-03-2014), στο σπίτι του στον επαρχιακό δρόμο Μηχανιώνας-Τριλόφου, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτές είναι οι συντάξεις που γλιτώνουν τις μειώσεις

Οι συνταξιούχοι που παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ τον μήνα από τα ασφαλιστικά ταμεία διασώζονται από μία σειρά ειδικών εισφορών, που έχουν επιβληθεί τα τελευταία χρόνια.
Κυρίως πρόκειται για ασφαλισμένους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, καθώς στα δύο αυτά Ταμεία η πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει χαμηλές ή μεσαίες συντάξεις.

ΑΘΑΝ. ΣΚΟΡΔΑΣ: ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σημαντικές επισημάνσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην εκδήλωση που πραγματοποίησε για την πρόκληση της ανάκαμψης ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Επωνύμων Προϊόντων (ΕΣΒΕΠ)

Κηρύσσοντας την έναρξη του τελευταίου συνεδρίου του ΕΣΒΕΠ, με θέμα την Πρόκληση της Ανάπτυξης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τόνισε, μεταξύ άλλων, και τις ακόλουθες απόψεις: