Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Προωθούνται αλλαγές σε πρόστιμα, φόρο υπεραξίας, αποδείξεις

Θετικά αντιμετωπίζει το υπουργείο Οικονομικών τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την φορολογία που παρουσιάστηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

ΑΓΡΟΤΕΣ Μπλόκο και στα “Πράσινα Φανάρια”

Κρίσιμες για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων θεωρούνται οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με εκπροσώπους των αγροτοσυνδικαλιστικών παρατάξεων. Παράλληλα ενισχύονται τα μπλόκα, για να υπάρχει μία δυναμική στις διαπραγματεύσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη στήθηκε ένα νέο μεγάλο μπλόκο στα “Πράσινα Φανάρια”.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

ΕΥΑΘ Βάζει βαθιά το μαχαίρι ο εισαγγελέας διαφθοράς

Ερευνες-φωτιά για έργα στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, τα οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες έγιναν με την καταστρατήγηση κάθε νόμιμης διαδικασίας, και για φακέλους που χάθηκαν από τα αρχεία της Εταιρείας βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη

Του Κώστα Καντούρη

ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Δίνουν από έναν μισθό υπέρ των πληγέντων της Κεφαλονιάς

Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από το σεισμό της Κεφαλονιάς θα προσφέρει ο δήμος Λαγκαδά έπειτα από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ειδικότερα το σώμα έκανε δεκτή την πρόταση του δημάρχου Γιάννη Αναστασιάδη να καταθέσουν συμβολικά στην τράπεζα έναν μισθό ο δήμαρχος και όλοι οι έμμισθοι σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών ενοτήτων και δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων.

Κοινωνικός τουρισμός για όλους από Μάρτιο

Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η δεύτερη φάση του προγράμματος “Κοινωνικός τουρισμός για όλους 2014” και από το Μάρτιο αναμένεται να αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους: μόνιμοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ.

Reuters: Οι καταθέσεις πολιτών της ΕΕ θα καλύπτουν τα «κενά» των τραπεζών

Οι καταθέσεις 500 εκατομμυρίων πολιτών της ΕΕ θα μπορούσαν να μετατραπούν σε «δεξαμενή» για χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας και την πλήρωση του «κενού» που άφησαν οι τράπεζες μετά την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης, όπως αναφέρει έγγραφο της ΕΕ το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Απίστευτο: Γιατροί εντόπισαν μέσα στο αυτί τηςζωντανή προνύμφη μύγας!

Απίστευτο: Γιατροί εντόπισαν μέσα στο αυτί της...
Μια 48χρονη από την Ταϊβάν υπέφερε από έντονους πόνους στο αυτί, οι οποίοι δεν υποχωρούσαν και έτσι αναγκάστηκε να ζητήσει ιατρική βοήθεια.
Στο νοσοκομείο Tri-Service General Hospital στην Ταϊπέι, οι γιατροί αφαίρεσαν το ακουστικό που φορούσε στο αριστερό της αυτί, αλλά παρατήρησαν ότι το κανάλι του αυτιού της ήταν γεμάτο από εκκρίματα και αίμα.

Τροπολογία για τριετή διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων

Τριετή διάρκεια θα έχουν πλέον οι επαγγελματικές μισθώσεις, σύμφωνα με τροπολογία την οποία προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας.

Πλήγμα στη Δημοκρατία είναι να μην εφαρμόζονται το Σύνταγμα και οι νόμοι


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν και περισσότερο δυσκολευτήκαμε να κατανοήσουμε τους λόγους για τους οποίους ένα από τα πρώτα νομοθετήματα της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου αφορούσε στην απόδοση του δικαιώματος ψήφου στις αυτοδιοικητικές εκλογές, στους νόμιμους μετανάστες (την ώρα ακριβώς που καιγόταν η γούνα μας και η χώρα όδευε ολοταχώς προς το Μνημόνιο), τώρα πραγματικά δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε τη στάση όλων εκείνων που διαφωνούν με την τροπολογία δια της οποίας καταργήθηκε ο περίφημος νόμος Ραγκούση.

Γιατροί και ασθενείς που εξαιρούνται από το πλαφόν συνταγογράφησης

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Οι χρόνιοι νεφροπαθείς και οι καρδιοπαθείς τελικού σταδίου και οι ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια είναι μερικοί από τους ασθενείς που εξαιρούνται από το πλαφόν της συνταγογράφησης, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε απόψε ο ΕΟΠΥΥ. Εξαιρούνται επίσης οι γιατροί που συνταγογραφούν σε ΚΑΠΗ, οι γιατροί εργασίας και μή κυβερνητικών οργανώσεων και οι γιατροί της Κεφαλονιάς.

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αγροτών στη Βραζιλία

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα στη Μπραζίλια προκειμένου να διαλύσουν ένα πλήθος 15.000 και πλέον ακτημόνων αγροτών που επιχείρησαν να ρίξουν τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που είχαν στήσει οι αρχές μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.