Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΟΡΙΑ Οι 27 κυριότερες αλλαγές στη φετινή φορολογική δήλωση


Τα πάνω κάτω έρχονται στο έντυπο της φετινής φορολογικής δήλωσης, στην οποία οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013. Οι αλλαγές στο έντυπο της φορολογικής δήλωσης είναι αποτέλεσμα των μεταβολών που ισχύουν στον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων από την 01.01.2013.

Περού: Ταξίδι στο κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας





Το Περού μπορεί να φημίζεται σε όλον τον κόσμο ως λίκνο πανάρχαιων πολιτισμών και ως το κέντρο του πολιτισμού των Ίνκας, όμως χάρη στην «άγρια» γεωμορφολογία και τοπογραφία του αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της περιπέτειας.

Απεβίωσε ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 66 ετών, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης.
Ο Στέλιος Σταυρίδης, που υπήρξε και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΣΟΣ! Κινδυνεύουμε με αποβολή από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό

Τεράστιο θέμα με διεθνές αντίκτυπο συνιστά ο κίνδυνος να αποβληθεί η χώρα μας από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Ηδη ητράπεζα Πειραιώς που είχε συμφωνήσει να βοηθήσει στη διάσωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, αποχωρεί από το εγχείρημα. Τι λέει στο Newsit o Yπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Βουλευτές ΝΔ: «Δώστε τα ονόματα των δημάρχων που ελέγχονται για μαύρο χρήμα»

Τα ονόματα των Περιφερειαρχών και των Δημάρχων που περιλαμβάνονται στην «λίστα Νικολούδη» ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ από τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Τις επόμενες μέρες συμφωνία με Gazprom για μείωση τιμής φυσικού αερίου

«Πολύ σύντομα θα έχουμε τη νέα συμφωνία με τη Gazprom, στην οποία θα υπάρχει συμφωνία για καλή μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου, η οποία θα περάσει αμέσως (στην αγορά)», δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Νέα απάτη με ΜΚΟ... εθελοντικής δασοπυρόσβεσης

Υπόθεση απάτης ύψους 2.400.000 από το διοικητικό συμβούλιο Εθελοντικής Οργάνωσης Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

Η αγάπη για το μπέικον μάς οδηγεί στον πρόωρο θάνατο

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η τακτική κατανάλωση μπέικον συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.
Μελέτες δείχνουν ότι το επεξεργασμένο κρέας σε μεγάλες ποσότητες αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακής νόσου.

20η Πανευρωπαική Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη - Όλο το πρόγραμμα


Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης ενημερώνει τους φίλους και τα αξιότιμα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων μελών της Ομοσπονδίας για το πρόγραμμα της προγραμματισμένης Συνδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 και συγκεκριμένα στους χώρους σεμιναρίων και συνεδριάσεων του "Restaurant Meandros" (Pfingstweidstrasse 7, 60316, Frankfurt am Main.

Ερώτηση στην βουλη για την απαγόρευση της αλιείας μπακαλιάρου για από σκάφη της παράκτιας αλιείας το μήνα Φεβρουάριο

"Η βουλευτής Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου (Β’ Θεσσαλονίκης) καταθέτει ως ΑΝΑΦΟΡΑ την κοινή επιστολή των τριών αλιευτικών συλλόγων του Ν. Πιερίας (Βόρειας Πιερίας Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, Δήμου Κατερίνης «Θερμαϊκός - Πρόοδος», Δήμου Δίου – Ολύμπου «ο Άγιος Νικόλαος»).

Χρυσή Αυγή: " ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εκτρέφουν τις αμαρτωλές ΜΚΟ

Γραφείο Τύπου
"Τα 9 εκατ. ευρώ που έκλεψαν οι φίλοι του Τζέφρυ Παπανδρέου είναι ένα τίποτα μπροστά στα δισεκατομμύρια των κλοπιμαίων της "Νέας Πασοκρατίας".

Εκδήλωση της ευρωομάδας της Αριστεράς GUE/NGL και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στην Αθήνα, στις 20 και 21 Φεβρουαρίου

Διήμερη εκδήλωση με θέμα  «Οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις των πολιτικών της Τρόικα, Δικαιώματα και η ελευθερία του Τύπου» θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία της ευρωομάδας της Αριστεράς και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, στο Ελληνικό Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Λεωφόρος Αμαλίας 8), στις 20 και 21 Φεβρουαρίου.

O Μάκης Στεργίου Η άδεια καύσης πλαστικών στον ΤΙΤΑΝ

του Μάκης Στεργίου
υποψηφίου Δημάρχου Θεσσαλονίκης
"Το 2010, στηρίξαμε ξεκάθαρα την απόφαση της Νομαρχίας, να μην παραχωρήσει άδεια στη βιομηχανία ΤΙΤΑΝ, για καύση πλαστικών και υπολειμμάτων απορριμμάτων από τους μπλε κάδους. Με έκπληξη ήρθε σε γνώση μας η χορήγηση της συγκεκριμένης αδείας, 4 χρόνια μετά απευθείας από το ΥΠΕΚΑ!

Πολιτικός αμοραλισμός επί τρία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και υποτίθεται πως ένας από τους κοινούς εθνικούς μας στόχους είναι η έξοδος από το μνημόνιο και την κρίση, η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα επί του πλανήτου της οποίας η πολιτική ηγεσία όχι μόνο δεν μπορεί να ομονοήσει στα αυτονόητα, αλλά γράφει και ξαναγράφει το σενάριο της αυτοκαταστροφής και της αυτοϋπονόμευσης.

Νόμος – σκούπα για πρόστιμα, φόρο υπεραξίας και μετοχές

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή τονομοσχέδιο με την κυβέρνηση να επιχειρεί να κλείσει τα φορολογικά «μέτωπα» ώστε να κοπάσουν οι αντιδράσεις και ενόψει εκλογών...

Ουσιαστικά μετά το σάλο που προέκυψε, σύμφωνα με την “Ημερησία” αλλάζουν όλα στα πρόστιμα για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων και μη έκδοση αποδείξεων, στο φόρο υπεραξίας ακινήτων και μετοχών, στη φορολογία των αγροτών ενώ παράλληλα αλλάζει το σύστημα υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, αυξάνεται το ακατάσχετο όριο μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο και καθιερώνεται συμψηφισμός χρεών ιδιωτών με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.