Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για την Τρίτη

Βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες βροχές στα πεδινά, λίγα χιόνια στα ορεινά και σταδιακή βελτίωση του καιρού, περιμένουμε την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Εκτόξευση παραγωγής 67% το 2014


Χαμηλότερες τιμές, νέα μοντέλα, αλλά και αυστηρότερα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών ρύπων, θα οδηγήσουν τη βιομηχανία ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε τεράστια άνοδο μέχρι το τέλος του έτους, προβλέπουν ερευνητές από το IHS.

Τεράστια σύγκρουση μετεωρίτη-Σελήνης κατέγραψαν οι αστρονόμοι


Η λάμψη από την έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που ήταν ορατή και από τη Γη


Τη στιγμή, που ένας αστεροειδής συντρίβεται στην επιφάνεια της Σελήνης, κατέγραψαν οι Ισπανοί αστρονόμοι τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα ο Μητροπολίτης Γρεβενών

Σε τροχαίο ατύχημα, το οποίο συνέβη στο 8ο χιλιόμετρο της οδού Λαμίας - Δομοκού, τραυματίστηκε ο Μητροπολίτης Γρεβενών, Σέργιος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Το ατύχημα σημειώθηκε έπειτα από σύγκρουση ταξί, στο οποίο επέβαινε ο Μητροπολίτης, με αγροτικό αυτοκίνητο.

ΥΠΟΙΚ: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν Ε9

Διευκρινίσεις για το ποιοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9, στην έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών. Όπως ανακοινώθηκε, υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση έχουν όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του έτους 2013, οι οποίες υπάρχουν και την 1η Ιανουαρίου 2014.

Η Ρωσία βολιδοσκοπεί την Αθήνα εν όψει της Συνάξεως στο Φανάρι

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΙΛΑΡΙΩΝΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΗ 


ΚείμενοΛουδάρος ΑνδρέαςΦωτογραφίες Γιώργος Φερδής | Δόγμα

Επίσκεψη «αστραπή» στην Αθήνα πραγματοποιεί ο ισχυρός άνδρας της ρωσικής εκκλησιαστικής διπλωματίας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, ο οποίος νωρίτερα σήμερα το πρωί πέρασε το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου, εκτός από το πρωτογενές πλεόνασμα, απαιτεί η Κομισιόν για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.


·        Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

Την πλήρη εφαρμογή «όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα» (σ.σ. Μνημόνιο), πέρα από την υποχρέωση για εμφάνιση πρωτογενούς πλεονάσματος, απαιτεί η Κομισιόν από την Ελλάδα για να ‘καλυφθεί’ το χρηματοδοτικό κενό. Αυτό προκύπτει από απάντηση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Όλι Ρέν, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τρισάγιο για τα θύματα στην Ουκρανία

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Κείμενο Θεοδώρα Αβαγιανού

Τρισάγιο για όσους έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων στην πλατεία ανεξαρτησίας του Κιέβου τέλεσε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Οι σοβαρές συνέπειες της κήλης

Σοβαρούς κινδύνους για την υγεία  εγκυμονεί η μη άμεση χειρουργική αντιμετώπιση της κήλης, όταν αυτή  εμφανιστεί !
Αυτό υποστηρίζουν σε τελευταία μεγάλη πολυκεντρική έρευνα Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιστήμονες, βασισμένοι σε μελέτες στατιστικών στοιχείων των τελευταίων 20 χρόνων.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης: «Προστασία των Γυναικών Θυμάτων Βίας στον Ξενώνα του Ε.Κ.Κ.Α. στην Αττική»

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014
Αίθουσα EΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20)


11.30 - 12.00: Προσέλευση Συμμετεχόντων – Εγγραφή - Καφές

12.00 - 12.10: Έναρξη εκδήλωσης – Καλωσόρισμα Συμμετεχόντων από την                      Πρόεδρο του Ε.Κ.Κ.Α., κ. Π. Ιακωβίδου

Προβολή video παρουσίασης του Ξενώνα του Ε.Κ.Κ.Α. στην Αττική

Τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα; Προφανώς πρόκειται για την κατά ΣΥΡΙΖΑ «διαρκή επανάσταση»!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τι συμβαίνει τελικά στη Βενεζουέλα;

Έχει δίκιο ο «οραματιστής» (και στην κυριολεξία, αφού κάθε τόσο βλέπει την μορφή του Τσάβες να… προβάλλει πίσω από τα βουνά του Καράκας) Μαδούρο, όταν υποστηρίζει ότι οι ταραχές αποτελούν την αιχμή του δόρατος της «αντεπανάστασης», προκειμένου να ανατραπεί;


Αντισυνταγματικό το «ψαλίδι» στο εφάπαξ δημοσίου υπαλλήλου

Σε δικαστική τροχιά κατάρρευσης μπαίνουν μετά τις τελευταίες μνημονιακές περικοπές μισθών και συντάξεων (σε ειδικά μισθολόγια) και οι ευρύτερες περικοπές που έγιναν στα εφάπαξ στο δημόσιο τομέα.

Επίδομα σε 42.000 μακροχρόνια ανέργους -Ποιες είναι οι πέντε προϋποθέσεις

Επίδομα 200 ευρώ σε 42.000 μακροχρόνια ανέργους αναμένεται να καταβάλει φέτος ο ΟΑΕΔ με τα νέα κριτήρια που θεσπίστηκαν για το βοήθημα και ισχύουν για τις αιτήσεις από 1/1/2014.
Στην εκτίμηση αυτή καταλήγουν στελέχη του Οργανισμού με δεδομένο ότι στο πρώτο δίμηνο του έτους υποβλήθηκαν 5.000 αιτήσεις.