Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

«ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Εφημερίες τρόμου για ασθενείς και εργαζόμενους

Τελείως μόνο του, χωρίς καμία στήριξη από τον «Άγιο Παύλο», θα εφημερεύει για όλο το μήνα Μάρτιο το «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σαφάρι ελέγχων στην αγορά ενόψει Σαρακοστής

Ελέγχους σε όλο το φάσμα της αγοράς ενόψει της Σαρακοστής θα διενεργούν από το Σάββατο οι υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την προστασία των καταναλωτών από ακατάλληλα προϊόντα.

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Εκπνέει η προθεσμία για όσους κινδυνεύουν με πλειστηριασμό

Έως αύριο έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν στις τράπεζες αιτήσεις για υπαγωγή σε ρύθμιση οι δανειοπλήπτες που κινδυνεύουν με πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας τους, λόγω της αδυναμίας καταβολής των στεγαστικών τους δανείων.

Η παράταση εκπνέει αύριο και όπως επισημαίνεται από πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης δεν αναμένεται να δοθεί νέα.

Σκοτώθηκε κλαδεύοντας μία λεμονιά

Ενας 67χρονος πλήρωσε με την ζωή του την προθυμία του να βοηθήσει συγγενή του στην φροντίδα των δέντρων
Οπως αναφέρει το Evianews, ο άτυχος άνδρας είχε πάει να επισκεφθεί ανηψιό του στην περιοχή και σε κάποια στιγμή προσφέρθηκε να τον βοηθήσει να κλαδέψει τις λεμονιές.

Ανοίγουν 820 θέσεις εργασίας στον ΟΤΕ


Στην πρόσληψη 820 διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων θα προχωρήσει ο ΟΤΕ.
Ο οργανισμός έχει προγραμματίσει να προσλάβει το επόμενο διάστημα προσωπικό, με την αρχή να γίνεται με την προκήρυξη 50 τεχνικών, η οποία ολοκληρώνεται στις 28 Φεβρουαρίου.

Οι ειδικότητες, οι οποίες ζητούνται είναι:

Νίκος Χουντής: "Ακριβότερο το φυσικό αέριο στην Ελλάδα"


Ενώ η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τους πανηγυρισμούς για τη συμφωνία μείωσης της τιμής προμήθειας του Φυσικού Αερίου κατά 15% και οι εκτιμήσεις των αναλυτών (βλέπε εφημερίδα Τα Νέα 26/02/14) κάνουν λόγο για τελικές μειώσεις στον καταναλωτή 6%, ο γερμανός Επίτροπος Ενέργειας δηλώνει ότι η ελληνική επιχείρηση και ο έλληνας καταναλωτής, πληρώνουν κατά 43% ακριβότερα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Πρωτοποριακή τεχνική ρινοπλαστικής

Υγεία και Ομορφιά συνδυάζει η νέα δυναμική τεχνική ‘‘nasal memory surgery’’, στην αποκατάσταση της μύτης προσφέροντας ελκυστική εμφάνιση και ταυτόχρονα ελεύθερη αναπνοή!
Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της νέας τεχνικής παρουσιάστηκαν στο  συνέδριο 22nd Stuttgart advanced course for functional & aesthetic rhinoplasty, στην  Στουτγκάρδη της Γερμανίας και απέσπασαν τον θαυμασμό πλαστικών χειρουργών απ όλο τον κόσμο.

Η περίεργη εισβολή του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα (μετά πολλών πιέσεων...)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ως γνωστόν, στην Ελλάδα, δεν έχουμε μπλέξει μόνο με το ΔΝΤ.
Έχουμε μπλέξει και με τον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανασυγκρότησης).

Πρόκειται για τον Οργανισμό –διάδοχο του Σχεδίου Μάρσαλ, που ιδρύθηκε το 1961, με 34 κράτη-μέλη, 2.500 υπαλλήλους, προϋπολογισμό 328 εκ ευρώ και έδρα το Παρίσι, που μαζί με το ΔΝΤ αξιολόγησαν την Ελλάδα κατά την είσοδό της στην ΟΝΕ και αρχικά κουβαλήθηκε εδώ μετά την κρίση, από τον Γ. Παπανδρέου, επειδή ο επικεφαλής του, ο Μεξικανός οικονομολόγος Άνχελ Γκουρία, συμβαίνει να είναι και μεγαλοστέλεχος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Στις 1.902 οι πτωχεύσεις από το 2009 και μετά, σύμφωνα με το Taxis

Στις 1.902 ανέρχονται οι πτωχεύσεις από το 2009 και μετά, σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν καταχωρηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Taxis.

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τους διωγμούς Ελλήνων και Ορθοδόξων

Γραφείο Τύπου


"Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και της ΕΕ στο εσωτερικό μίας ανεξάρτητης χώρας, που οδηγεί με βεβαιότητα σε αιματοχυσία και εμφύλιο πόλεμο. Η άθλια ελλαδική ηγεσία με επικεφαλής τον Βενιζέλο δεν λέει λέξη για τον θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχει ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία στην Ουκρανία και εκδηλώνεται ήδη με βίαια επεισόδια εις βάρος συμπατριωτών μας.

Εφορία: Ποιοι φορολογούμενοι πρέπει να δικαιολογήσουν καταθέσεις και ακίνητα

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής φορολογικών ελέγχων με τη χρήση μεθόδων εμμέσου προσδιορισμού φορολογητέας ύλης

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής φορολογικών ελέγχων με τη χρήση μεθόδων εμμέσου προσδιορισμού φορολογητέας ύλης έδωσε προς τις Εφορίες ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης .

Σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Για να βρίσκουν συμβεβλημένους γιατρούς
Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ λειτουργεί από σήμερα προκειμένου να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών που μπορούν να επισκεφτούν, καθώς και το που μπορούν να βρουν ελεγκτές ιατρούς. 

Οικονομία... μη επανδρωμένη

Του Δημήτρη Ζάντζα

Ιπτάμενα ρομπότ η Amazon, μη επανδρωμένα φορτηγά και τρένα η Rio Tinto, επιβατηγά οχήματα χωρίς οδηγό από την Volvo, και τώρα σχέδια για τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Rolls Royce...

Πώς θα αυξηθούν δύο εκατομμύρια επικουρικές συντάξεις έως και 74 ευρώ

Αυξημένες λόγω μηδενικής παρακράτησης φόρου θα είναι οι καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις. Το σχέδιο αφορά ποσά κάτω των 9.550 ευρώ ετησίως, που αντιστοιχούν σε 795,83 ευρώ τον μήνα.

Αυξήσεις από 5 μέχρι και 74 ευρώ τον μήνα σε όλες τις επικουρικές συντάξεις για πάνω από 2 εκατομμύρια συνταξιούχους, αλλά πληρωμή υψηλότερου φόρου την επόμενη χρονιά με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης φέρνει το κυβερνητικό σχέδιο για το νέο καθεστώς παρακράτησης φόρου στις μηνιαίες αποδοχές από τα επικουρικά ταμεία.

Σε διάλογο για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας καλεί η ΓΣΕΕ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ


Πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς για την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, απευθύνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.