Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΟΔΙΑ Οι εναλλακτικές διαδρομές προς την Αθήνα

Εναλλακτικές διαδρομές, για να αποφύγουν τους σταθμούς διοδίων επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών, αναζητούν όλο και περισσότεροι οδηγοί μετά και τις προχθεσινές ανατιμήσεις, που αύξησαν το κόστος μετακίνησης κατά 25,5%.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη
fkoutsamparis@makthes.gr

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο υπ. Μετανάστευσης γιατί προσέλαβε αλλοδαπή χωρίς άδεια παραμονής

Παραιτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης της Βρετανίας, Μαρκ Χάρπερ, μετά την αποκάλυψη ότι είχε προσλάβει Κολομβιανή καθαρίστρια, η οποία δεν διέθετε νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

Διδαχές ζωής από τους 7 Σοφούς της Αρχαίας Ελλάδας!

Aνάμεσα στον Ζ΄ και Στ΄ αιώνα π.Χ. γεννήθηκαν και άκμασαν συγχρόνως οι ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ της Αρχαιότητας. Είναι η εποχή που ο υμνούμενος έως τότε βίος των Ηρώων και των Ημιθέων αρχίζει σιγά-σιγά να χάνει την αίγλη του και βίος θετικότερος και πραγματικότερος να διαλύει τη γοητεία των θρύλων.

Έρχεται νέα "βόμβα" - Παράνομες οι περικοπές συντάξεων και εφάπαξ σε ΙΚΑ και Δημόσιο

Η Δικαιοσύνη μετά και την απόφαση για τους ένστολους αναμένεται μέσα στο επόμενο εξάμηνο να κρίνει παράνομες τις περικοπές συντάξεων και εφάπαξ στο Δημόσιο. Το γεγονός αυτό προκαλεί πανικό στο οικονομικό επιτελείο που τρέχει να βρει ισοδύναμα αφού το Δημόσιο θα αναγκαστεί να επιστρέψει αναδρομικά μισθούς και συντάξεις.

«Ο Κάντας πήρε τόσες μίζες που δεν μπορεί να τις θυμηθεί»

«Ακόμα και για τους συνηθισμένους σε ιστορίες διαφθοράς, Έλληνες, οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα, για τις μίζες και το ξέπλυμα χρήματος, ήταν πρωτοφανείς και καθηλωτικές» υποστηρίζουν οι New York Times σε εκτενές τους ρεπορτάζ, τιτλοφορούμενο: «Τόσο πολλές μίζες που Έλληνας αξιωματούχος αδυνατεί να τις θυμηθεί όλες».

Εκλογή ευρωβουλευτών με σταυρό προωθεί η κυβέρνηση

Μία θεαματική αλλαγή στην εκλογή των ευρωβουλευτών αποφάσισαν να προωθήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά τη συνάντησή τους το απόγευμα του Σαββάτου οι δύο άνδρες συμφώνησαν να προτείνουν ρύθμιση ώστε οι ευρωβουλευτές της χώρας να μην εκλέγονται με λίστα αλλά με σταυρό.

Τι θα πάρουν από το πλεόνασμα οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Σχέδιο ενίσχυσης των συνταξιούχων που λαμβάνουν έως 1.000 ευρώ από κύριες, επικουρικές συντάξεις ή μερίσματα επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Το σχέδιο, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», βρίσκεται ήδη στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου και γίνεται η επεξεργασία των στοιχείων για τους εναλλακτικούς τρόπους ενίσχυσης των συνταξιούχων με όριο τα 1.000 ευρώ.

Καταγγελίες περί αύξησης στις τιμές του γάλακτος ενόψει νομοθετικών αλλαγών

Εισαγγελική παρέμβαση για τις τιμές στο γάλα

Καταγγελίες περί αύξησης στις τιμές ενόψει νομοθετικών αλλαγών
Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις αυξήσεις στην τιμή φρέσκου γάλακτος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Παναγιώτα Φάκου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.

Καρχαρίας άρπαξε ψαροντουφεκά στην Αυστραλία

Αλλος ένας άνδρας φέρεται να έπεσε θύμα καρχαρία στις ακτές της Νότιας Αυστραλίας. Πρόκειται για έναν 28χρονο που έκανε υποβρύχιο ψάρεμα, μαζί με φίλους του στην περιοχή Γιορκ Πενίνσουλα, όταν τον άρπαξε ο καρχαρίας.

Έρχεται το τρίτο μνημόνιο με νέες -γερμανικές- παρεμβάσεις στη φορολογία και στο Δημόσιο

Έρχεται το τρίτο μνημόνιο με νέες -γερμανικές- παρεμβάσεις στη φορολογία και στο Δημόσιο
Με «γερμανική σφραγίδα» θα είναι το τρίτο μνημόνιο, καθώς ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ετοιμάζει νέο σχέδιο για τη Ελλάδα, με παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα και τη φορολογία, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας για την επόμενη τριετία.

Κοντά στη θεραπεία του παιδικού διαβήτη τύπου 1


Αμερικανοί επιστήμονες βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία του παιδικού διαβήτη. Ερευνητές στην Καλιφόρνια αναφέρουν ότι κατάφεραν να αντιστρέψουν τον διαβήτη τύπου 1 με τη βοήθεια εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων. Βέβαια τα πειράματα έγιναν σε ποντίκια, αλλά τα ίδια πρέπει να ισχύουν και για τον άνθρωπο.

«Κατηγορώ» κατά δύο υπουργών από τον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης

Έγγραφο-φωτιά, με βαριές καταγγελίες προς δύο υπουργούς της κυβέρνησης, τους οποίους εγκαλεί για απόπειρα συγκάλυψης της διαφθοράς και των οικονομικών σκανδάλων, καθώς και για εξυπηρέτηση αλλότριων προς το Δημόσιο συμφερόντων, έστειλε ο εισαγγελέας Διαφθοράς της Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος.

Έτσι θα υπολογίζεται το Εφάπαξ

Με νέο «μαθηματικό» τύπο θα υπολογίζεται, πλέον, το εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας, με τις αλλαγές να αγγίζουν κατά κύριο λόγο τους δημοσίους υπαλλήλους.

Εξαιρούνται από τις αλλαγές όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους έως τις 31 Αυγούστου 2013, των οποίων το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το παλαιό σύστημα και χωρίς νέα μείωση.