Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Οροφή κτιρίου προσγειώνεται σε ΙΧ. Δείτε το βίντεο

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο κατέγραψε κάμερα στη Βρετανία. Λόγω των θυελλωδών ανέμων ξεκόλλησε η οροφή ενός κτιρίου και προσγειώθηκε πάνω στα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση.

Βέλγιο: Νομιμοποιείται η ευθανασία για παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας;

Το Βέλγιο αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες να λάβει ένα μέτρο δίχως προηγούμενο: θα νομοθετήσει υπέρ της άρσης όλων των ηλικιακών περιορισμών για την πρακτική της ευθανασίας, νομιμοποιώντας την ουσιαστικά για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας..

Ξεχάστε τα παυσίπονα: Αυτές είναι οι καθημερινές τροφές που σταματούν τον πόνο

Βαρεθήκατε να καταφεύγετε στα χάπια κάθε φορά που έχετε πονοκέφαλο, κράμπες ή πόνο στο στομάχι; Η φύση έχει φροντίσει και γι' αυτό, αφού υπάρχουν πολλά νόστιμα τρόφιμα, που μπορούν να σας ανακουφίσουν από καθημερινούς πόνους...

Καθαρίστρια εξιχνίασε για δεύτερη φορά ληστεία

Μετανάστρια από τη Ρουμανία ακινητοποίησε γυναίκα την ώρα που λήστευε ηλικιωμένο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου στο κέντρο της πόλης.


Tου Κώστα Καντούρη

Συνέδριο για την επιληψία στη Θεσσαλονίκη

Συνέδριο για την επιληψία θα διεξαχθεί αύριο και μεθαύριο στο ξενοδοχείο “Mακεδονία Παλάς” στη Θεσσαλονίκη.
Διοργανώνεται από το τμήμα Κλινικής Νευροφυσιολογίας-Επιληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου”-Διασυνδεόμενου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού διασυνοριακού προγράμματος “Epilepsy Spectrum”, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

ΘΕΡΜΗ Λαχανόκηπος για άπορους και ανέργους

Ανάσα σε δεκάδες πολίτες που έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση επιδιώκει να προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης, δίδοντας σε άπορους και άνεργους τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους περιβόλι, στο οποίο θα μπορούν να καλλιεργούν βιολογικά προϊόντα, ώστε να καλύπτουν βασικές ανάγκες των οικογενειών τους.

Της Βαρβάρας Ζούκα

Τα Τρίκαλα η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη με αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό – CityMobil2

Με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala A.E., ο συντονιστής του Προγράμματος “CityMobil2” Αντριάνο Αλεσαντρίνι ανακοίνωσε την επιλογή της πόλης των Τρικάλωνως “ευρωπαϊκό πιλότο για την κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς οδηγό” στη διαδρομή που έχει προταθεί.

Μοναχός ζει «παρέα» με έναν σεισμογράφο

Συντροφιά με έναν σεισμογράφο ζει τις τελευταίες 20 ημέρες, μέσα στο κελί του, ο υπερήλικας γέροντας Ευσέβιος, στο μοναστήρι της Παναγίας Ευαγγελίστριας, πάνω στη δυτική βραχώδη ακτή της σεισμογενούς χερσονήσου της Παλλικής, στα Κηπούρια.

ΞΕΝΩΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤH ΡΟΔΟ


Στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας κατά γυναικών και την υποστήριξη θυμάτων κακοποίησης ή γυναικών που απειλούνται από το φαινόμενο, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ.Βάσω Κόλλια, εγκαινίασε εχθές Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, στην πόλη της Ρόδου.

Ανάχωμα στην Κλιματική Αλλαγή οι ρίζες των δέντρων

Στη μείωση των συγκεντρώσεων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και την ανάσχεση τηςκλιματικής αλλαγής συντελούν οι ρίζες των δέντρων όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του βρετανικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Geophysical Research Letters».

Σφάζουν παιδιά λόγω της θρησκείας τους

"Σοκαρισμένη" από τις "αγριότητες των δραστών των δολοφονιών και των ακρωτηριασμών παιδιών" στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία είναι η Unicef, η οποία εξέφρασε την οργή της για την ατιμωρησία όσων ευθύνονται για τα εγκλήματα αυτά.

Ερώτηση Ν. Χουντή για την απόλυση των 595 καθαριστριών του Υπ. Οικονομικών προς την Επιτροπή

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία ζητά την ανάκληση της απόφασης απόλυσης των 595 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον αγώνα τους, κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής. 

Γεωθερμία: οι προοπτικές στην Ελλάδα και η εμπειρία σε Μήλο και Νίσυρο

Η γεωθερμία και ειδικότερα η ανάπτυξη της γεωθερμικής ενέργειας στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο δύο εσπερίδων που διοργάνωσε ηΕλληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στις 17 και 24 Ιανουαρίου 2014.

Όσον αφορά στα γεωθερμικά πεδία της χώρας μας, ο Μιχάλης Φυτίκας, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για αξιόλογο δυναμικό.

Ο κοινός κίνδυνος ενώνει τους ευημερούντες Αυστριακούς – αλλά όχι τους πτωχευμένους Έλληνες!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η Αυστρία ανήκει χωρίς αμφιβολία στις υψηλού κινδύνου ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στην αναβίωση του ναζισμού.

Διαθέτει παλαιότερο σχετικό παρελθόν (με την προσάρτησή της στη χιτλερική Γερμανία από τον Μάρτιο του 1938 ως την απελευθέρωσή της, τον Μάιο του 1945) και πρόσφατο παρελθόν (όταν ο ακροδεξιός και γιος χιτλερικών Χάιντερ κατόρθωσε να μπει σε κυβέρνηση συνασπισμού).

Μηνυτήρια αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για φαινόμενα κακοδιαχείρισης στη Διοίκηση της ΕΒΖ.

Μηνυτήρια αναφορά των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμμανατίδου, Δέσποινας Χαραλαμπίδου και Δημήτρη Στρατούλη, για φαινόμενα κακοδιαχείρισης στη Διοίκηση της ΕΒΖ.

Αυτοί είναι οι αληθινοί Άγιοι του «Έρωτα» - Τι σχέση έχουν με τον Πόντο

Αυτοί είναι οι αληθινοί Άγιοι του «Έρωτα» - Τι σχέση έχουν με τον Πόντο

Τόσα χρόνια κανένας κληρικός δεν είχε ασχοληθεί με τον ψεύτικο άγιο του έρωτα.

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή των νέων προς την Ορθόδοξη Πίστη, πρότεινε στους ερωτευμένους και τα αντρόγυνα να γιορτάζουν την αγάπη τους την προηγουμένη του ξενόφερτου και ανύπαρκτου Αγίου Βαλεντίνου, δηλαδή στις 13 Φεβρουαρίου με τους Άγιους Απόστολους Ακύλα και Πρίσκιλλα, γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί προστάτες τους!

Πρακτικές οδηγίες για τον πόνο του αυχένα

Γράφει ο Εργελετζής Δημήτριος 

– ειδικός ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης/Φυσίατρος

Καθημερινά η αυχεναλγία αποτελεί αιτία μείωσης της καθημερινής μας ευεξίας. Παρακάτω σας δίδονται ορισμένες εύκολα εφαρμόσιμες οδηγίες:

Πέθανε η αιωνόβια γιαγιά της Κεφαλονιάς

ΗΤΑΝ 103 ΕΤΩΝ...
Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην Κεφαλονιά ο θάνατος από φυσικά αίτια της αιωνόβιας κυρίας Στέλλας που συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στο νησί, για να δει ιδίοις όμμασι τις ζημιές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος.

Σοκ από την αυτοκτονία του υπαλλήλου του Praktiker

Μια τραγική ιστορία, που κρατήθηκε για πολλές μέρες κρυφή, υπενθυμίζει σε εκείνους που χειροκροτούν τα προγράμματα λιτότητας και τους αντεργατικούς νόμους, ότι πίσω από τους αριθμούς, υπάρχουν άνθρωποι...

Μειώνεται ο φόρος υπεραξίας για τα «παλαιά» ακίνητα


Αλλαγές στον φόρο υπεραξίας ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Με νομοθετική ρύθμιση προχωρεί στην κατάργησή του στις μεταβιβάσεις των ακινήτων που οι ιδιοκτήτες κατέχουν για διάστημα μεγαλύτερο από 20 έως 25 χρόνια.

Η διορθωτική ρύθμιση συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Βελτιώσεις προωθούνται και στη φορολόγηση των αγροτών.

Νέος σεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά

«ΤΡΕΜΕΙ» ΑΚΟΜΗ Η ΓΗ
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:38 το πρωί στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 10 χιλιόμετρα δυτικά του Αργοστολίου και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

Οι 22 παγίδες που πρέπει να προσέξετε στις φορολογικές δηλώσεις

Ανατροπές στη φορολογία περιέχει η φορολογική δήλωση για το 2014, που θα υποβληθεί απο το Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο από 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενους. Το νέο έντυπο, το οποίο θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες μέρες, "κρύβει" 22 παγίδες.

Απίστευτο.. Εγκεφαλικά νεκρή μητέρα γέννησε το παιδί που κυοφορούσε!


Ένας Καναδός πατέρας και σύζυγος βιώνει ίσως τα πιο ανάμικτα συναισθήματα που θα μπορούσε να βιώσει ποτέ ένας άνθρωπος.. Η γέννηση του πρώτου του παιδιού ακολουθήθηκε από τον θάνατο της γυναίκας του, που από τον Δεκέμβριο είχε διαπιστωθεί «εγκεφαλική νεκρή» από το ιατρικό προσωπικό του μαιευτηρίου.