Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη

Αστατο καιρό με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014. Τα φαινόμενα στα δυτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Πρόγραμμα για άνεργους νέους στη Θεσσαλονίκη

Την απασχόληση των άνεργων νέων είναι αποφασισμένη να προωθήσει το επόμενο διάστημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας βαρύτητα στις περιφέρειες της Ευρώπης με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, όπως η Κεντρική Μακεδονία.

Της Φανής Σοβιτσλή

Τη Χρεοκοπία την Επιλέξαμε ή μας Επιβλήθηκε;

Στις ημέρες μας, το πελατειακό σύστημα και οι Κυβερνήσεις μας δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι την εποχή της χρεοκοπίας δεν τη διαλέξαμε, αλλά ότι μας επιβλήθηκε από άλλες δυνάμεις ορατές ή αόρατες.


του Θόδωρου Βλασσόπουλου
EBR

ΟΓΑ: Κλειστό το ηλεκτρονικό σύστημα ρυθμίσεων

Κλειστό μέχρι τις 17 Μαρτίου θα παραμείνει το ηλεκτρονικό σύστημα ρυθμίσεων του ΟΓΑ, λόγω της εξαμηνιαίας εκκαθάρισης εσόδων Α' εξαμήνου 2013.
Οι ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση «Νέα Αρχή» θα μπορούν να εκτυπώνουν τα έντυπα πληρωμής δόσεων, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την ανωτέρω ημερομηνία.

Αυτοί είναι οι 26 πρώτοι υποψήφιοι με το συνδυασμό του Απ. Τζιτζικώστα

Τα ονόματα των πρώτων 26 υποψηφίων του συνδυασμού του ''Αλληλεγγύη: Σύγχρονη, Ανθρώπινη Μακεδονία'' γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή την κατάθεση των αντίστοιχων υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

Σεισμός έντασης 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, στις 14.48 στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.


ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΓΙΝΕ 15 ΕΤΩΝ…

Από την 1η Ιανουαρίου 1999 που γεννήθηκε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έως σήμερα, ο απολογισμός της πορείας του είναι γεμάτος από ερωτηματικά




του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
EBR

Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή για τα πανευρωπαϊκά stress-tests και την κεφαλαιακή επάρκεια ελληνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών.


Τη στιγμή που εκφράζονται διαφωνίες, μεταξύ Τράπεζας της Ελλάδας και Τρόικας, σχετικά με το ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των ελληνικών τραπεζών και ο έλληνας Διοικητής της ΤτΕ μεταβαίνει στη Φρανκφούρτη για την τακτική σύνοδο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, απάντηση της Κομισιόν και του Επιτρόπου Μπαρνιέ, δίνεται σήμερα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή. Πιο συγκεκριμένα, ο έλληνας ευρωβουλευτής σε ερώτησή του, έθετε το θέμα της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών και ευρωπαϊκών τραπεζών, και ζητούσε απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

Γιάννης Λαγός: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη για τις εις βάρος μου συκοφαντίες

Γιάννης Λαγός: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε συγνώμη για τις εις βάρος μου συκοφαντίες
 Δελτίο τύπου

 "Κατόπιν του αιτήματός μου για διορθωτική δήλωση των όσων εις βάρος μου ανέφερε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «REAL NEWS» που έλαβε χώρα την 01/03/2014, μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο «Twitter» στις 05/03/2014 ζήτησε συγνώμη, αφού λόγω παραπληροφόρησης, προέβη σε αναληθείς δηλώσεις.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχολικών φυλάκων έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 70 σχολικοί φύλακες.

Σε ανακοίνωσή τους οι σχολικοί φύλακες αναφέρουν ότι:«Εν όψει των εξελίξεων και συγκεκριμένα την κατάθεση της τροπολογίας από τον κ. Μητσοτάκη, σχετικά με τη δυνατότητα να απολύονται οι υπάλληλοι του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α., ακόμη και μέσα στο 2μηνο πριν τις εκλογές που όριζε ο Ν.3870/2010 άρθρο 17, αυτό έχει σαν στόχο να απολύσουν όλους εμάς τους σχολικούς φύλακες των οποίων η διαθεσιμότητα τελειώνει στις 23 Μαρτίου 2014».

Έρευνα για το φαινόμενο της βίας των γυναικών

«Να έχουμε το σθένος να αναγνωρίσουμε όλοι τα οδυνηρά συμπεράσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών και να αναλάβουμε δράσεις τολμώντας να αλλάξουμε ακόμη και κατεστημένες πολιτικές».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Αυτό ήταν το πολιτικό μήνυμα που εξέπεμψε η Γενική Γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια από τις Βρυξέλλες με αφορμή την παρουσίαση της πανευρωπαϊκής έρευνας που εκπονήθηκε από τον Οργανισμό Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. (FRA) για την κάθε λογής βία που υφίστανται οι γυναίκες σε ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο ανά την ευρωπαϊκή επικράτεια. Παρουσιάζοντας παράλληλα τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας αλλά και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας για την αντιμετώπιση της μάστιγας της έμφυλης βίας, η κ. Κόλλια εισηγήθηκε την ανάγκη «επανεξέτασης της επάρκειας των σημερινών πολιτικών»

Το Ελληνικό ως εκτροφείο αρουραίων, ανέργων και πελατών του ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
«Εκτροφείο σκανδάλων» αποκάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) την περασμένη εβδομάδα, όταν κήρυξε την… επανάσταση από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, υποστηρίζοντας ότι μια «κλίκα αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους».

Διαθεσιμότητα-εξπρές για 4.000 από τη συρρίκνωση προεκλογικών περιορισμών

Την εφαρμογή της διαθεσιμότητας κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που έχει κατατεθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να υλοποιηθεί εγκαίρως η δέσμευση για τους 4.000 υπαλλήλους που θα πρέπει να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας μέχρι τα τέλη Μαρτίου από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Πάτρα: Οργή και θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή Φώτη Σερέτη - Τι συνέβη τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο..

''Βράζουν'' οι συγγενείς του άτυχου καθηγητή που άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Πάτρας - Διατάχθηκε ΕΔΕ...

ΕΔΕ για την διερεύνηση των καταγγελιών συγγενών αλλά και συνοδών άλλων ασθενών, για την υπόθεση θανάτου του 57χρονου καθηγητή Μαθηματικών Φ. Σερέτη, ενώ νοσηλευόταν στο ΠΓΝΠ με πνευμονία, διέταξε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Χαράλαμπος Μπονάνος, προκειμένου να πέσει άπλετο φως, καθώς υπάρχουν αναφορές για ζητήματα συμπεριφοράς γιατρών.

Έκλεψαν απινιδωτή από το αεροδρόμιο Μακεδονία!

Έκλεψαν απινιδωτή από το αεροδρόμιο Μακεδονία!
«Φτερά» έκανε ένας από τους απινιδωτές στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου Μακεδονία. Άγνωστοι δράστες άνοιξαν το ντουλάπι στο οποίο φυλασσόταν και τον αφαίρεσαν σε ώρα αιχμής, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Δίδυμες έχασαν τη ζωή τους στον ίδιο δρόμο με διαφορά 18 ετών

Η μοίρα παίζει πολλά είδους παιχνίδια. Για μια οικογένεια από την Ιντιάνα των ΗΠΑ φαίνεται πως επεφύλαξε το τραγικότερο.
Οι δυο δίδυμες αδερφές της οικογένειας σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, στον ίδιο δρόμο, με διαφορά 18 ετών.

Τρίκαλα: Θρήνος για τον θάνατο 45χρονου στρατιωτικού

Σοκ προκλήθηκε σήμερα το βράδυ στα Τρίκαλα από τον αιφνίδιο θάνατο 45χρονου Στρατιωτικού.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, πρόκειται για τον Νίκο Καραβέντζα που κατάγεται από τη Λάρισα και ήταν παντρεμένος με Τρικαλινή.

Από που πήραν τα ονόματά τους οι ελληνικές πόλεις;

Τα «βαφτίσια» και η μυθολογική καταγωγή των ονομάτων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι λίγο-πολύ σε όλους μας γνωστά: Η θεά Αθηνά νίκησε τον Ποσειδώνα στην μάχη για την προστασία της πόλης, ενώ η μυθική γοργόνα-αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σύζυγος του ιδρυτή της πόλης, Θεσσαλονίκη, φρόντισε να δώσει το όνομά της στην Νύμφη του Θερμαϊκού. Για τις υπόλοιπες ελληνικές πόλεις, όμως, είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε πώς έλαβαν τα ονόματά τους;

Διπλός ασθενής σεισμός στην Κοζάνη

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:47 στη Μακεδονία.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5χλμ. ανατολικά της Κοζάνης.

Θεσσαλονίκη: Θαλάσσια ρύπανση στον Θερμαϊκό

Θαλάσσια ρύπανση, διαπιστώθηκε, το απόγευμα της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου.

Συγκεκριμένα νότια του κυματοθραύστη στη μαρίνα Καλαμαριάς, παρατηρήθηκε ρύπανση από πολύ λεπτό αυτοδιαλυόμενο φιλμ ελαφρού πετρελαιοειδούς, έκτασης 30 επί 500 μέτρων, προερχόμενο από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία.