Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Παροδικές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες βροχές κυρίως στο Ιόνιο και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014.

Λουκέτο στο καρνάγιο;

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο του λουκέτου βρίσκονται τα Ναυπηγεία της Θεσσαλονίκης, εάν η παραθαλάσσια περιοχή της Πυλαίας, στην οποία λειτουργούν χωρίς άδεια από την ίδρυσή τους, δεν χαρακτηριστεί ναυπηγική ζώνη στον εν εξελίξει περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό.


Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Αθώοι ο Παναγιώτης και ο Διονύσης Ψωμιάδης


Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τα αδέλφια Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι παρέλειψαν να ασκήσουν ή να ολοκληρώσουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και μετέπειτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Φως στην τριπλή δολοφονία της Καλιρράχης

Μία μαρτυρία, όπως όλα δείχνουν, ήταν αυτή που έριξε φως στην επί δεκατρία χρόνια ανεξιχνίαστη τριπλή δολοφονία της Θάσου, οδηγώντας τις δικαστικές αρχές να παραπέμψουν σε δίκη 57χρονο επιχειρηματία από την Καβάλα.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ Αντιρατσιστικό μήνυμα από το μονομελές

Καταδίκη - χαστούκι επέβαλε χθες το μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον οδηγό του ΟΑΣΘ, ο οποίος τον περσινό Απρίλιο καταγγέλθηκε ότι κατέβασε από το λεωφορείο της γραμμής δύο αφρικανούς επιβάτες και στη συνέχεια διατυμπάνιζε μέσα στο όχημα ότι είναι χρυσαυγίτης.

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Η πρώτη συνέντευξη του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής μέσα από τον Κορυδαλλό

Δελτίο τύπου

"Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος παραχώρησε συνέντευξη μέσα από τα κελιά της Τιμής, η οποία προβλήθηκε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου "Κίτρινος Τύπος".

Ολόκληρη η συνέντευξη απομαγνητοφωνημένη

ΠΑΟΚ: Αναχώρησε για Πορτογαλία

Χαλάρωμα στο γήπεδο της Τούμπας περιλάμβανε το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ το πρωί της Τρίτης, πριν η αποστολή αναχωρήσει για την Πορτογαλία.



Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου η αποκριάτικη χοροεσπερίδα του Παγκαλαβρυτινού…. όπως παλιά !!

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πάτρας διοργανώνει μεγάλη αποκριάτικη χοροεσπερίδα, την τελευταία Παρασκευή της αποκριάς 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 9:30 μ.μ. στο κοσμικό κέντρο ΄΄ ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ ΄΄ στην Παραλία Πατρών.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας θα μας παρουσιάσουν Παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, αλλά και Λαϊκούς και Ευρωπαϊκούς

Αίρεται η απαγόρευση των δημοσκοπήσεων! Θα δημοσιοποιούνται έως και την Παρασκευή πριν από τις εκλογές!

- Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης
- Τέλος στην απαγόρευση δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν τις εκλογές
- Τάχθηκε κατά της στήριξης Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής

Τέλος σε μια αναχρονιστική ρύθμιση δίνεται επιτέλους με νομο που θα κατατεθεί στην Βουλή. Επι δεκαετίες, οι μόνοι που είχαν πρόσβαση σε δημοσκοπήσεις 15 ημέρες πριν από τις εκλογές ήταν οι πολιτικοί και όχι οι πολίτες.

Κ. Πουπάκης: Επιτακτική αναγκαιότητα η ενίσχυση της κοινωνικής διάστασης της Ε.Ε.

Το μείγμα ακραίας λιτότητας & εσωτερικής υποτίμησης ανακυκλώνει την ύφεση, εκτοξεύει την ανεργία και εντείνει τις ανισότητες

Αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής διάστασης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, υιοθετήθηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, σήμερα από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, Έκθεση σχετικά με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών: “Απασχόληση και κοινωνικές πτυχές στην Ετήσια Επισκόπηση για την Ανάπτυξη 2014”.

Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τις εργοδοτικές εισφορές.

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται σήμερα με την Τρόικα για την απαίτηση των δανειστών για μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές απάντησε ο ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Όλι Ρέν.

Ανοικτές 634 θέσεις σε δήμους, περιφέρειες, Δημόσιο, ΔΕΚΟ


Θέσεις εργασίας σε δήμους, περιφέρειες, Οργανισμούς, αλλά και στο Δημόσιο προσφέρονται αυτή την εβδομάδα. Το σύνολο των ανοικτών θέσεων ανέρχεται σε 634.


Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων:

Ο Δρ. Paul Malcolm μιλά για την αισθητική της πλαστικής Χειρουργικής

Μεγάλη τιμή για την Ελλάδα και τον τομέα της πλαστικής χειρουργικής αποτελεί η έναρξη συνεργασίας  του διάσημου Αμερικανού  πλαστικού χειρουργού  Δρ. Paul   Malcolm με το ιατρικό κέντρο Athens Beverly Hills Medical Group!
 Ο  Δρ. Paul Malcolm  είναι από τους κορυφαίους πλαστικούς χειρουργούς στον κόσμο και βρέθηκε  στην χώρα μας πριν από λίγες ημέρες σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του  Athens Beverly Hills Medical Group.

Δίκη Παπαγεωργόπουλου: Κατηγορούμενος επιχείρησε να αφαιρέσει έγγραφα από το δημαρχείο

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η 13η μέρα της δίκης, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου δικάζεται η υπόθεση, έγγραφες αναφορές υπαλλήλων του δήμου, σύμφωνα με τις οποίες, ο εκ των κατηγορουμένων πρώην διευθυντής της ταμειακής υπηρεσίας Γιώργος Γκαϊδατζής, επιχείρησε προ εβδομάδας να αποσπάσει φακέλους από το δημοτικό αρχείο.

Σταθάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει κανέναν φορολογικό συντελεστή

''Υπερφορολογούνται οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αλλά όχι οι επιχειρήσεις, η τρόικα έχει εντολές να επιβάλει νέο Μνημόνιοχωρίς να είναι αναγκαίο'' δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης.

Οι χρόνοι της Γραμματικής φαίνεται τελικά πως ήταν η αιτία που κατηγορήθηκε ο Γ. Σταθάκης πως έχει την ίδια άποψη με τον Γ. Στουρνάρα, ότι δηλαδή οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται.

Καψής: Στις 27 Απριλίου θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ


Μέχρι τις 27 Απριλίου θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, όπως προανήγγειλε ο Παντελής Καψής.

Ο υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης αρνήθηκε πως υπάρχουν εκκρεμότητες στο ζήτημα των αποζημιώσεων των δημοσιογράφων της ΕΡΤ ενώ παραδέχθηκε ότι το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου δεν είχε εφαρμοστεί στην ΕΡΤ, καθώς και ότι δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις για τις άδειες των εργαζομένων της.

Παπανδρέου 2009 – Τσίπρας 2014: Οι ομοιότητες που απαιτούν την έγκαιρη προειδοποίηση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με δεδομένο ότι μια από τις σημαντικότερες (ίσως η σημαντικότερη) αποστολές της δημοσιογραφίας είναι η «έγκαιρη ενημέρωση», η συνέντευξη που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής» (23 Φεβρουαρίου 2014) δίνει μια μοναδική ευκαιρία για εκπλήρωση της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής αποστολής.
Διότι επιτρέπει να αναδείξουμε για άλλη μια φορά τις ομοιότητες (για την ακρίβεια την απόλυτη ταυτότητα) μεταξύ όσων σήμερα λέει ο κ. Τσίπρας και αυτών που έλεγε ο κ. Παπανδρέου κατά την περίοδο που προηγήθηκε των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, αλλά και μετά την εκλογική νίκη του, μέχρι την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Στη συνέντευξη της Κυριακής, λοιπόν, με το «καλημέρα σας», ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως θα χρησιμοποιήσει την προεδρική εκλογή για να οδηγηθεί η χώρα σε γενικές εκλογές.

Τιμητική εκδήλωση για εισαχθέντες σε ανώτατη εκπαίδευση

Βραβεύθηκαν από το δήμο Βόλβης οι μαθήτριες και οι μαθητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014
Πλημμυρισμένη από κόσμο αλλά και συγκίνηση ήταν η τελετή που έγινε το απόγευμα της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρού, προς τιμήν όσων εισήχθησαν με επιτυχία στην ανώτατη εκπαίδευση και διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον δήμο Βόλβης και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.



Επανέφεραν... αθόρυβα το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους

Στην επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας προχώρησε η κυβέρνηση με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ με ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου της σχετικής διάταξης νόμου.Η απόφαση που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αφορά τη χορήγηση 150 ευρώ ανά μήνα για σχεδόν όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο.