Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ξύπνησε κι άρχισε να χτυπάει το φέρετρο για να τον... βγάλουν!

Κι εκεί που όλοι ετοιμάζονταν για την κηδεία του ηλικιωμένου άνδρα, καθώς θεωρήθηκε νεκρός, εκείνος ξύπνησε μέσα στοφέρετρο, λίγη ώρα πριν τον ταριχεύσουν.Η ιστορία μας έρχεται από το Λέξινγκτον του Μισισιπή.

Ο Γουόλτερ Γουίλιαμς, 78 ετών, είχε κηρυχθεί "νεκρός" το βράδυ της Τετάρτης από έναν γιατρό που έλεγξε μόνο τον σφυγμό του. Οι τεθλιμμένοι συγγενείς κάλεσαν το τοπικό γραφείο κηδειών Πόρτερ & Σανς που παρέλαβε τη "σορό" και άρχισαν να ετοιμάζονται για την κηδεία.

Γενική πρόγνωση καιρού για το Σάββατο

Βροχές στη Νότια Ελλάδα, στο Αιγαίο και τη Θράκη που σταδιακά θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σποραδικές καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014. Τα φαινόμενα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα είναι λίγα και τοπικού χαρακτήρα.

Απόλυτη υποκρισία της Τουρκίας για τη Συριακή κρίση: «Η κρίση στη Συρία μας απειλεί όλους»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Συρία θέτει σε κίνδυνο όλες τις χώρες καθώς επετράπη στην κυβέρνηση του Προέδρου Bashar al-Assad να συνεχίσει να διαπράττει «εγκλήματα» ενώ παράλληλα οι τζιχαντιστές από ολόκληρο τον κόσμο κατέφυγαν στην χώρα «για να τον πολεμήσουν».

Θεσσαλονίκη: Σε ισχύ τα μέτρα της τροχαίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας


Σε ισχύ τέθηκαν τα μέτρα της τροχαίας για την διευκόλυνση των εκδρομέων του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.Ειδικότερα, έως τις 9 το βράδυ σήμερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών, ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ .

Σε προεκλογική ομηρία οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΑΓΩΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ, ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ * ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΟ ΤΟ ΔΑΣΙΚΟ Ν/Σ
Σε προεκλογική ομηρία οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν φαίνεται να συγκεντρώνει αυτοδυναμία, θα πρέπει να οδηγήσει σε σοβαρή αναθεώρηση του εκλογικού συστήματος

του Τάσου Παπαδόπουλου *
EBR

Πράγματι, ουδέν διδάχθηκε το πολιτικό σύστημα από τα όσα συνέβησαν την τελευταία πενταετία. Το βλέπουμε, άλλωστε, και στις επιλογές των προσώπων που στηρίζουν τα κόμματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με παλιά υλικά, με ανεπάγγελτους, με κομψευόμενους και με πρόσωπα που δεν έχουν καμμία σχέση με τον τόπο που επιδιώκουν να εκπροσωπήσουν, δεν προσφέρουν αξιόπιστες επιλογές για τους πολίτες.

Το Βόρειο Σέλας «χρωμάτισε» τη Βρετανία

Ενα σπάνιο και συνάμα φαντασμαγορικό θέαμα από το βόρειο σέλας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι Βρετανοί σε πολλά σημεία της χώρας, από τα βόρεια της Σκωτίας μέχρι τα νότια, όπως το Έσεξ.

Οι ανεμογεννήτριες “εκπλήσσουν” τους επιστήμονες


Νέα μελέτη έδειξε ότι οι ανεμογεννήτριες είναι σε θέση να παράγουν αιολική ενέργεια και μετά από 25 χρόνια λειτουργίας.

Επιστήμονες από το Imperial College Business School πραγματοποίησαν μια ολοκληρωμένη ανάλυση του δικτύου ανεμογεννητριών της Μεγάλης Βρετανίας, χρησιμοποιώντας στοιχεία της NASA για τις ταχύτητες τοπικών ανέμων.

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή λειτουργίας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ Νέας Μηχανιώνας

Με τη μη αναπλήρωση των εργαζόμενων που συνταξιοδοτήθηκαν, με την απόλυση συμβασιούχων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας αλλά και με τη διεύρυνση του πεδίου αρμοδιοτήτων του, με την προσθήκη του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και του προγράμματος κατ’ οίκον φροντίδας συνταξιούχων το προσωπικό του ΙΚΑ έχει μειωθεί την τελευταία τετραετία κατά 40%.

Προϊστορικό δάσος ηλικίας 5000 ετών ξεπρόβαλε από την άμμο – Απόκοσμες φωτογραφίες

Το απόκοσμο θέαμα ενός προϊστορικού δάσους με κορμούς δέντρων ηλικίας 4500 ετών αποκαλύφθηκε εξαιτίας των καταιγίδων που μαστίγωσαν τις ακτές της Βρετανίας παρασέρνοντας χιλιάδες τόνους άμμου από τις ακτές του κόλπου Κάρντιγκαν στην Ουαλία.

Το ΔΝΤ τρέφεται με δάνεια, ευρώ και (εσχάτως) με γρίβνα!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με την Ουκρανία να βυθίζεται στο χάος και στον αλληλοσπαραγμό και με τον κίνδυνο να διχοτομηθεί η χώρα και να μετατραπεί στο νέο πεδίο δράσης του Νέου Ψυχρού Πολέμου, μια σημαντική είδηση έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητη.

Σχεδόν παράλληλα με τις εξελίξεις (συγκρούσεις, διαδηλώσεις, απομάκρυνση και παραπομπή Γιανουκόβιτς, νέα κυβέρνηση, μεγάλα ρωσικά γυμνάσια) ξεκίνησε και μια διελκυστίνδα για να εγκατασταθεί στη χώρα το ΔΝΤ.

Ξεφάντωμα στο Καρναβάλι του Σταυρού

Την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 ο Σταυρός υποδέχεται χιλιάδες
καρναβαλιστές και επισκέπτες σε ένα παραδοσιακό γλέντι


Με τη μεγάλη παρέλαση στο Καρναβάλι του Σταυρού, κορυφώνονται στις 18.00 το απόγευμα την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014, οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Βόλβης.
Στους κεντρικούς δρόμους του Σταυρού, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από χίλιοι καρναβαλιστές θα  παρελάσουν πεζοί ή συνοδεύοντας καρναβαλικά άρματα σε οργανωμένες ομάδες ή μεμονωμένα, παρουσία χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι παραδοσιακά δίνουν το παρών.

Καρναβάλι: Πάτρα, Ρέθυμνο και Ξάνθη πρωταγωνιστούν και τη φετινή Αποκριά

Έρχεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία όλοι βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες εν όψει του φετινού καρναβαλιού.

Ήδη σε Πάτρα, Ξάνθη, και Ρέθυμνο ο κόσμος έχει μπει σε γιορτινό κλίμα ενώ αναμένεται να καταφθάσει πλήθος κόσμου και στις τρεις μεγάλες πόλεις.

Το Kepler ανακάλυψε 715 νέους πλανήτες


Τη μεγαλύτερη ανακάλυψη πλανητών στην ιστορία της ανακοίνωσε η NASA, καθώς ο «κυνηγός Πλανητών», το τηλεσκόπιο Kepler, εντόπισε 715 νέους πλανήτες, με τον συνολικό αριθμό τους να ανέρχεται πλέον σε κάτι λιγότερο από 1.700.

Αρχίζει η καταβολή των εφάπαξ, μετά από αναμονή 2 ετών

Το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου απέστειλε τα πρώτα 2.410 εντάλματα πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα

Ευχάριστα νέα για χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου, που από την ερχόμενη Παρασκευή 7 Μαρτίου θ' αρχίσουν να παίρνουν το εφάπαξ, μετά από αναμονή 2 ετών. 

Ήδη, το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου απέστειλε τα πρώτα 2.410 εντάλματα πληρωμής στην Εθνική Τράπεζα ενώ εκκρεμούν συνολικά 43.000 αιτήσεις.