Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 4ο Αντάμωμα Ντόπιων Χορών στο Μελενικίτσι Σερρών

Τιμήθηκε για την προσφορά της στο δημοτικό τραγούδι  η Μακεδονίτισσα  Νίτσα Τσίτρα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 4ο Αντάμωμα Χορών των Ντόπιων Σερρών  που διοργάνωσε για 4η χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελενικιτσίου Σερρών. Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς  ήταν η γνωστή στο Πανελλήνιο τραγουδίστρια   Νίτσα Τσίτρα η οποία με την μαγευτική της φωνή, ανέδειξε το Μακεδονίτικο τραγούδι.

Γυναίκα… καλυμμένη με όγκους.. Προσοχή – Ανατριχιαστικές εικόνες


Ανατριχιαστικές εικόνες

Η Sarotin, 46 ετών, από την Ανατολική Jakarta, πάσχει από νευροϊνωμάτωση
Η νευροϊνωμάτωση 1 (NF1, MIM # 162200) είναι μια αυτοσωματική επικρατής διαταραχή που προσβάλλει άτομα όλων των πληθυσμιακών ομάδων. Τα συμπτώματα της νόσου εντοπίζονται συχνότερα στο δέρμα, τους οφθαλμούς, τα οστά και το νευρικό σύστημα (Πηγή, Wikipedia.org)
Η Sarotin, μητέρα τεσσάρων τέκνων πάσχει από την συγκεκριμένη διαταραχή εδώ και τρία χρόνια.

Ο Καρακωστάνογλου κατεβαίνει για Δήμαρχος στην Θεσσαλονίκη

«Στην προσπάθεια που ξεκίνησα δεν απαρνούμαι την κομματική μου ταυτότητα. Προσφέρω μεγάλη υπηρεσία στο χώρο από τον οποίο προέρχομαι, διευκολύνοντας την κεντρική εξουσία να βγει από την άχαρη θέση της στην οποία βρίσκεται, να βρει κομματικά εκλεγμένο υποψήφιο δήμαρχο», δήλωσε σήμερα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Ο γηραιότερος Έλληνας γιόρτασε σήμερα τα 112 χρόνια της ζωής του!!

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο κ. Χαράλαμπος Μητσόγλου γιόρτασε όχι μόνο το ονομαστική εορτή του   αλλά και τα γενέθλια του αφού έκλεισε σήμερα τα 112 χρόνια ζωής.  Ο κυρ Χαράλαμπος γεννήθηκε το 1902 στο χωριό Ντοούζ Αγά της Πάφρας του Πόντου.  Από νεαρή ακόμη ηλικία έζησε και βιωσε τα θλιβερά γεγονότα  γεγονότα του ξεριζωμού του ποντιακού Ελληνισμού.

Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση οι βουλευτές που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό


Τα ονόματα των τριών βουλευτών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό δημοσιοποίησε, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών.

Πρόκειται για τους κ. κ. Καπερνάρο, Κικίλια και Ρεπούση καθώς και τις συζύγους των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου, οι οποίοι «βρέθηκαν σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις). Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Και με υπογραφή σε ισχύ ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ

Υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση η υπουργική απόφαση για τον νέο τρόπο του υπολογισμού των εφάπαξ για όλα τα Ταμεία Πρόνοιας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.Με το νέο σύστημα, αναμένεται να επέλθουν μειώσεις κυρίως στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων όπου όμως δεν θα ξεπεράσουν το 15% ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα οι προσαρμογές στα εφάπαξ θα είναι ανεπαίσθητες.

Κρίσιμη η αναπτυξιακή στροφή στην πολιτική ισότητας των φύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

"Μια σύγχρονη πολιτική ισότητας των φύλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην ανάπτυξη και την οικονομία. Αυτό υπογραμμίστηκε κατά τη διήμερη συνάντηση αξιωματούχων Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ("High Level Group on gender mainstreaming"), που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων στο Ζάππειο Μέγαρο.

Νίκος Χουντής: "ΚΑΜΙΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ !!! "


·        Ενώ, το 2006, ο κ. Καμίνης, ως Συνήγορος του Πολίτη, καλούσε τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων να σταματήσει να εκδίδει άδειες τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης, για να προστατευθούν πεζοί και ΑμΕΑ, το 2014, επί δημαρχίας του, τα τραπεζοκαθίσματα έχουν γίνει σιδηροκατασκευές !
·        Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή: Προϋπόθεση για την κοινοτική χρηματοδότηση υποδομών, ο σεβασμός στη δυνατότητα πρόσβασης.

Σοβαρό πρόβλημα ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο

Σήμα κινδύνου προς γονείς και  εκπαιδευτικούς  για το σοβαρό πρόβλημα του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο, εκπέμπουν παιδοψυχίατροι και ψυχοθεραπευτές.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τείνει να πάρει διαστάσεις «επιδημίας» σε παγκόσμιο επίπεδο , καθώς σύμφωνα με μελέτες στην Ασία το ποσοστό εθισμού είναι πάνω από 10%, στην Αμερική  7.5%  και στην Ελλάδα κοντά στο 10%.

Αυτά παθαίνει όποιος χαϊδεύει τα αυτιά των ψεκασμένων


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Και ξαφνικά, εκεί που εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ το είχαν σχεδόν πιστέψει πως οδεύουν πλησίστιοι προς την εξουσία και πως ούριος άνεμος έπνεε στα πανιά αυτού του παράδοξου συνονθυλεύματος που συνιστά το λεγόμενο «αντιμνημονιακό μέτωπο», ξέσπασε ταραχή μεγάλη – τόσο μεγάλη που χρειάστηκε να συνεδριάζουν επί ημέρες τα όργανα του κόμματος και να ταξιδέψει ως την Κοζάνη κοτζάμ γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Η Χρυσή Αυγή για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις ευρωεκλογές

Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε παροξυσμό, βλέποντας τα μνημονιακά κόμματά τους να καταρρέουν. Όσες αλλαγές κι αν κάνουν στο εκλογικό σύστημα, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα συντριβούν και η Χρυσή Αυγή θα καταγράψει τεράστια άνοδο διεκδικώντας την πρώτη θέση στις Ευρωεκλογές.

Ανακαλύφθηκε αστέρι ηλικίας 13,6 δισ. ετών!

Αυστραλοί αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα άστρο πραγματικό «μαθουσάλα», που εκτιμάται ότι έχει ηλικία περίπου 13,6 δισεκατομμυρίων ετών και θεωρείται το αρχαιότερο που έχει ποτέ βρεθεί στο σύμπαν. Η ανακάλυψη θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τη «βρεφική» φάση του σύμπαντος, λίγο μετά την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ) της δημιουργίας του.

Θεσσαλονίκη: Οργισμένοι ψαράδες για την απαγόρευση αλιείας μπακαλιάρου

Στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης έφτασαν με τα σκάφη τους, τα οποία και έχουν δέσει στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, παράκτιοι αλιείς του νομού Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση της αλιείας του μπακαλιάρου τον τρέχοντα μήνα.

Συνελήφθη ο Δήμαρχος Ωρωπού και δύο αντιδήμαρχοι για τα επεισόδια στη Μαλακάσα


Τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια με την φωτιά σε κουβούκλιο είσπραξης στα διόδια της Μαλακάσας είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ωρωπού και δύο αντιδήμαρχοι.

Ο Τάμεσης φουσκώνει και απειλεί με νέες πλημμύρες τη νότια Βρετανία

Ο ποταμός μπήκε σε νεκροταφείο στο Μάρλοου: Συναγερμός σε 14 περιοχές που κινδυνεύουν από σφοδρές πλημμύρες.
   (Φωτογραφία: Reuters )



Λονδίνο. Η στάθμη του Τάμεση ανεβαίνει σε επικίνδυνα επίπεδα μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, θέτοντας σε συναγερμό τη βρετανική κρατική μηχανή που έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες σε 14 νέα σημεία στο νότιο τμήμα της χώρας -ενώ κινδυνεύει και το Σόμερσετ. Πόλεμος στο Λονδίνο μεταξύ κυβέρνησης και Υπηρεσίας Περιβάλλοντος για την διαχείριση της κατάστασης.

Αλλαγές με παγίδες στη φετινή φορολογική δήλωση

Αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος για 5,5 εκατομμύρια φορολογουμένους με αρκετές «παγίδες» περιέχει η φετινή φορολογική δήλωση που θα υποβληθεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο.

Ξεκινά από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Αρχίζει από σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για όλους τους υποψήφιους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές, έως τις 25 Φεβρουαρίου.
Πυροσβέστες στην νοτιοανατολική Αυστραλία συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο 25 πύρινες εστίες, οι οποίες έχουν καταστρέψει τουλάχιστον 20 σπίτια.

Καλύτερες καιρικές συνθήκες επικρατούν σήμερα στην περιοχή και αυτό είναι μεγάλη βοήθεια των πυροσβεστών που δίνουν τιτάνια μάχη για την κατάσβεσή τους.

Νέο μπλόκο στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς – Πλέον θα θεωρούνται επιχειρήσεις


Το φορολογικό καθεστώς των οικοδομικών συνεταιρισμών αλλάζει. Ήδη με ρύθμιση που έχει ψηφιστεί ορίζεται ότι εντός 10 μηνών θα πρέπει να αλλάξουν καθεστώς λειτουργίας και να φορολογούνται ως κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.