Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Ποια ήταν η «Ψωροκώσταινα»

Συγκινητική, πραγματική ιστορία…

Στην εποχή που κυβερνούσε την Ελλάδα ο Καποδίστριας ζούσε στο Ναύπλιο μια… ζητιάνα, που την έλεγαν «Ψωροκώσταινα». Σε μια λοιπόν συνεδρίαση της Συνέλευσης, κάποιος θέλοντας να πει για τη φτώχεια του Ελληνικού Δημοσίου το παρομοίασε με την πασίγνωστη ζητιάνα.

Σε 10 χρόνια οι "αμαρτωλές" ΜΚΟ έφαγαν 100 εκατ. ευρώ - Οι Έλληνες αγόρασαν μέχρι και ραδιοτηλεοπτικό εξοπλισμό στην Κούβα - Δείτε πού πήγαν τα λεφτά

- Το συγκεκριμένο πόρισμα αν και δημοσιοποιήθηκε το 2012 η Δικαιοσύνη ακόμα δεν έχει κάνει έρευνα
- Τα υπουργεία «ξέχασαν» να δώσουν στοιχεία για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν χρηματοδοτήσει

- Μέσα σε 10 χρόνια φαίνεται στο πόρισμα πως δόθηκαν 100 εκατ. ευρώ στις ΜΚΟ
- Για παράδειγμα για την καταπολέμηση φυματιώσεως στη Βουλγαρία δόθηκαν 24,5 εκατ. δρχ.Πακτωλός δημόσιου χρήματος στις Μ.Κ.Ο.. Ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ η κρατική χρηματοδότηση την τελευταία 10ετία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ενισχύονται με 90,3 εκατ. ε. 1.273 επιχειρήσεις

Με το ποσό των 90,3 εκατ. ευρώ ενισχύονται το επόμενο διάστημα συνολικά 1.273 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, η δραστηριότητα των οποίων στοχεύει να αποτελέσει ανάχωμα στη κρίση και την ανεργία.

Της ΦΑΝΗΣ ΣΟΒΙΤΣΛΗ

ΓΡΗΓΟΡΟΣΗΜΑ Ανοίγουν λογαριασμοί τελωνειακών

Σαρωτικό έλεγχο στα πόθεν έσχες τελωνειακών υπαλλήλων που υπηρετούν σε τελωνεία της Θεσσαλονίκης, όπως και εκτελωνιστών οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους, ζήτησε να γίνει ο εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος ύστερα από καταγγελίες για διαδοχικές υποθέσεις δωροδοκιών.

Του Κώστα Καντούρη

ΕΟΠΥΥ Αύξηση 10% στο πλαφόν συνταγογράφησης

Αύξηση 10% στο πλαφόν συνταγογράφησης των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, των οποίων οι επισκέψεις ήδη έχουν αυξηθεί από 200 σε 400, δόθηκε από χθες στο πλαίσιο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σε φάρμακα.

«Ορίζοντας 2020» και Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) : Τα νέα εργαλεία για την ανάδειξη των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου σε κέντρα επιστημονικής αριστείας

Δημόσια ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακρόαση με θέμα «Ορίζοντας 2020 και ΕΙΤ: νέα εργαλεία για την ανάδειξη των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου σε κέντρα επιστημονικής αριστείας».
Η ημερίδα διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωβουλευτή της ΝΔ, Καθηγητή Ιωάννη Α. Τσουκαλά, μέλους της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του ΕΚ και της Πορτογαλίδας Ευρωβουλευτού Καθηγήτριας κας Maria Da Graça Carvalho. Συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από τον ερευνητικό και ακαδημαϊκό χώρο της Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ιταλίας, καθώς και στελέχη της Κομισιόν και του KIC Inno Energy, της Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας του ΕΙΤ για θέματα ενέργειας.

Διευκρινήσεις για το Ε9

Διευκρινίσεις για τη συμπλήρωση του εντύπου Ε9 με τις μεταβολές στα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης των φορολογούμενων την 1.1.2014 προκειμένου να υπολογισθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτητών Ακινήτων, δίνει με εγκύκλιο του ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Ο Ε. Βενιζέλος αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις στα Σκόπια με φόντο σύμβολα «Μακεδονίας»


Η ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, εξετάσθηκε στη συνάντηση του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Αφορολόγητο 20.000 ευρώ και κούρεμα δανείων μέχρι 200.000 ευρώ ζητούν οι αγρότες


Συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, είχε 20μελής αντιπροσωπεία των αγροτών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στα νέα μέτρα για τη φορολόγησή τους.

Στον εισαγγελέα Διαφθοράς η δικογραφία για τα δάνεια του MEGA

Το γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς θα λάβει την απόφαση για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίαςπου είχε σχηματιστεί για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμούMEGA CHANNEL.


Άλεξ Ρόντος: Οι όμορφες καριέρες, όμορφα καίγονται (στα ναρκοπέδια)


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα.

Αφορμή, οι εξελίξεις περί την περίφημη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», με τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κ. Τζεβελέκου (που στεκόταν στη βιτρίνα της) και τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας σε βάρος έξι ακόμη ατόμων, μεταξύ των οποίων και ο διαχρονικός «πρωτοσύμβουλος» του Γ. Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος, ο οποίος ως γενικός γραμματέας της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, της γνωστής ΥΔΑΣ, έβαζε την υπογραφή του, εγκρίνοντας τα ποσά που η συγκεκριμένη ΜΚΟ ενθυλάκωνε. 

Ενα δισ. ευρώ ετησίως το κόστος του λαθρεμπορίου καυσίμων για την οικονομία

Πάνω από 30 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι είναι το συνολικό κόστος του λαθρεμπορίου καυσίμων στην ελληνική οικονομία τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ ετησίως το κόστος αυτό, συμπεριλαμβανομένων των διαφυγόντων κερδών και της απώλειας φορολογικών εσόδων, εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ. Στις αποκαλύψεις αυτές είχε προβεί πριν από λίγες ημέρες ο γ.γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γ. Σούρλας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Εξαρθρωση σπείρας που είχε ρημάξει τα σπίτια στην Κόρινθο


Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Βραχατίου δύο υποθέσεις ληστειών και τρεις υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στο Κοκκώνι Κορινθίας ένας 22χρονος Ρομά, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι φωτογραφίες της ημέρας


REUTERS / ERIC GAILLARD
Μέλη του ρωσικού γυναικείου συγκροτήματος Pussy Riot, αποχωρούν από το αστυνομικό τμήμα του Άντλερ, φορώντας μάσκες. Οι δύο πρόσφατα αποφυλακισθείσες καλλιτέχνιδες Μαρία Αλιόχινα και Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, μέλη του συγκροτήματος, συνελήφθησαν στο κέντρο του Σότσι το μεσημέρι της Τρίτης ως ύποπτες για «κλοπή» και αφέθηκαν ελεύθερες νωρίς το απόγευμα.

Φοβούνται απευθείας απολύσεις σε όλο το δημόσιο

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το κλείσιμο 23 φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου, την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με προκαθορισμένες ποσοστώσεις επιτυχίας και την αναθεώρηση της μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε αορίστου, εξέφρασαν ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής, όπου κλήθηκαν, οι εκπρόσωποι των κυριότερων φορέων, κοινωνικοί εταίροι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Ουκρανία. Συμφώνησε για ανακωχή ο Γιανούκοβιτς

Σε συμφωνία για ανακωχή με την αντιπολίτευση προχώρησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς ύστερα από τις αιματηρές συγκρύσεις της τελευταίας εβδομάδας που στοίχισαν ήδη τη ζωή σε 26 ανθρώπους.