Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

“Απόβαση” στην παραλία από παράκτιους αλιείς

“Απόβαση” στη Θεσσαλονίκη έκαναν χθες το πρωί παράκτιοι αλιείς διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση αλιείας μπακαλιάρου με δίχτυα και παραγάδια το μήνα Φεβρουάριο.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Επτά αγροτικά μπλόκα στη Θεσσαλονίκη, μαζί και οι κτηνοτρόφοι

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, στο ύψος του κόμβου Σφαγείων, προχώρησαν χθες το μεσημέρι οι αγρότες της Θεσσαλονίκης με τη συμπαράσταση των κτηνοτρόφων, ενώ μπλόκα στήθηκαν σε επτά σημεία του νομού.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ενας επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα στην Αλγερία

Ένας από τους επιβάτες του στρατιωτικού αεροσκάφους C-130 που συνετρίβη στην ανατολική Αλγερία βρέθηκε ζωντανός από τις ομάδες διάσωσης, που έσπευσαν στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος με την εκατόμβη νεκρών.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Οι νέοι μας πρέπει να βοηθηθούν ώστε να αψηφήσουν τις Σειρήνες που τους καλλιεργούν τον κυνισμό, την απάθεια και την αδιαφορία προς την πολιτική

της Μαριέττας Γιαννάκου*
EBR - 

Από το 1974 έως σήμερα η Ελλάδα κατέγραψε μία εξαιρετική τροχιά, επιτυγχάνοντας μία σειρά επιτυχίες που βελτίωσαν με ουσιαστικό τρόπο το βιοτικό επίπεδο και τις προοπτικές των Ελλήνων. Σαράντα χρόνια έπειτα από την πτώση της δικτατορίας, ο απολογισμός προσμετρά επιτεύγματα:

Συντριβή αεροσκάφους στην Αλγερία: Δεκάδες νεκροί

Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στην ανατολική Αλγερία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 103 άνθρωποι.
Το αεροπλάνο, τύπου Hercules C130, συνετρίβη σε μια ορεινή περιοχή στην επαρχία Ουμ Ελ Μπουάγι, 500 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου, πιθανότατα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΟΝΕΙΡΟ» ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ!

Η Αργεντινή θα μπορούσε να είναι η πιο πλούσια χώρα της Λατινικής Αμερικής. Και, όχι μόνον δεν είναι, αλλά σήμερα βρίσκεται και σε κατάσταση χρεοκοπίας. Όχι τυχαίως. Στην χώρα αυτή, εξήντα και πλέον χρόνια τώρα, θριαμβεύει ο λαϊκισμός.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Από: EBR - 

Τέλος οι ουρές στην Εφορία. Οδηγός για το νέο σύστημα πληρωμών

Τέλος οι ουρές στην Εφορία. Οδηγός για το νέο σύστημα πληρωμών

Τέλος εποχής για τις ουρές και την ταλαιπωρία στην εφορία. Τα ταμεία στις Δ.Ο.Υ. «κατέβασαν» ρολά και οι συναλλαγές γίνονται πλέον ηλεκτρονικά ενώ όλοι οι φόροι εξοφλούνται στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ.

Γιάννης Κουρτίδης: Δυστυχώς μέσα στον Ποντιακό χώρο βγήκαν και ορισμένοι "κασκαντέρ"...

Γιάννης Κουρτίδης: Η δωρική φωνή, που εδώ και 40 χρόνια υπηρετεί το καλό Ποντιακό τραγούδι
Συνέντευξη από τους
Σάββα Αποστολίδη και Στέλιο Δημητριάδη

Πέμπτη 9-1-2014. Βρεθήκαμε στη Δράμα, στο στέκι "Φίλων του Κωστίκα Τσακαλίδη", για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον γλυκόλαλο Γιάννη Κουρτίδη. Μέσα από τις 12 ερωτήσεις που του απευθύναμε προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλη τη διαδρομή ενός ανθρώπου, που είναι ένας από τους καλύτερους συνεχιστές της Ποντιακής μουσικής και παράδοσης.

Ο ηλιακός άνεμος φέρνει στη Γη μαγνητική θύελλα

Η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να δεχτεί χτύπημα από ένα διαστημικό φαινόμενο – μια ολόκληρη σειρά ισχυρών εκρήξεων στον Ήλιο, οι οποίες έλαβαν χώρα την 7η Ιανουαρίου, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκαλέσουν στη Γη μια ισχυρή μαγνητική θύελλα. «Η Φωνή της Ρωσίας θέλησε να μάθει για τις επιπτώσεις της και ρώτησε ειδικούς.

Σαράντα χρόνια είναι πολλά: Η μη λύση οδηγεί σε διχοτόμηση


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Οι εξελίξεις στο Κυπριακό μπορούν να χαρακτηριστούν ραγδαίες - για πρώτη φορά μετά την υποβολή και την απόρριψη του περίφημου Σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα του Μαρτίου 2004.

Σήμερα, εκεί, στο παλιό αεροδρόμιο της Λευκωσίας, στη «νεκρή ζώνη», οι κ.κ. Αναστασιάδης και Έρογλου κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2012, οπότε και διακόπηκαν οι συνομιλίες λόγω της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ εκ μέρους της Κύπρου.

Ένα ρόφημα για να χάνεις 3 κιλά το μήνα!

Το ρόφημα που σήμερα σας προτείνουμε θα σας βοηθήσει όχι μόνο να χάσετε κιλά αλλά και να αποφύγετε την κατακράτηση υγρών στον οργανισμό σας. Σε συνδυασμό

Η παρασκευή του είναι πολύ απλή.