Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Οι φωτογραφίες της ημέρας















Ένας αξιωματικός των πρώην ειδικών δυνάμεων της Ουκρανίας «Μπερκούτ» δείχνει το νέο του ρωσικό διαβατήριο στο ρωσικό προξενείο της Συμφερόπολης.

Κίνα: Μακελειό με δεκάδες νεκρούς σε σιδηροδρομικό σταθμό.Δείτε συγκλονιστικές εικόνες από την σφαγή

Περισσότερα πατήστε εδώ

Δεκτό το αίτημα Πούτιν για αποστολή στρατευμάτων στην Κριμαία

ΣΥΓΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κριμαία, μετά την ομόφωνη έγκριση από τη ρωσική Άνω Βουλή του αιτήματος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την αποστολή στρατευμάτων στην Κριμαία. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ.

Αδωνις Γεωργιάδης: Με εισιτήριο 5 ευρώ η επίσκεψη στα πολυϊατρεία

Εισιτήριο 5 ευρώ θα καταβάλλουν όλοι όσοι προσέρχονται για επίσκεψη στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) τα οποία αντικαθιστούν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

Ποιοι επιβαρύνονται με πρόσθετους φόρους

Υπογράφηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη η νέα απόφαση που προβλέπει την ενεργοποίηση έμμεσων τεχνικών ελέγχου με σκοπό τον προσδιορισμό των πραγματικών εισοδημάτων των φορολογουμένων.

Περί βιοηθικής και κλωνοποίησης.

Του Γιώργου Παπανικολάου

 Την Πέμπτη 27/2, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στη Λάρισα,παρακολούθησα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου για την βιοηθική και την κλωνοποίηση. Παρουσιάστηκαν απόψεις που πυροδοτούσαν σκέψεις και προβληματισμούς. Δυστυχώς, ο χρόνος δεν επέτρεπε τη συζήτηση με το κοινό, και την επέκταση του προβληματισμού που ξεκίνησε κυρίως ο κ. Θεοδόσης Τάσιος με την εισήγησή του, αλλά και τα θέματα που έθεσαν οι υπόλοιποι εισηγητές.

Πακιστάν: Σκότωσαν γιατρούς και νοσηλευτές που εμβολίαζαν παιδιά κατά της πολιομυελίτιδας


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12 ΝΕΚΡΟΙ

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε βομβιστική επίθεση εναντίον ομάδας γιατρών και νοσηλευτών που πραγματοποιούσαν εμβολιασμούς κατά της πολιομυελίτιδας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Επί ποδός πολέμου: 6.000 Ρώσοι έκαναν απόβαση στην Ουκρανία Βοήθεια Μόσχας ζητά η Κριμαία

6.000 Ρώσοι έκαναν απόβαση στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, όπως μεταδίδει με έκτακτη είδηση το Reuters. O νέος πρωθυπουργός της Κριμαίας ζήτησε σήμερα τη βοήθεια της Ρωσίας για την αποκατάσταση της "τάξης και της ηρεμίας" σε αυτή την αυτόνομη φιλορωσική δημοκρατία της νότιας Ουκρανίας.

Εφορία: Πρόστιμο για όσους δεν έχουν e-mail!


Μέσα σε δύο μήνες κάθε φορολογούμενος πρέπει να αποκτήσει e-mail. Σε διαφορετική περίπτωση θα του επιβληθεί πρόστιμο τουλάχιστον 100€.Νέος πονοκέφαλος για τους Έλληνες φορολογούμενους οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά μέχρι τον Μάιο να αποκτήσουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται το ΕΚΑΣ

Με την υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου από τον Γιάννη Βρούτση, ενεργοποιήθηκε η διάταξη που προβλέπει ότι η καταβολή του ΕΚΑΣ από τη 1η Ιανουαρίου θα αφορά μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Ρωσικά ελικόπτερα, αεροπλάνα και 2.000 στρατιώτες στην Κριμαία

Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου σύμφωνα με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ουκρανίας, έχει κλείσει πλέον ο εναέριος χώρος πάνω από την πρωτεύουσα Συμφερόπολη, καθώς τις τελευταίες ώρες μεταφέρονται με ελικόπτερα και αεροσκάφη, δυνάμεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Για «ρωσική εισβολή» έκανε λόγο ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας, Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ.