Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ: ΕΙΔΟΣ ΕΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σημαντική ομιλία του πρώην διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου στην εκδήλωση του ελληνικού τμήματος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την απονομή των βραβείων «Κωνσταντίνος Καλλιγάς»


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου *

ΕΟΠΥΥ Χωρίς συμβεβλημένο παιδίατρο ο νομός Θεσσαλονίκης

Είδος πολυτελείας αποτελούν πλέον οι συμβεβλημένοι ιδιώτες γιατροί του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

Νέες διαδικτυακές υπηρεσίες θα προσφέρουν τα ΚΕΠ

Με στόχο «μία επίσκεψη, μία αίτηση και στη στιγμή» τίθενται σε λειτουργία οι νέες υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο εξής τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Της Φανής Σοβιτσλή
fanisovi@gmail.com

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας διέσωσε 596 μετανάστες μέσα σε 24 ώρες

Συνολικά 596 μετανάστες διασώθηκαν από τη Μεσόγειο σε διάστημα 24 ωρών σε επιχειρήσεις στις οποίες πήραν μέρος ελικόπτερα και πλοία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό.Οι μετανάστες βρίσκονταν σε έξι βάρκες που ήταν σε κακή κατάσταση και υπερφορτωμένες. Εντοπίστηκαν στα ανοικτά των νότιων ακτών του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Πούτιν έθεσε σε... συναγερμό το στρατό της Ρωσίας

Να γίνουν άμεσα ασκήσεις για να διαπιστωθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, διέταξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αναμφίβολα ένα μήνυμα του Ρώσου προέδρου τόσο προς τη Δύση όσο και σε εκείνους που θέλουν ο,τιδήποτε ρωσικό εκτός Ουκρανίας.

Δήλωση Νίκου Χουντή για την ψήφιση της Έκθεσης διερεύνησης του ρόλου και των λειτουργιών της Τρόικα στα τέσσερα κράτη μέλη με Μνημόνιο στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του ΕΚ.

«Η Έκθεση που ενέκρινε η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του ΕΚ  για την Τρόικα, παρά τις επισημάνσεις, είναι αναντίστοιχη της κοινωνικής καταστροφής και εξαθλίωσης που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Χρυσή Αυγή: Ο Σαμαράς έχει ξεπουλήσει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία

Δελτίο τύπου

"Ο Σαμαράς έχει ξεπουλήσει τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες στην γερμανική οικονομική ολιγαρχία. Ακόμα και στις νέες ψευδείς εξαγγελίες του δεν τολμά να πει λέξη για τα κοιτάσματα της νότιας Κρήτης, την περίφημη λεκάνη του Ηροδότου, δηλαδή την πιο σημαντική ενεργειακή ζώνη της Ελλάδος, αλλά και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

Δείτε ποιες ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα και ποιες περισσότερο

ΕΡΕΥΝΑ


Αύριο καταβάλλονται οι συντάξεις του ΙΚΑ

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλους τους δικαιούχους, με εξαίρεση τις συντάξεις του τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ, οι οποίες, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα, θα πληρωθούν την Παρασκευή.

Στους δρόμους παραγωγοί λαϊκών αγορών

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας πραγματοποιούν παραγωγοί των λαϊκών αγορών, διαμαρτυρόμενοι για το φορολογικό νομοσχέδιο.
Πορεία διαμαρτυρίας, με αφετηρία την Καμάρα και προορισμό το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιούν σήμερα και παραγωγοί λαϊκών αγορών από διάφορες περιοχές της Β. Ελλάδας.

Πατριδοκάπηλοι εναντίον «πουλημένων» στην Κύπρο;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η σκέψη είναι τόσο φοβερή, που διστάζει κανείς να τη βάλει στο χαρτί, ακόμη και μετά την επιβεβαίωσή της.

Από την πρώτη στιγμή, όμως, που εκδηλώθηκε η σφοδρή διαφωνία (μέχρις εγκαταλείψεως της κυβέρνησης) του ΔΗΚΟ για το σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος για το Κυπριακό, κάτι έμοιαζε να μην πηγαίνει καλά.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την (ανάποδη) σειρά:

Κως: Έκαναν «φτερά» από τράπεζα 450.000 ευρώ!

Ποσό της τάξης των 450.000 ευρώ, κατέγραψε ως έλλειμμα από τα ταμεία της τράπεζας στο νησί της Κω, ο έλεγχος των επιθεωρητών που ξεκίνησε αιφνιδιαστικά το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

Επικίνδυνη ουσία αφήνουν στα χέρια οι αποδείξεις

ΤΗ ΔΙΑΦΑΙΝΟΛΗ

Αν και οι απδείξεις κάνουν καλό στο φορολογικό σύστημα τις χώρας, ωστόσο μία απρόβλεπτη παρενέργεια φαίνεται ότι υπάρχει για όσους έρχονται σε συνεχή επαφή με αυτές, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, με αφορμή την παρουσίαση από το ΤΑΙΠΕΔ στη Βουλή, της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) διοργανώνει στις 10 το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κοζάνη


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με το EMSC, στις 03:42 στη Δυτική Μακεδονία.
Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 22χλμ. δυτικά της Κοζάνης, 25χλμ. ανατολικά των Γρεβενών και 4χλμ. νότια από τη Σιάτιστα.

Νέ διοίκηση στο Επιστημονικό Σωματείο Ελαφονήσου

Από την Εκλογική διαδικασία της 16ης Φεβρουαρίου 2014 και τις συνεδριάσεις για την «συγκρότηση σε σώμα» των εκλεγμένων συμβουλίων και επιτροπών, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα για το Νεοσύστατο Επιστημονικό Σωματείο της Ελαφονήσου